Πέμπτη 22 Νοεμβρίου 2012

Απέραντο θράσος της τρικομματικής συγκυβέρνησης:Θέλουν αύξηση της τιμής του ρεύματος !


Αύξηση  της τιμής του ρεύματος μέσα στο 2013 προαναγγέλλει εμμέσως η κυβέρνηση επικαλούμενη τη σχέση τιμής και κόστους παραγωγής.


Όπως όλα δείχνουν, πλην ελαχίστων περιπτώσεων που θα αφορούν ενδεχομένως «ευπαθείς ομάδες», οικίες και μικρές επιχειρήσεις, θα δουν τα τιμολόγια να αυξάνονται κατά τουλάχιστον 10%, παρά τις εξαγγελίες περί απελευθέρωσης και ανταγωνισμού.

Συγκεκριμένα, ο υφυπουργός Περιβάλλοντος Ασημάκης Παπαγεωργίου επικαλέστηκε αρχικά την τήρηση από την κυβέρνηση να μην αυξηθούν οι λογαριασμοί ρεύματος μέσα στο 2012(χωρίς να αναφερθεί στο «χαράτσι»).

«Είχαμε πει για το 2012 ότι δεν θα υπάρχει καμία αύξηση στα τιμολόγια της ΔΕΗ, κάτι το οποίο τηρήσαμε», είπε ο κ. Παπαγεωργίου για να συμπληρώσει:

«Το 2013 είναι μια χρονιά, που με βάση την ευρωπαϊκή οδηγία και τη μνημονιακή υποχρέωση θα πρέπει να προχωρήσουμε σε απελευθέρωση των τιμολογίων. (…) Σημαίνει ότι στις εταιρίες που παράγουν ηλεκτρικό ρεύμα πρέπει να έχουν συνάφεια οι τιμές με το κόστος παραγωγής… Από εμάς, γίνεται κάθε προσπάθεια ώστε να υπάρξει η καλύτερη δυνατή λύση επί του συγκεκριμένου ζητήματος».

Όπως όλα δείχνουν μία τέτοια αύξηση δεν θα αγγίξει τους μεγάλες καταναλωτές αφού το πιθανότερο είναι να γίνει επίκληση της επιχειρηματικότητας και της αναγκαιότητας «χαμηλού κόστους» των παραγομένων προϊόντων και υπηρεσιών.


Δεν υπάρχουν σχόλια: