Πέμπτη 3 Μαΐου 2012

ΤΡΙΚΑΛΑ : Μαζική συγκέντρωση του Κ.Κ.Ε.Ο λαός μπορεί να γίνει αφέντης στον τόπο του.


Στην κεντρική συγκέντρωση μίλησε ο Αχιλλέας Κανταρτζής και χαιρέτισαν οι Πέτρος Τσίγκας και Ειρήνη Πετράκη, υποψήφιοι βουλευτές στο νομό

Mαζική, με παλμό κι αγωνιστικό πάθος ήταν η κεντρική προεκλογική συγκέντρωση του ΚΚΕ στην πλατεία «Ρήγα Φεραίου» των Τρικάλων, στην οποία μίλησε ο Αχιλλέας Κανταρτζής, μέλος της ΚΕ και υποψήφιος βουλευτής του ΚΚΕ στο νομό και χαιρέτισαν οι υποψήφιοι Πέτρος Τσίγκας και Ειρήνη Πετράκη.
Αναφερόμενος στον εκβιασμό που ακούγεται ότι «δεν θα υπάρχουν λεφτά για μισθούς και συντάξεις», ο Αχ. Κανταρτζής, σημείωσε πως λένε ψέματα και εξήγησε: «Από τους φόρους που έχουν μαζέψει καλύπτουν και μισθούς και συντάξεις και τις άλλες δαπάνες για Υγεία, την Πρόνοια, την Παιδεία, το λένε τα επίσημα στοιχεία τους από τον κρατικό προϋπολογισμό.
`Η μήπως είναι η ΕΕ που μας τα δίνει; Μας τα παίρνουν, δεν μας ταΐζουν. Για κάθε ένα ευρώ που μας δίνουν τα παίρνουν στο πολλαπλάσιο πίσω, όπως δείχνουν, επίσης, τα επίσημα στοιχεία. Από τα δάνεια της τρόικας και τη νέα δανειακή σύμβαση ούτε ένα ευρώ δε θα πάει στο λαό. Θα το πάρουν οι τράπεζες και οι δανειστές. Πάει πολύ να μας προκαλούν και να μας εκβιάζουν αυτοί που ρήμαξαν τη ζωή μας».
Ο ομιλητής επεσήμανε: «Ο δρόμος που προτείνει το ΚΚΕ στο λαό έχει θυσίες. Θυσίες, όμως, που οδηγούν στο ξέφωτο. Ας βάλει ο λαός στη ζυγαριά τι είναι προτιμότερο: οι ανώφελες θυσίες για την πλουτοκρατία που δεν έχουν τελειωμό, ή οι θυσίες για να γίνει ο λαός αφέντης στον τόπο του, κυρίαρχος στον πλούτο του; Οσες θυσίες και αν έχει αυτός ο δρόμος είναι ασύγκριτα λιγότερες από εκείνες που υφίσταται και θα υποστεί να δεν βάλει ο ίδιος τέλος στην εξουσία του κεφαλαίου».
Συνέχισε, υπογραμμίζοντας: «Δεν πετάμε στα σύννεφα. Ξέρουμε ότι το ζήτημα της Λαϊκής Εξουσίας δεν κρίνεται στις εκλογές και πολύ περισσότερο σε αυτές. Μακάρι να ήταν ο λαός έτοιμος να δώσει τη λύση και τότε και το ΚΚΕ να αναλάβει και τις κυβερνητικές ευθύνες με το λαό στην εξουσία. Αυτό όμως δεν μπορεί να γίνει στις λίγες μέρες που έμειναν για τις εκλογές».
Και τόνισε: «Απευθυνόμαστε ιδιαίτερα στα φτωχά λαϊκά στρώματα που μέχρι τώρα ακολουθούσαν τη ΝΔ και το ΠΑΣΟΚ για να τους πούμε. Εσείς είστε οι ρυθμιστές των εξελίξεων για τις 7 Μάη. Αν θέλετε να ξανανιώσετε την ελπίδα να αναπτερώνεται, αν θέλετε να μην αισθάνεστε προδομένοι, αν θέλετε να μη νιώθετε ότι χρησιμοποίησαν την ψήφο σας τότε με ασφάλεια και σιγουριά μπορείτε να ρίξετε στην κάλπη τα ψηφοδέλτια του ΚΚΕ, έστω και αν δεν συμφωνείτε σε όλα μαζί μας».

Πηγή:www.rizospastis.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: