Πέμπτη 22 Νοεμβρίου 2012

Κάλεσμα του ΚΚΕ στο λαό της Αττικής ! Μεγάλη πολιτική - πολιτιστική εκδήλωση για την 94χρονη ιστορική διαδρομή του ΚΚΕ στο Στάδιο Ειρήνης και Φιλίας .Την Κυριακή 25 Νοεμβρίου 6 το απόγευμα - Θα μιλήσει η Αλέκα Παπαρήγα.


Μεγάλη εκδήλωση διοργανώνει η Κομματική Οργάνωση Αττικής του ΚΚΕ αφιερωμένη στην ηρωική 94χρονη διαδρομή του ΚΚΕ, που είναι γεμάτη αγώνες, θυσίες για την εργατική τάξη, το λαό, το σοσιαλισμό - κουμμουνισμό.





Η εκδήλωση θα πραγματοποιηθεί την Κυριακή 25 Νοέμβρη στο Στάδιο Ειρήνης και Φιλίας στις 6 το απόγευμα.
Σε αυτή την ξεχωριστή εκδήλωση, με πολιτικό και πολιτιστικό περιεχόμενο, έχει θέση κάθε νέος και νέα, κάθε εργαζόμενος, κάθε προοδευτικός άνθρωπος που θέλει να γνωρίσει την αλήθεια για την ιστορία και τους αγώνες του ΚΚΕ.
Τα συμπεράσματα και τα διδάγματα που απορρέουν από τη διεξαγωγή της ταξικής πάλης και αποτελούν σήμερα χρήσιμα όπλα στην πάλη της εργατικής τάξης, των φτωχών λαϊκών στρωμάτων για να απαλλαγούν από την εξαθλίωση και την ανασφάλεια. Για να κατακτήσουν τα σύγχρονα δικαιώματά τους σπάζοντας τα δεσμά της ΕΕ και των άλλων ιμπεριαλιστικών ενώσεων, των μονοπωλίων, της καπιταλιστικής εκμετάλλευσης.
Το ΚΚΕ βρέθηκε πάντα και ιδιαίτερα σήμερα βρίσκεται στο στόχαστρο των μηχανισμών του καπιταλιστικού συστήματος, που χρησιμοποιεί πολλά από τα μέσα που διαθέτει εναντίον του Κόμματός μας, τις συκοφαντίες, την ιδεολογική τρομοκρατία, τις εφεδρείες του, την εξαγορά, είτε για να το διαλύσει και εξαφανίσει, είτε για να το ενσωματώσει στο καπιταλιστικό σύστημα. Στόχος είναι να παγιδεύσει το εργατικό - λαϊκό κίνημα, για να αφοπλιστεί ο λαός, να πληρώνει τις συνέπειες της καπιταλιστικής κρίσης και τα αδιέξοδα του καπιταλισμού που έχει σαπίσει.
Δίπλα στο ΚΚΕ πρέπει να σταθεί σήμερα κάθε συνειδητός εργαζόμενος, κάθε νέος και νέα που θέλει να υπάρξει ριζική ανατροπή και όχι εναλλαγή κυβέρνησης,  κάθε προοδευτικός άνθρωπος που κατανοεί ότι χωρίς ισχυρό ΚΚΕ δεν μπορεί να αναπτυχθεί η ταξική πάλη, να ανασυνταχθεί η εργατική τάξη, να αντεπιτεθεί και να νικήσει. Το ΚΚΕ είναι η δύναμη που μπορεί με τη στρατηγική του, την πρότασή του διεξόδου, με την καθημερινή και επίμονη δράση του στους τόπους δουλειάς, στις λαϊκές συνοικίες να κάνει πραγματικότητα την εργατική - λαϊκή χειραφέτηση, την ανασύνταξη του εργατικού κινήματος, τη λαϊκή συμμαχία. Για να μην υποταχτεί ο λαός στη βάρβαρη πολιτική των μονοπωλίων, να μην παγιδευτεί και εγκλωβιστεί στις δήθεν φιλολαϊκές λύσεις εντός της ΕΕ, χωρίς να θιχτούν τα μονοπώλια και η καπιταλιστική ανταγωνιστικότητα και κερδοφορία.
Στην εκδήλωση θα μιλήσει η ΓΓ της ΚΕ του ΚΚΕ Αλέκα Παπαρήγα. Θα παραβρεθούν και θα χαιρετίσουν από το ΚΚ των Λαών της Ισπανίας, ο Χούλιο Ντίαζ, Οργανωτικός Γραμματέας και μέλος της Εκτελεστικής Επιτροπής της ΚΕ και από το ΚΚ Τουρκίας ο Κεμάλ Οκουγιάν, μέλος της ΚΕ. Θα ακολουθήσει πλούσιο καλλιτεχνικό πρόγραμμα. Συμμετέχουν:      Γεράσιμος Ανδρεάτος, Μανώλης Ανδρουλιδάκης, Γιώργος Γεωργακάκης, Γιάννης Θωμόπουλος, Σύλβια Καπερνάρου, Βασίλης Λέκκας, Αφροδίτη Μάνου, Γιώργος Μεράντζας, Ευγενία Παναγιωτοπούλου, Μίλτος Πασχαλίδης, Γιώργος Σαρρής, Κώστας Σταυρόπουλος, Θανάσης Χουλιαράς, Τρίφωνο: Ερωφίλη, Γιώργος Περαντάκος, Χορωδία «Εμπρός». Μουσική Διεύθυνση:Τάσος Καρακατσάνης, Μανώλης Ανδρουλιδάκης. Σκηνοθετική Επιμέλεια: Κώστας Σταματόπουλος.

Πηγή : K.K.E

Δεν υπάρχουν σχόλια: