Σάββατο 20 Οκτωβρίου 2012

Αναχαιτίστηκε από το ισραηλινό ναυτικό το φινλανδικό πλοίο Estelle που μετέφερε ανθρωπιστική βοήθεια και κατευθυνόταν στη Λωρίδα της Γάζας, σύμφωνα με τις ισραηλινές αρχές.



Στο ιστιοφόρο επιβιβάστηκαν την περασμένη Τρίτη πέντε Έλληνες, μεταξύ των οποίων δύο βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ, ο Βαγγέλης Διαμαντόπουλος και ο Δημήτρης Κοδέλας. Στο πλοίο επιβαίνουν επίσης κοινοβουλευτικοί εκπρόσωποι από τη Σουηδία, τη Νορβηγία και την Ισπανία, καθώς και πολίτες από τη Φιλανδία, τη Σουηδία, τη Νορβηγία, την Ισπανία, την Ιταλία τον Καναδά, και τρεις πολίτες Ισραήλ.

«Το πλοίο αναχαιτίστηκε σήμερα το πρωί χωρίς να υπάρξουν βίαια επεισόδια. Στρατιώτες επιβιβάστηκαν στο πλοίο και το έθεσαν υπό τον έλεγχό τους. Οι επιβαίνοντες δεν αντιστάθηκαν», ανακοίνωσε η ισραηλινή πλευρά.
Την συμπαράστασή του στους επιβαίνοντας του ιστιοφόρου εξέφρασε ο Α. Τσίπρας. Σε δήλωσή του αναφέρει χαρακτηριστικά πως «αισθανόμαστε περήφανοι που σε αυτήν την αποστολή ανθρωπιστικής αλληλεγγύης συμμετέχουν δυο μέλη της Κοινοβουλευτική μας Ομάδας, δύο γνήσιοι εκπρόσωποι ενός λαού που δοκιμάζεται και αγωνίζεται για αξιοπρέπεια και δημοκρατία 2,5 χρόνια τώρα και οι οποίοι κομίζουν μήνυμα αλληλεγγύης σε ένα λαό που χρόνια τώρα δοκιμάζεται και περήφανα αγωνίζεται για ζωή και ελευθερία. Και αυτό είναι ένα πάρα πολύ σημαντικό συμβολικό μήνυμα».
«Η επίθεση του ισραηλινού στρατού στο πλοίο ESTELLE αποτελεί ένα ακόμα δείγμα επίδειξης βαρβαρότητας του κράτους του Ισραήλ που εγκληματεί ασταμάτητα εναντίον του Παλαιστινιακού λαού έχοντας τη στήριξη της ΕΕ και των ΗΠΑ. Ο ελληνικός λαός πρέπει να διεκδικήσει να σταματήσει ο απάνθρωπος αποκλεισμός της Γάζας, να διακοπεί εδώ και τώρα η στρατιωτική συμφωνία – συνεργασία της Ελλάδας με το Ισραήλ» επισημαίνεται σε σχόλιο του Γραφείου Τύπου της ΚΕ του ΚΚΕ.
Το Estelle απέπλευσε πριν από δύο μήνες από τη Σουηδία με στόχο να σπάσει το ναυτικό αποκλεισμό της Γάζας και να μεταφέρει σχολικό και ιατρικό υλικό καθώς και υλικά οικοδομών.
 ΠΗΓΗ - WWW.MATRIX24.GR

Δεν υπάρχουν σχόλια: