Σάββατο 30 Ιουνίου 2012

ΑΚΕΛ: Μήνυμα αλληλεγγύης με το δημοκρατικό αγώνα του λαού της Παραγουάης.


Μήνυμα αλληλεγγύης με το δημοκρατικό αγώνα του λαού της Παραγουάης.


Το ΑΚΕΛ εκφράζει την αμέριστη αλληλεγγύη του με το λαό της Παραγουάης στον αγώνα για αποκατάσταση της δημοκρατίας στη χώρα του έπειτα από το κοινοβουλευτικό πραξικόπημα που έγινε κατά του Προέδρου της χώρας Φερνάντο Λούγκο.
 
Η αποπομπή του Προέδρου Λούγκο αποτελεί ακόμη ένα παράδειγμα περιθωριοποίησης προοδευτικών ηγετών που δεν εκπροσωπούν τα συμφέροντα της τοπικής ολιγαρχίας και του ιμπεριαλισμού στην ήπειρο της Λατινικής Αμερικής. Περαιτέρω δεν θεωρούμε τυχαία την «ουδέτερη» στάση των ΗΠΑ στις εξελίξεις στην Παραγουάη, παρόμοια στάση που τήρησαν και στο πρόσφατο πραξικόπημα στην Ονδούρα καθώς και σε σειρά πολιτικών εκτροπών στην περιοχή που εκπροσωπούσαν τα δικά τους συμφέροντα. Δεν ικανοποιεί ούτε η στάση της Ε.Ε., όπως αυτή εκφράστηκε από την Ύπατη Εκπρόσωπο για θέματα Εξωτερικής Πολιτικής Κάθριν Άστον, η οποία σε άλλες περιπτώσεις εκφράζει την έντονη ευαισθησία της Ένωσης στις δημοκρατικές αξίες.
 
Την ίδια στιγμή είμαστε αλληλέγγυοι με το λαό της Παραγουάης και το Κομμουνιστικό Κόμμα Παραγουάης στον αδιάκοπο αγώνα τους ενάντια στις αντιδημοκρατικές εξελίξεις στη χώρα τους. Χαιρετίζουμε τη στάση αρχών της πλειοψηφίας των χωρών της Λατινικής Αμερικής οι οποίες καταδίκασαν από την πρώτη στιγμή την αποπομπή του Λούγκο ενώ πήραν σειρά μέτρων αποδοκιμασίας των αντιδημοκρατικών ενεργειών της συντηρητικής αντιπολίτευσης της Παραγουάης.
 
Ευελπιστούμε ότι παρόμοια στάση θα τηρηθεί από τη διεθνή κοινότητα η οποία οφείλει να σταθεί αλληλέγγυα στον αγώνα του λαού της Παραγουάης για επικράτηση της δημοκρατίας στη χώρα τους.

Δεν υπάρχουν σχόλια: