Πέμπτη 4 Οκτωβρίου 2012

Ανακοίνωση της Κοινοβουλευτικής Ομάδας του ΚΚΕ - να συζητηθεί άμεσα η πρόταση νόμου του ΚΚΕ για την κατάργηση των μνημονίων.


Ανακοίνωση της Κοινοβουλευτικής Ομάδας του ΚΚΕ



Τα αντεργατικά - αντιλαϊκά μέτρα δεν έχουν τέλος. Το προσχέδιο προϋπολογισμού που η κυβέρνηση έχει καταθέσει στην Βουλή αποκαλύπτει ότι δεν θα αφήσουν τίποτα όρθιο.
Στη ουσία όλα αυτά τα μέτρα εκπορεύονται από την στρατηγική της ΕΕ, την στρατηγική του κεφαλαίου, για να φορτωθούν τα βάρη της καπιταλιστικής κρίσης στη εργατική τάξη, τα λαϊκά στρώματα.
Είναι μέτρα που προωθούνται σε όλα τα κράτη της ΕΕ ανεξάρτητα από χρέη και ελλείμματα.
Αυτόν τον στόχο εξυπηρετούν και τα μνημόνια που επιβλήθηκαν για να διασφαλίσουν την επάνοδο της κερδοφορίας του κεφαλαίου και να διευκολυνθεί η εφαρμογή μέτρων που η εφαρμογή τους καθυστέρησε, εμποδίστηκε από την ανάπτυξη της εργατικής, λαϊκής πάλης.
Η συζήτηση για την επαναδιαπραγμάτευση των μνημονίων και την επιμήκυνση καμία σχέση δεν έχουν με τα λαϊκά συμφέροντα. Οι διάφορες παραλλαγές στο μείγμα διαχείρισης δεν πρόκειται να ανακουφίσουν τον λαό από τα δεινά του. Στην καλύτερη εξυπηρέτηση των συμφερόντων του κεφαλαίου στοχεύουν και δεν πρόκειται να ανακόψουν στο παραμικρό την επίθεση στα λαϊκά στρώματα, όποιο κόμμα και αν είναι στην κυβέρνηση.
Το ΚΚΕ κρίνει τις δανειακές συμβάσεις, τα μνημόνια και τους σχετικούς νόμους με κριτήριο τα εργατικά - λαϊκά συμφέροντα. Με το κριτήριο αυτό τονίζει ότι οι δανειακές συμβάσεις, τα μνημόνια και οι σχετικοί νόμοι υπηρετούν τα συμφέροντα του μεγάλου κεφαλαίου, των τραπεζιτών, των βιομηχάνων, των εφοπλιστών και των άλλων τμημάτων της πλουτοκρατίας. Είναι το εργαλείο για την μείωση της τιμής της εργατικής δύναμης, βασικών λαϊκών δικαιωμάτων και έχουν οδηγήσει τον λαό στην πτώχευση.
Το ΚΚΕ σταθερά υπογραμμίζει ότι η διέξοδος για τον λαό βρίσκεται στην γραμμή κατάργησης των μνημονίων και των δανειακών συμβάσεων, της μονομερούς διαγραφής του χρέους, την αποδέσμευση από την ΕΕ, με εργατική, λαϊκή εξουσία, με τον λαό ιδιοκτήτη του πλούτου που παράγει, για να αξιοποιηθούν οι μεγάλες αναπτυξιακές δυνατότητες της χώρας μας, να ικανοποιηθούν οι λαϊκές ανάγκες.
Από αυτήν την σκοπιά η Κοινοβουλευτική Ομάδα του ΚΚΕ κατέθεσε στην Βουλή πρόταση νόμου με 4 άρθρα:
- Με το άρθρο 1 προβλέπεται η κατάργηση του πρώτου Μνημονίου, των εφαρμοστικών του νόμων και καταγγελία της πρώτης δανειακής σύμβασης.
- Με το άρθρο 2 προβλέπεται η κατάργηση του Μεσοπρόθεσμου Πλαισίου Δημοσιονομικής Στρατηγικής 2012- 2015.
- Με το άρθρο 3 προβλέπεται η κατάργηση του δεύτερου Μνημονίου, των εφαρμοστικών νόμων και της δεύτερης δανειακής σύμβασης.
- Με το άρθρο 4 προβλέπεται η άμεση εφαρμογή του νόμου.
Παρόλο που η πρόταση Νόμου του ΚΚΕ έχει κατατεθεί από τις 12 Ιουλίου του 2012, εντελώς αδικαιολόγητα δεν έχει έρθει ακόμη για συζήτηση στην Βουλή, αν και αφορά ένα τόσο καίριο ζήτημα, κεντρικό πρόβλημα της χώρας.
Η Κοινοβουλευτική Ομάδα του ΚΚΕ απευθύνει κάλεσμα, στους εργαζόμενους, στον λαό.
Να κάνουν δική τους υπόθεση, με όλους τους τρόπους, την στήριξη της πρότασης νόμου του ΚΚΕ για την κατάργηση των μνημονίων, των δανειακών συμβάσεων και των εφαρμοστικών νόμων ως συμβολή στην κλιμάκωση της πάλης για την ανατροπή αυτής της πολιτικής.

Δεν υπάρχουν σχόλια: