Παρασκευή 29 Ιουνίου 2012

ΚΡΙΣΗ ΣΤΗΝ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΚΗ ΑΡΙΣΤΕΡΑ-ΑΠΟΧΩΡΕΙ ΑΠΟ ΤΗ ΔΗΜΑΡ Ο ΣΤ. ΜΠΑΓΙΩΡΓΟΣ ΚΑΙ ΜΕΓΑΛΗ ΟΜΑΔΑ ΣΤΕΛΕΧΩΝ ΚΑΙ ΜΕΛΩΝ ΤΟΥ ΚΟΜΜΑΤΟΣ



Επιβεβαιώνονται τελικά  οι πληροφορίες που έκαναν λόγο για αποχώρησή του κορυφαίου και ιδρυτικού στελέχους του κόμματος, Στέφανου Μπαγιώργουαπό τη ΔΗΜΑΡ. Ένα ακόμη ηχηρό δείγμα της τεράστιας εσωκομματικής κρίσης που σοβεί  εντός της  Δημοκρατικής Αριστεράς.  
 Σύμφωνα με τις τελευταίες πληροφορίες τόσο ο ίδιος όσο και μια μεγάλη ομάδα στελεχών και μελών του κόμματος, πρόκειται την επόμενη εβδομάδα κι επισήμως να υποβάλλουν τις παραιτήσεις τους και να αποχωρήσουν από την ΔΗΜΑΡ. 

Σύμφωνα με τις αρχικές πληροφορίες, ο Στ. Μπαγιώργος παραιτήθηκε από μέλος του κόμματος, αποφασίζοντας να αποσυνδέσει την πολιτική του πορεία από εκείνη του κόμματος του Φώτη Κουβέλη, με τον οποίο συνέδεε πολυετής πολιτική φιλία.
Σημειώνεται ότι ο κ. Μπαγιώργος, από κοινού με τους κ.κ. Β. Ζορκάδη, Χ. Σταυρόπουλο και Α. Νεφελούδη, είχαν διαφωνήσει με την πρόταση της ΔΗΜΑΡ για συμμετοχή του κόμματος στην κυβέρνηση, όταν αυτή είχε φθάσει προς συζήτηση στην Εκτελεστική Επιτροπή. Οι τέσσερις μάλιστα δεν είχαν συμφωνήσει ούτε με το ενδεχόμενο στήριξης, αλλά είχαν προβάλλει την ανάγκη άσκησης προγραμματικής αντιπολίτευσης.
Οι αντιδράσεις στην απόφαση της ηγεσίας της ΔΗΜΑΡ να συμμετέχει σε μια κυβέρνηση συνεργασίας με ΠΑΣΟΚ και ΝΔ όχι μόνο δεν έχουν αμβλυνθεί αλλά όσο περνάει ο χρόνος φαίνεται να οξύνονται και να διευρύνονται, από το στελεχικό της δυναμικό ως και την κοινωνική βάση των ψηφοφόρων της!
Οι εξελίξεις αυτές προδιαγράφουν μια εξαιρετικά προβληματική συνέχεια στο εγχείρημα της ΔΗΜΑΡ. 

ΠΗΓΗ - WWW.ISKRA.GR

1 σχόλιο:

ΤΗΕΒΕΑΣΤ είπε...

Επιβεβαιώνεται το κκε για την κινούμενη άμμο στην βουλή.