Παρασκευή 19 Οκτωβρίου 2012

ΑΘΗΝΑ: Γέμισαν τους δρόμους αγωνιστικό παλμό.

Οι διαδηλωτές τήρησαν ενός λεπτού σιγή στη μνήμη του αγωνιστή οικοδόμου Δημήτρη Κοτζαρίδη.


Με τα νέα βάρβαρα μέτρα μάς γυρνούν στην εποχή του σκλαβοπάζαρου, στην ασταμάτητη δουλειά ήλιο με ήλιο», τόνιζαν τα μεγάφωνα στην Ομόνοια και συμπλήρωναν: «Κανένας εργάτης να μη λυγίσει»!
Αυτό το κάλεσμα σε ανυποχώρητη πάλη απηύθυναν και οι χιλιάδες που με τις σημαίες του ΠΑΜΕ πλημμύρισαν στη συνέχεια όλο το κέντρο, συγκροτώντας μια τεράστια σε όγκο και δυναμική σε παλμό πορεία, υπερδιπλάσια σε σχέση με όλες τις άλλες συγκεντρώσεις που έγιναν στην Αθήνα.
Κεντρικός ομιλητής στη συγκέντρωση ήταν ο Σωτήρης Πουλικόγιαννης, πρόεδρος του Συνδικάτου Μετάλλου Πειραιά. Από το βήμα το στέλεχος του ΠΑΜΕ κάλεσε στην τήρηση ενός λεπτού σιγής (όπως και έγινε), στη μνήμη όλων των νεκρών της εργατικής τάξης και ειδικότερα του αγωνιστή οικοδόμου Δημήτρη Κοτζαρίδη, που ένα χρόνο πριν, στις 20 Οκτώβρη 2011, έπεσε νεκρός όταν, στη μάχη για την καταστολή του ταξικού εργατικού κινήματος, έπεσαν και οι γνωστές παρακρατικές ομάδες, οι οποίες εξαπέλυσαν άνανδρη δολοφονική επίθεση κατά της συγκέντρωσης.
Τις προκλήσεις των μεγαλοεπιχειρηματιών, που τολμούν να λένε ότι την κρίση γέννησε η υπερκατανάλωση, κατήγγειλε, χαιρετίζοντας τη συγκέντρωση, ο Χρήστος Μαργανέλης, από τη Λαϊκή Επιτροπή Περιστερίου: Να πάνε να τα πουν αυτά στα σπίτια του Περιστερίου και του Πειραιά που δεν έχουν ρεύμα, τόνισε. «Τι μας λένε; Να κατεβάσουμε τις απαιτήσεις μας. Να ζήσουμε με το ελάχιστο...», σημείωσε.
 
Από την πλευρά του ο Στάθης Σαχινίδης, πρόεδρος του Συλλόγου Αυτοαπασχολούμενων και μικρών Εμπόρων Αθήνας, επισήμανε: «Στην ενιαία και συντονισμένη επίθεση κυβέρνησης, ΕΕ, μονοπωλίων και όλων των υποστηρικτών του ευρωμονόδρομου, απαντάμε με την οικοδόμηση της κοινωνικής συμμαχίας, με το κοινό πλαίσιο πάλης, με το ΠΑΜΕ, την ΠΑΣΥ, το ΜΑΣ, την ΟΓΕ».
Στη συγκέντρωση παραβρέθηκε πολυμελής αντιπροσωπεία της ΚΕ του ΚΚΕ με επικεφαλής την Γενική της Γραμματέα, Αλέκα Παπαρήγα.
Η πορεία ξεκινάει. Τα πανό των συνδικάτων, των πρωτοβάθμιων σωματείων, των λαϊκών επιτροπών «πλημμυρίζουν» τη Σταδίου καθώς ανηφορίζουν προς το Σύνταγμα. Δε λείπουν οι νέες συμμετοχές, όπως των εργαζομένων στα προγράμματα «κοινωφελούς εργασίας» του Δήμου Αγ. Δημητρίου. Οι ΕΒΕ ίσως είχαν τη μεγαλύτερη συμμετοχή σε ανάλογη κινητοποίηση. Σημαίες και καπέλα της ΠΑΣΕΒΕ έδωσαν τον τόνο, ενώ πολλές συνδικαλιστικές οργανώσεις είχαν τα δικά τους πανό, όπως η ΟΒΣΑ, υδραυλικοί, ηλεκτρολόγοι, επιπλοποιοί, τεχνικοί καυστήρων, ο Σύλλογος Αυτοαπασχολούμενων της Αθήνας, οι Επιτροπές Αγώνα των ΤΑΞΙ, οι επιτροπές της ΠΑΣΕΒΕ και πολλοί ακόμη.
Τα συνθήματα δε σταματούν λεπτό: «Ταξικοί αγώνες, οργάνωση παντού, αυτός είναι ο φόβος του κάθε αφεντικού», «Τέρμα πια στις αυταπάτες, ή με το κεφάλαιο ή με τους εργάτες» και «Αγώνας παντού, ξεσηκωμός, να μην πτωχεύσει ο λαός»!

Πηγή :www.rizospastis.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: