Σάββατο 4 Αυγούστου 2012

Να τους «κόψει το βήχα» ο λαός



Σύμφωνα με δημοσιεύματα των εφημερίδων, ένα από τα επιχειρήματα που χρησιμοποίησε ο Αντ. Σαμαράς στη σύσκεψη των πολιτικών αρχηγών για να νομιμοποιήσει τα νέα βάρβαρα μέτρα, ήταν ότι ο ίδιος «είναι πεπεισμένος πως η ελληνική κοινή γνώμη έχει πεισθεί για την αναγκαιότητα της παραμονής της χώρας στην ευρωζώνη». Αρα, σύμφωνα με τη συγκυβέρνηση, εφόσον ο λαός θέλει παραμονή στην ΕΕ, τότε είναι και διατεθειμένος να υποστεί αγόγγυστα όλα τα επόμενα μέτρα που τον καταδικάζουν σε μόνιμη φτώχεια.
Ο Σαμαράς και οι άλλοι «πατούν» πάνω στο αποτέλεσμα των πρόσφατων εκλογών, στις οποίες, η συντριπτική πλειοψηφία του λαού ψήφισε υπέρ της ΕΕ. Τέτοια ήταν η ψήφος στα κόμματα της σημερινής συγκυβέρνησης, αλλά και στον ΣΥΡΙΖΑ και τους Ανεξάρτητους Ελληνες. Με βάση αυτό το αποτέλεσμα, η συγκυβέρνηση λέει σήμερα στο λαό «σκάσε και κολύμπα», προσπαθώντας να τον ενοχοποιήσει για τα μέτρα που σχεδιάζει προς όφελος της πλουτοκρατίας και των ξένων δανειστών.
Οι εργαζόμενοι και τα άλλα λαϊκά στρώματα δεν πρέπει να αισθάνονται δεσμευμένοι απέναντι στην ΕΕ και τους κεφαλαιοκράτες, όσο κι αν τα κόμματά του ευρωμονόδρομου προσπαθούν να τους το επιβάλλουν για να περάσουν ανεμπόδιστα τα μέτρα, αξιοποιώντας γι' αυτό και τις πρόσφατες εκλογές, όπως προειδοποιούσε το ΚΚΕ. Για να έχει όμως αποτέλεσμα το κάθε τους αγωνιστικό βήμα, προϋπόθεση είναι να αποκτά ολοένα και πιο σαφή αντιμονοπωλιακά χαρακτηριστικά, άρα και διεκδικήσεις ενάντια στην ΕΕ και τους ντόπιους εκπροσώπους της. Αλλιώς, κάθε τρεις και μια θα βγαίνει ο οποιοσδήποτε κεντροαριστερός ή κεντροδεξιός θιασώτης του ευρωμονόδρομου και θα τους λέει ότι «ψηφίσατε υπέρ της ΕΕ, άρα θέλετε τα μέτρα». Τέτοιον εκβιασμό, ο λάος δεν πρέπει να τον αποδεχτεί. Πρέπει να τον πολεμήσει, να τον ακυρώσει στην πράξη.

ΠΗΓΗ -ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ

Δεν υπάρχουν σχόλια: