Κυριακή 1 Ιανουαρίου 2012

13η ΔΙΕΘΝΗΣ ΣΥΝΑΝΤΗΣΗ ΚΟΜΜΟΥΝΙΣΤΙΚΩΝ ΚΑΙ ΕΡΓΑΤΙΚΩΝ ΚΟΜΜΑΤΩΝ


Ψήφισμα Αλληλεγγύης στους αγώνες της εργατικής τάξης στην Ελλάδα

Tα Kομμουνιστικά και Εργατικά Κόμματα, που συμμετείχαμε στη Διεθνή Συνάντηση της Αθήνας στις 9 - 11 Δεκέμβρη, εκφράζουμε την αμέριστη αλληλεγγύη μας στην πάλη της εργατικής τάξης και των φτωχών λαϊκών στρωμάτων της Ελλάδας, ενάντια στη σκληρή επίθεση που έχουν εξαπολύσει το μεγάλο κεφάλαιο και οι κυβερνήσεις του με τη στήριξη της ΕΕ και του ΔΝΤ. Η αντιλαϊκή πολιτική που διαχειρίζεται την καπιταλιστική βαρβαρότητα αξιοποιεί την κρίση και επιτίθεται κατά των εργαζομένων, για να μειώσει την τιμή της εργατικής δύναμης και να αυξήσει την ανταγωνιστικότητα και την κερδοφορία του μεγάλου κεφαλαίου.

Η κυβέρνηση του σοσιαλδημοκρατικού ΠΑΣΟΚ, με τη στήριξη της φιλελεύθερης ΝΔ και του ακροδεξιού κόμματος ΛΑ.Ο.Σ., υλοποίησε προαποφασισμένα αντιλαϊκά μέτρα που μειώνουν δραματικά μισθούς και συντάξεις, λεηλατούν τα ασφαλιστικά ταμεία, ανατρέπουν εργασιακά και κοινωνικο-ασφαλιστικά δικαιώματα, επεκτείνουν τις ελαστικές εργασιακές σχέσεις, καταργούν τις συλλογικές συμβάσεις, φορολογούν άγρια το λαό, προωθούν τις ιδιωτικοποιήσεις, εμπορευματοποιούν και υποβαθμίζουν την Υγεία, την Πρόνοια, την Παιδεία, αυξάνουν τις απολύσεις και την ανεργία, γενικεύουν τη φτώχεια.
Από την πρώτη στιγμή, το ΚΚΕ και το ΠΑΜΕ πρωτοστάτησαν και προσανατόλισαν την πάλη για την παρεμπόδιση των αντιλαϊκών μέτρων, για να πληρώσει την κρίση η πλουτοκρατία.
 
Το ΠΑΜΕ, το Πανεργατικό Αγωνιστικό Μέτωπο, συσπειρώνει ισχυρές εργατικές δυνάμεις σε ταξική αγωνιστική κατεύθυνση κόντρα στον εργοδοτικό συνδικαλισμό που στηρίζει τη στρατηγική του κεφαλαίου, την ΕΕ, την ταξική συνεργασία. Σημαντικό στοιχείο που δίνει ώθηση στην πάλη του λαού είναι ο συντονισμένος αγώνας ανάμεσα στο ΠΑΜΕ και τις αγωνιστικές οργανώσεις των αυτοαπασχολουμένων (ΠΑΣΕΒΕ), των φτωχομεσαίων αγροτών (ΠΑΣΥ), της νεολαίας (ΜΑΣ), των γυναικών (ΟΓΕ).
Με κεντρικά συνθήματα «την κρίση να πληρώσει η πλουτοκρατία» και «χωρίς εσένα γρανάζι δεν γυρνά, εργάτη μπορείς χωρίς αφεντικά», οργανώθηκαν 23 γενικές πανεργατικές απεργίες και πολλές απεργίες σε κλάδους και επιχειρήσεις, εκατοντάδες συλλαλητήρια, πολλές καταλήψεις σε κρατικά και άλλα κτίρια, παρά την κρατική και εργοδοτική τρομοκρατία, τα εκβιαστικά διλήμματα με τα οποία επιχειρούν να εκβιάσουν τους εργαζόμενους, το κεφάλαιο, τα κόμματά του και η τρόικα.
Ισχυρά όπλα αυτού του αγώνα είναι τα ταξικά συνδικάτα, οι επιτροπές αγώνα στους χώρους δουλειάς, οι λαϊκές επιτροπές στις εργατογειτονιές.
Μπροστά στη μεγαλειώδη πάλη της εργατικής τάξης, του εργαζόμενου λαού, οι δυνάμεις του κεφαλαίου που αντιμετωπίζουν δυσκολίες στη διαχείριση της καπιταλιστικής κρίσης, συγκρότησαν κυβέρνηση «μαύρου μετώπου» με το σοσιαλδημοκρατικό ΠΑΣΟΚ, τη φιλελεύθερη ΝΔ και το εθνικιστικό ΛΑ.Ο.Σ., για να χτυπήσουν ακόμα πιο βάρβαρα το λαό.
Η σκληρή πάλη της εργατικής τάξης στην Ελλάδα εμπνέει τους λαούς στις χώρες μας και αυτό είναι σημαντικό, χρήσιμο στοιχείο που μπορεί να συμβάλει στο δυνάμωμα της ταξικής πάλης ενάντια στην αντεργατική επίθεση που εξαπλώνεται σε κάθε χώρα, για να φτηνύνει ο εργάτης και να αυξηθούν τα κέρδη του κεφαλαίου. Η ενίσχυση της πάλης σε κάθε χώρα και η διεθνιστική αλληλεγγύη είναι ακαταμάχητη δύναμη. Οι κομμουνιστές σε όλο τον κόσμο θα είναι πρωτοπόροι στους μεγάλους αγώνες που έχουμε μπροστά μας, για την υπεράσπιση των εργατικών, λαϊκών συμφερόντων, για την ανατροπή του εκμεταλλευτικού συστήματος, για να γίνει η εργατική τάξη αφεντικό του πλούτου που παράγει.


ΠΗΓΗ-ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ

Δεν υπάρχουν σχόλια: