Πέμπτη 22 Νοεμβρίου 2012

Δήλωση της ΓΓ της ΚΕ του ΚΚΕ Αλέκας Παπαρήγα μετά τη συνάντηση με τον Σταύρο Μαλά υποψήφιο πρόεδρο της Κύπρου που στηρίζει το ΑΚΕΛ.


Δήλωση της ΓΓ της ΚΕ του ΚΚΕ Αλέκας Παπαρήγα μετά τη συνάντηση με τον Σταύρο Μαλά υποψήφιο πρόεδρο της Κύπρου που στηρίζει το ΑΚΕΛ.



Αναμφισβήτητα ήταν χρήσιμη και πολύ φιλική η συνάντηση με τον υποψήφιο πρόεδρο της Κύπρου τον κ. Μαλά που στηρίζει το ΑΚΕΛ. Κάναμε μια αλληλοενημέρωση για την κατάσταση στης οικονομίας στην Ελλάδα και στην Κύπρο. Θεωρούμε ότι η Κύπρος βρίσκεται και αυτή κοντά στο μνημόνιο.
Ελπίζουμε ότι δε θα υπάρχουν μέτρα τόσο σκληρά όσο στην Ελλάδα. Θυμίζουμε όμως το εξής στους όψιμους αντιμνημονιακούς: Η κρίση είναι βαθιά, η κρίση φέρνει το μνημόνιο και βεβαίως το μνημόνιο χτυπάει τα λαϊκά στρώματα. Η αντιμνημονιακή γραμμή πάλης χωρίς ρήξη με τα μονοπώλια δεν απαντά στα προβλήματα και κυρίως συγκαλύπτει τη βαθύτερη αιτία της κρίσης που σήμερα πλήττει την ευρωζώνη και που δυστυχώς θα βαθύνει ακόμα περισσότερο και δεν ξέρουμε και τι απρόβλεπτες συνέπειες θα υπάρξουν.
Παρακολουθούμε με ενδιαφέρον και την προετοιμασία της Κύπρου για τις προεδρικές εκλογές και να σας πω και σα μια προσωπική εμπειρία παρακολουθώντας και εδώ και εκεί τις συζητήσεις. Όταν είναι κανείς στην αξιωματική αντιπολίτευση και ενδιαφέρεται να κερδίσει την κυβέρνηση, δικαίωμά του βεβαίως, τότε γίνετε όψιμα αντιμνημονιακός για να το ξεχάσει μετά. Στην Ελλάδα έτσι έγινε. Δεν ξέρω πως θα παν στην Κύπρο δε θέλω να υπεισέλθω στα ιδιαίτερα αλλά είναι πολύ της μόδας το αντιμνημονιακό και το αντιμερκελικό. Κατά τη γνώμη μας ως ΚΚΕ αυτό δεν το βλέπουμε και πολύ αντιμονοπωλιακό.

Πηγή : K.K.E

Δεν υπάρχουν σχόλια: