Παρασκευή 29 Ιουνίου 2012

Γράφει ο Νίκος ΜΠΟΓΙΟΠΟΥΛΟΣ:Σε καλή μεριά!


Σε καλή μεριά!


Ήταν κατά τη διάρκεια της προεκλογικής περιόδου που ο πρώην πρωθυπουργός κ. Παπαδήμος έκρινε σκόπιμο να δώσει επιστολή με τα 77 μέτρα του μνημονίου άμεσης εφαρμογής, από τα οποία, όπως έλεγε, δε θα έπρεπε να παρεκκλίνει ο τόπος, ανεξαρτήτως ετυμηγορίας της κάλπης.
Φυσικά, το καθένα από αυτά τα 77 μέτρα μεταφράζεται σε νέα βάρη - πολλών δισεκατομμυρίων ευρώ - στις πλάτες του λαού.

Ωστόσο, τις ίδιες εκείνες μέρες που ο λαός «ένεκα της δυσχερούς οικονομικής καταστάσεως του τόπου (μπλα - μπλα, μπλα - μπλα)» καλείτο να φορτωθεί όχι ένα, ούτε δύο, αλλά 77 ακόμα μέτρα,
ο κ. Παπαδήμος δεν παρέλειψε, παράλληλα με την υπενθύμιση των δεκάδων κατά του λαού εκκρεμών μέτρων, να διευθετήσει μία ακόμα εκκρεμότητα:
Εξέδωσε μέσω του πρωθυπουργικού γραφείου (στις 27/4/2012 και μεσούσης της προεκλογικής περιόδου) την πράξη εφαρμογής της απόφασης του Υπουργικού Συμβουλίου με θέμα:
«Καθορισμός ύψους ετήσιας οικονομικής χορηγίας του Δημοσίου προς τις Ιερές Μονές του Αγίου Ορους για το οικονομικό έτος 2012».
Φυσικά, θα ειπωθεί, και σωστά ίσως, ότι το ποσό, τα 1,45 εκατομμύρια ευρώ, που με όλους τους τύπους (πρωτόκολλο, ΦΕΚ κ.λπ.) επικυρώθηκε να τραβήξει κατά Βατοπέδι και άλλες Μονές μεριά, δεν είναι τέτοιου μεγέθους για να αναφωνήσει κανείς ότι «λεφτά υπάρχουν».
`Η μήπως, για μερικούς, ανεξαρτήτως ποσού, ό,τι κι αν συμβαίνει, «λεφτά - τελικά - υπάρχουν»;

Πηγή:www.rizospastis.gr

Γράφει
ο Νίκος ΜΠΟΓΙΟΠΟΥΛΟΣ

Δεν υπάρχουν σχόλια: