Παρασκευή 29 Ιουνίου 2012

ΡΩΣΙΑ - Η συκοφαντία της «εθνικής προδοσίας» δεν «κολλά» στους μπολσεβίκους!



Ο Ρώσος Πρόεδρος, Βλαντιμίρ Πούτιν, απαντώντας σε ερωτήσεις στο Συμβούλιο της Ομοσπονδίας της Ρωσίας (Ανω Βουλή) την περασμένη Τετάρτη (27/06), προχώρησε σε μια άνευ προηγουμένου αντικομμουνιστική επίθεση κι αναφερόμενος στον Α' Παγκόσμιο Πόλεμο, δήλωσε πως δεν μπορεί να χαρακτηριστεί ως «ιμπεριαλιστικός» και πως η Ρωσία ηττήθηκε σ' αυτόν εξαιτίας της «εθνικής προδοσίας των μπολσεβίκων», που υπέγραψαν συμφωνία χωριστής ειρήνης στο Μπρεστ - Λιτόφσκ με τους Γερμανούς. Οπως είπε, «στην ουσία, η χώρα μας νικήθηκε από την ηττημένη πλευρά.
Από τη μεριά της νέας κυβέρνησης των μπολσεβίκων ήταν μια πράξη εθνικής προδοσίας, που φοβόταν να το παραδεχθεί για λόγους κομματικών συμφερόντων». Ο ίδιος δήλωσε πως ήρθε καιρός το ρωσικό κράτος «να εκπληρώσει το καθήκον προς αυτούς που σκοτώθηκαν πολεμώντας για τη Ρωσία στον Α' Παγκόσμιο Πόλεμο». Για το λόγο αυτό θα δημιουργηθεί μια επιτροπή, η οποία θα καταθέσει προτάσεις «για τη διαιώνιση της μνήμης των στρατιωτών που πολεμούσαν στον Α' Παγκόσμιο Πόλεμο».
Ο Ρώσος Πρόεδρος, ωστόσο, απευθύνοντας τη βρώμικη συκοφαντία σε βάρος των μπολσεβίκων για «εθνική προδοσία», επιλεκτικά ξεχνά πως σ' εκείνον τον πόλεμο η Ρωσία ενεπλάκη μαζί με μια ομάδα καπιταλιστικών κρατών, ενάντια σε μια άλλη, όχι για τα συμφέροντα των εργατών και της πολυάριθμης αγροτιάς της, αλλά για την εξυπηρέτηση των συμφερόντων των τότε κυρίαρχων τάξεων της τσαρικής αυτοκρατορίας!
Ξεχνά ακόμη πως η τσαρική εξουσία, με τη συμμετοχή της σ' αυτόν τον ιμπεριαλιστικό πόλεμο, προκάλεσε στο ρωσικό λαό μια τεράστια «αιμορραγία», αφού η Ρωσία είχε το μεγαλύτερο αριθμό θυμάτων σ' αυτόν τον πόλεμο, άνω των 2 εκατομμυρίων ανθρώπων!
Ξεχνά ακόμη πως λίγο πριν τη συμφωνία του Μπρεστ - Λιτόφσκ, ο παλιός ρωσικός στρατός συνεχώς υποχωρούσε κάτω από τα χτυπήματα που δεχόταν, ενώ η Επανάσταση δεν είχε προλάβει να δημιουργήσει την κατάλληλη εκείνη στρατιωτική μηχανή που θα σήκωνε το βάρος του πολέμου και υπήρξε ο κίνδυνος να πνιγεί η Επανάσταση στη «γέννησή» της, από το γερμανικό αστικό στρατό! Μήπως αυτό θα επιθυμούσε ο Βλ. Πούτιν, ως εκπρόσωπος της σημερινής ρωσικής αστικής τάξης κι απολογητής του τσαρισμού;
Ξεχνά ακόμη πως η σοβιετική αντιπροσωπεία, που υπέγραψε στο Μπρεστ - Λιτόφσκ τη συνθήκη ειρήνης, αρνήθηκε να συζητήσει τους όρους της. Δήλωσε πως η ειρήνη που υπογράφεται, δε στηρίζεται στην ελεύθερη συγκατάθεση των λαών, αλλά υπαγορεύεται στη Σοβιετική Ρωσία από τον πάνοπλο γερμανικό ιμπεριαλισμό, που εκμεταλλεύεται την προσωρινή αδυναμία της νεαρής Σοβιετικής Δημοκρατίας, γι' αυτό και η συζήτηση της συνθήκης είναι ανώφελη.
Ξεχνά πως λίγα χρόνια αργότερα, κι αφού η Σοβιετική Εξουσία απέκρουσε την ξένη στρατιωτική επέμβαση 14 καπιταλιστικών κρατών σε βάρος της, πέρασε στην αντεπίθεση κι απελευθέρωσε σταδιακά έως και τις παραμονές του Β' Παγκόσμιου Πολέμου το σημαντικότερο μέρος των εδαφών που αναγκάστηκε να παραχωρήσει στις 3 Μάρτη του 1918.
Η κατηγορία της «εθνικής προδοσίας» δεν κολλά στον Λένιν και στους μπολσεβίκους! Αυτό το γνωρίζει κι ο Βλ. Πούτιν, που λίγο μετά στην ίδια ομιλία του ισχυρίστηκε πως η κυβέρνηση της Σοβιετικής Ρωσίας έβγαλε διδάγματα από την ήττα «κι εξιλεώθηκε για όλα αυτά κατά τη διάρκεια του Β' Παγκόσμιου Πολέμου». Επιμένει, όμως, στον αντικομμουνισμό, στην παραχάραξη της Ιστορίας, όπως άλλωστε κάνει και η ΕΕ, που σήμερα έχει αναγάγει σε επίσημη πολιτική της την εξίσωση του φασισμού με τον κομμουνισμό. Παρά τις διαφορές τους, ο στόχος τους είναι κοινός: Χτυπώντας την Ιστορία του κομμουνιστικού κι εργατικού κινήματος θέλουν να βάλουν εμπόδια στο μέλλον! Να θωρακίσουν την εξουσία της αστικής τάξης! Ας γνωρίζουν, όμως, πως η «λάσπη» τους σε βάρος των κομμουνιστών δεν πιάνει!


ΠΗΓΗ-WWW.RIZOSPASTIS.GR
Ι. Π. - Ε. Β.

Δεν υπάρχουν σχόλια: