Σάββατο 4 Αυγούστου 2012

Ολυμπακοί Αγώνες : Οι Αλεξάνδρα Τσιάβου και Χριστίνα Γιαζιτζίδου κατέκτησαν το χάλκινο μετάλλιο στο διπλό σκιφ γυναικών, χάνοντας για λίγο τη δεύτερη θέση από τις Κινέζες, ενώ το χρυσό πήραν οι Βρετανίδες.


Το χάλκινο μετάλλιο είναι πρώτο για τη γυναικεία ελληνική κωπηλασία σε Ολυμπιακούς Αγώνες.

 Οι Ελληνίδες, παγκόσμιες πρωταθλήτριες το 2009 (Πόζναν) και το 2011 (Μπλεντ) στον τελικό πέρασαν τρίτες τη γραμμή του τερματισμού με επίδοση 7:12.09. Το χρυσό μετάλλιο κατέκτησαν οι Βρετανίδες Κάθριν Κόουπλαντ και Σόφι Χόσκινγκ με 7:09.30, ενώ το χάλκινο μετάλλιο κατέληξε στην 5η στο Πεκίνο Κίνα των Ξου Ντονγκξιάνγκ και Γουενί Χουάνγκ με 7:11.93.


Αυτή ήταν η δεύτερη συμμετοχή σε τελικό Ολυμπιακών Αγώνων για την Αλεξάνδρα Τσιάβου σε ισάριθμες παρουσίες στο κορυφαίο αθλητικό γεγονός του πλανήτη. Η αθλήτρια από την Ηγουμενίτσα, μαζί με τη Χρύσα Μπισκιτζή είχαν τερματίσει 6ες στον τελικό του ίδιου αγωνίσματος το 2008 στο Πεκίνο και έγραψαν το όνομά τους μαζί με αυτά των Ολυμπιονικών. Πρώτη συμμετοχή στον τελικό και χάλκινο μετάλλιο στην παρθενική εμφάνισή της σε Ολυμπιακούς για την αθλήτρια από την Καστοριά, Χριστίνα Γιαζιτζίδου.
Η κατάταξη στο διπλό σκιφ ελαφρών βαρών των γυναικών της κωπηλασίας, μετά την ολοκλήρωση του τελικού, στους Ολυμπιακούς Αγώνες του Λονδίνου έχει ως εξής:
ΧΩΡΑ                   ΑΘΛΗΤΡΙΕΣ              ΕΠΙΔΟΣΗ
Μεγάλη Βρετανία  (Χόσκινγκ, Κόουπλαντ)        7:09.30   
Κίνα             (Ξο, Χουάνγκ)                7:11.93
ΕΛΛΑΔΑ           (Γιαζιτζίδου, Τσιάβου)       7:12.09
Δανία            (Τόμσεν, Ρασμούσεν)          7:15.53
Αυστραλία        (Ουάτσον, Έβερι-Χολ)         7:20.68
Γερμανία         (Μούλερ/Νόσκε)               7:22.18  
Πηγή :www.onsports.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: