Παρασκευή 3 Αυγούστου 2012

ΕΛΛΗΝΙΚΕΣ ΣΥΜΜΕΤΟΧΕΣ - Προκρίσεις σε δυο τελικούς από την κωπηλασία


Η κωπηλασία συνέχισε και χτες να προσφέρει διακρίσεις για τα ελληνικά χρώματα αφού από τα τέσσερα πληρώματα που είχαν βρεθεί στα ημιτελικά, τα δυο (τετράκωπος ανδρών και δίπλο σκιφ γυναικών) κατάφεραν να προκριθούν στον τελικό των αγωνισμάτων τους. Συγκεκριμένα την καλή αρχή έκανε η τετράκωπος άνευ πηδαλιούχου αποτελούμενοι απο τους Στέργιο Παπαχρήστου, Γιώργο Τζάλλα, Γιάννη Τσίλη και Γιάννη Χρήστου που προκρίθηκε στον αυριανό τελικό αφου πήρε τη δεύτερη θέση στην ημιτελική της σειρά με χρόνο 6.02.61 (χρόνος που είναι ο τέταρτος καλύτερος της εξάδας του τελικού).

Το ρόλο του ως φαβορί επιβεβαίωσε για μια ακόμη φορά το ελληνικό δίδυμο στο διπλό σκιφ γυναικών, καθώς οι Αλεξάνδρα Τσιάβου και Χριστίνα Γιαζιτζίδου καταλαμβάνοντας τη δεύτερη θέση της πρώτης ημιτελικής σειράς προκρίθηκαν (και σχετικά άνετα) στον τελικό. Οι παγκόσμιες πρωταθλήτριες είχαν επίδοση 7.09.01, ενώ πρώτες ήταν οι Βρετανίδες.
Αντίθετα, στο αντίστοιχο αγώνισμα των ανδρών οι Λευτέρης Κόνσολας και Παναγιώτης Μαγδανής αποκλείστηκαν από τον τελικό και θα διεκδικήσουν την 7η θέση στον μικρό τελικό. Οι δύο νεαροί κωπηλάτες έδωσαν τον καλύτερο εαυτό τους, ωστόσο έχασαν για μόλις μια θέση τον τελικό, καθώς τερμάτισαν 4οι στην πρώτη ημιτελική σειρά, με χρόνο 6.40.89, ενώ πρώτη ήταν η Δανία με δεύτερη την Αυστραλία και τρίτη τη Γερμανία.
Υπενθυμίζεται ότι και το τέταρτο πλήρωμα που εκπροσώπησε την Ελλάδα στους φετινούς Ολυμπιακούς Αγώνες, αυτό της δικώπου, με τα αδέρφια Γιώργο και Απόστολο Γκουντούλα, έχει επίσης παρουσία στον ημιτελικό του αγωνίσματος.
ΠΟΛΟ: Με άνεση έκανε... σεφτέ
Την πρώτη της νίκη στο ολυμπιακό τουρνουά πήρε η Εθνική ανδρών, που επικράτησε εύκολα του Καζαχστάν με 11-4. Ετσι πλέον αύξησε για τα καλά τις πιθανότητες πρόκρισης στα προημιτελικά του τουρνουά. Το μόνο αρνητικό που προέκυψε για την ελληνική ομάδα είναι ο τραυματισμός του Κώστα Μουρίκη στο γόνατο. Η ελληνική ομάδα είχε σε μεγάλη μέρα τον Γιάννη Φουντούλη, που τέλειωσε τον αγώνα με 5 γκολ, ενώ πολύ καλός ήταν από τα δύο μέτρα ο Γιώργος Αφρουδάκης με 3 γκολ. Για τον ίδιο όμιλο είχαμε επίσης: Ισπανία - Αυστραλία 13-9. Η βαθμολογία: Ισπανία 4, Κροατία 4, Ελλάδα 3, Ιταλία 3, Αυστραλία 2, Καζακστάν 0. Σημ: δεν περιλαμβάνεται ο αγώνας Ιταλίας - Κροατίας. Στην επόμενη φάση προκρίνονται οι πρώτες τέσσερις ομάδες του ομίλου.
ΚΟΛΥΜΒΗΣΗ: Σε ρηχά νερά
Εκτός ημιτελικών έμεινε ο Γιάννης Καλάργαρης στα 50μ ελεύθερο ανδρών της κολύμβησης, αφού τερμάτισε όγδοος στην όγδοη προκριματική σειρά με επίδοση 22.80 και κατετάγη 30ός στο σύνολο. Μία από τα ίδια και για τον Στέφανο Δημητριάδη στον προκριματικό των 100μ πεταλούδα, αφού έμεινε όγδοος στη δεύτερη προκριματική σειρά, με χρόνο 54.20.
ΙΣΤΙΟΠΛΟΪΑ: Θετικό ντεμπούτο για «470»
Ντεμπούτο στους Ολυμπιακούς Αγώνες πραγματοποίησαν χτες οι Στάθης Παπαδόπουλος και Παναγιώτης Καμπουρίδης στα σκάφη «470». Το ελληνικό πλήρωμα βρίσκεται στην 11η θέση με 23 βαθμούς ποινής μετά από δύο πρώτες ιστιοδρομίες που ήταν 16ο και 7ο αντίστοιχα.
Ασχημα εξελίχθηκαν χτες τα πράγματα για τον Βύρωνα Κοκκαλάνη στην 5η και 6η ιστιοδρομία των «RS-X» και έπεσε στην 6η θέση της γενικής κατάταξης. Ο Ελληνας ιστιοπλόος ήταν 16ος στην πρώτη και 15ος στη δεύτερη.
Δυσκολεύουν τα πράγματα για τον Γιάννη Μιτάκη στα «Finn» αφού μετά από 20 ιστιοδρομίες είναι 13ος με 92 βαθμούς ποινής, αφού χτες ήταν αντίστοιχα 20ός και 19ος στους δυο αγώνες που διεξήχθησαν.
Στη 13η θέση είναι και ο Αιμίλιος Παπαθανασίου με τον Αντώνη Τσότρα στα «Star». Ακυρώθηκαν στην έβδομη ιστιοδρομία και στην επόμενη δεν κατάφεραν κάτι καλύτερο από την τελευταία θέση.
Στα «49er» ο Διονύσης Δήμου και ο Μιχάλης Πατενιώτης εξακολουθούν να βρίσκονται στην τελευταία θέση της γενικής κατάταξης με 128 βαθμούς ποινής (στις δυο χτεσινές ιστιοδρομίες ήταν 17οι και 19οι, αντίστοιχα).
Η Αγγελική Σκαρλάτου κατέλαβε τη 19η θέση στην πέμπτη ιστιοδρομία της κλάσης «RS-X» γυναικών και πλέον είναι στη 16η θέση της γενικής κατάταξης.

ΠΗΓΗ -ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ

Δεν υπάρχουν σχόλια: