Τετάρτη 11 Ιουλίου 2012

Ομοσπονδία βιοτεχνικών σωματείων Αθήνας:Η Υγεία αποτελεί δικαίωμα

Την Παρασκευή 13 του Ιούλη η συγκέντρωση έξω από το υπουργείο Εργασίας

Στον αγώνα για το δικαίωμα στην περίθαλψη όλων των ασφαλισμένων του Οργανισμού Ασφάλισης Ελεύθερων Επαγγελματιών (ΟΑΕΕ) συμμετέχει και η Ομοσπονδία Βιοτεχνικών Σωματείων Αθήνας (ΟΒΣΑ), σε συνέχεια των πολλών αγωνιστικών πρωτοβουλιών που είχε πάρει πρόσφατα. Η ΟΒΣΑ καλεί στην κινητοποίηση που διοργανώνει ο Σύλλογος Αυτοαπασχολούμενων, Επαγγελματιών και Μικρών Εμπόρων στο Δήμο της Αθήνας, την Παρασκευή στο υπουργείο Εργασίας. 
Στην ανακοίνωσή της επισημαίνει: «Η Ομοσπονδία μας, καλεί τους μικρούς και αυτοαπασχολούμενους ΕΒΕ να συμμετέχουν μαζικά στις κινητοποιήσεις για τη θεώρηση των βιβλιαρίων ασθενείας σε όλους τους ασφαλισμένους, ανεξάρτητα από το αν χρωστάνε στο Ταμείο ή όχι. Η συγκέντρωση θα γίνει την Παρασκευή 13 Ιουλίου, 9 το πρωί στο Υπουργείο Εργασίας (Σταδίου 29) με το πλαίσιο αιτημάτων που διεκδικεί η ΠΑΣΕΒΕ. 

Η Υγεία είναι κοινωνικό αγαθό και αποτελεί δικαίωμα. Η άρνηση του ΔΣ του ΟΑΕΕ, να ικανοποιήσει το δίκαιο αίτημα της θεώρησης των βιβλιαρίων σε όλους τους ασφαλισμένους, αποτελεί εγκληματική ενέργεια που βαραίνει και όλες τις κυβερνήσεις που όχι μόνο υποχρηματοδότησαν το Ταμείο μας, αλλά κυριολεκτικά καταλήστευσαν τα αποθεματικά του, καθιστώντας το ανίκανο να ανταποκριθεί στις υποχρεώσεις του.

Η Διοίκηση του Ταμείου και οι κυβερνήσεις χρησιμοποιούν τη θεώρηση των βιβλιαρίων ασθενείας σαν μέσον εκβιασμού σε κατεστραμμένους οικονομικά επαγγελματοβιοτέχνες, με σκοπό τη συγκέντρωση χρημάτων στο Ταμείο.
Η μαζική μας συμμετοχή στη συγκέντρωση θα βοηθήσει στην προώθηση των αιτημάτων μας, στην κλιμάκωση της πάλης μας από καλύτερη θέση. Καλούμε όλα τα ΔΣ των Σωματείων να οργανώσουν τη δουλειά τους, με σκοπό την καλύτερη επικοινωνία με τα μέλη τους. Οι αυτοαπασχολούμενοι και μικροί ΕΒΕ πρέπει να δώσουν το παρών στη συγκέντρωση και ιδιαίτερα όσοι έχουν άμεσο πρόβλημα.
Δε δίνουμε καμία πίστωση χρόνου στην κυβέρνηση, η οποία μιλάει για μείωση δαπανών στην Υγεία και την Ασφάλιση. Αν δεν παρέμβει μαζικά και δυναμικά το οργανωμένο λαϊκό κίνημα, το φαινόμενο με τα φάρμακα και η απαξίωση των νοσοκομείων θα συνεχιστεί. Στο αμέσως επόμενο διάστημα το ταμείο δε θα μπορεί ούτε τις συντάξεις να δίνει.
Με τη μαζική μας συμμετοχή διεκδικούμε:
  • Θεώρηση βιβλιαρίων ασθενείας σε όλους τους ασφαλισμένους ανεξάρτητα αν χρωστάνε στο ταμείο ή όχι.
  • Αποκλειστικά Δημόσια και Δωρεάν υγεία για όλους.
  • Αμεση και επαρκή χρηματοδότηση του ΕΟΠΥΥ, των ασφαλιστικών ταμείων, των Δημόσιων Νοσοκομείων και των Κέντρων Υγείας από το κράτος.
  • Τα φάρμακα να διατίθενται δωρεάν. Παραγωγή και διακίνηση να γίνεται από το κράτος. Αμεση αποπληρωμή από τον ΕΟΠΥΥ, που πλήρωσαν οι ασφαλισμένοι για φάρμακα και για άλλο υγειονομικό και αναλώσιμο υλικό την περίοδο της άρσης της πίστωσης των φαρμακοποιών προς τον ΕΟΠΥΥ
  • Επιστροφή των κλεμμένων αποθεματικών των ταμείων μας και στα Δημόσια Νοσοκομεία που "κουρεύτηκαν" από τη δανειακή σύμβαση
  • Χρηματοδότηση του Ταμείου μας από το κρατικό προϋπολογισμό στα 2/3 των εξόδων του
  • Δραστική μείωση των ασφαλιστικών εισφορών
  • Πάγωμα των χρεών των ασφαλισμένων στο ταμείο χωρίς προσαυξήσεις
  • Σύνταξη στα 60 για τους άντρες στα 55 χρόνια για τις γυναίκες
  • Κατώτερη σύνταξη στα 1.120 ευρώ».
Πηγή: rizospastis.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: