Σάββατο 22 Δεκεμβρίου 2012

ΝΕ Καρδίτσας του ΚΚΕ για δημοσίευμα του Δικτύου Συνδικαλιστών του ΣΥΡΙΖΑ.


ΝΕ Καρδίτσας του ΚΚΕ για δημοσίευμα του Δικτύου Συνδικαλιστών του ΣΥΡΙΖΑ


Προφανώς δεν γίνεται πολιτική αντιπαράθεση με φαιδρότητες και κουτοπονηριές. Πώς αλλιώς μπορείς να χαρακτηρίσεις το δημοσίευμα του Δικτύου Συνδικαλιστών του ΣΥΡΙΖΑ Καρδίτσας, στον τοπικό τύπο με αφορμή μία ανακοίνωση συμπαράστασης της ΝΕ Καρδίτσας του ΚΚΕ, για τους απλήρωτους εργαζόμενους στα προγράμματα κοινωφελούς εργασίας.
Πέρα από το πνεύμα καταδίωξης από το «τοπικό ΚΚΕ» που τους διακατέχει, αναβιώνουν, την καταδικασμένη στην λαϊκή συνείδηση κριτική του ΠΑΣΟΚ επί Α. Παπανδρέου «όποιος δεν είναι μαζί μου είναι με την δεξιά», «με το κεφάλαιο!!!»
λένε, παραφράζοντας την γνωστή ρήση, οι του ΣΥΡΙΖΑ στην Καρδίτσα. Ερώτηση αφελούς:
Αλήθεια ποιος συνομιλεί με τους εφοπλιστές παίρνοντας εύσημα;
Ποιος δίνει εξετάσεις στο…κεφάλαιο μιλώντας στο ελληνοαμερικάνικο επιμελητήριο;
Ποιος συναντιέται με Γερμανό και λοιπούς πρέσβεις χωρών της ΕΕ;
Και ουκ εστί αριθμός τέτοιων παραδειγμάτων των εξετάσεων που δίνει ο ΣΥΡΙΖΑ στο κεφάλαιο, μπροστά στην πιθανότητα άσκησης κυβερνητικής εξουσίας.
Ανάσα όμως δεν βγάζουν για την …ταμπακιέρα. Τα διάφορα ευρωενωσιακά προγράμματα και την θέση τους, ότι βοηθούν στην καταπολέμηση της ανεργίας. Άλλη θέση έχει ο ΣΥΡΙΖΑ κεντρικά γι’ αυτό θέμα; άλλη στο εργατικό κέντρο Καρδίτσας; και άλλη για τις ανάγκες των περίφημων «φωτο… σοπρέρο» δηλαδή την προσπάθεια καπελώματος κάθε λαϊκής κινητοποίησης, που παρατηρείται τελευταίως από στελέχη του τοπικού ΣΥΡΙΖΑ;
Δυσκολευόμαστε να πιστέψουμε την αδυναμία διαβάσματος και κατανόησης ενός πολιτικού κειμένου.
Η επιλεκτική και αποσπασματική ανάγνωση και ερμηνεία αν μη τι άλλο δείχνουν «τρικυμία εν κρανίω».
Υ.Γ. Όσο για την «ψηφοθηρία στις πλάτες των εργαζομένων», που τιτλοφορείται το πόνημα, εδώ ταιριάζει το «κοίτα ποιος μιλάει!!!».
Πηγή: 902.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: