Παρασκευή 27 Απριλίου 2012

ΔΗΚΚΙ:Αυτοδυναμία του ευρώ ή …. του Λαού.


Με το  ξεκίνημα των εκλογών ακούμε διαρκώς τον κ. Σαμαρά να επιδιώκει Αυτοδυναμία με καθαρή εντολή της Ν.Δ. και ο κ. Βενιζέλος μιλάει για Αυτοδυναμία της Ελλάδας (τι εννοεί άραγε;). 

Και οι δυο έχουν ως κύριο στόχο να μας «ξανασώσουν». Αυτοί που μας έφεραν στην καταστροφή με τις κομματικές τους Αυτοδυναμίες, θέλουν πάλι να ξανακυβερνήσουν , για να συνεχίσουν την στήριξή τους στις Αγορές , μεγαλοτραπεζίτες, μεγαλοεκδότες, μονοπώλια και πολυεθνικές, εξαθλιώνοντας κι΄ άλλο το λαό μας.
Δεν έχουν γίνει ακόμη αντιληπτοί για το βρώμικο ρόλο τους ύστερα από τόσα δεινά που έφεραν; Πόσο αφελείς και κορόιδα μας θεωρούν , για να προσπαθούν ακόμη; Πόση βρώμικη στήριξη τους παρέχουν οι ισχυροί και οι Αγορές , για να στηρίξουν τα συμφέροντά τους και να αυξήσουν τα κέρδη τους;  Ο λαός μας πότε θα αφυπνισθεί και πότε θα αντιδράσει , αν δεν το κάνει τώρα , ύστερα από τόση ταπείνωση και εξαθλίωση; Τώρα είναι η ώρα να τους πάρει «παραμάζωμα» όλους μαζί και να τους εξαφανίσει από το πολιτικό σκηνικό. Στις επικείμενες εκλογές της 6ης Μαϊου να πάρει ο λαός αυτοδυναμία με καθαρή εντολή. Να πάρουν έτσι οι ισχυροί και οι Αγορές την απάντηση  για τα σκληρά μέτρα που μας επέβαλαν και να φυσήξει  ο αέρας της ελπίδας και σε άλλους λαούς που υποφέρουν το ίδιο με εμάς. 
Για Αυτοδυναμίες και Αυτοδύναμη Ελλάδα μιλάνε εκείνοι και εννοούν ισχυρή κρατική εξουσία με εξαθλιωμένο λαό. Εμείς μιλάμε για Αυτοδύναμη Ελλάδα με ισχυρή λαϊκή εξουσία , με τον λαό να ξαναβρίσκει το δρόμο της ελπίδας και της ευημερίας. Μιλάμε για Αυτοδύναμη Ευρώπη των λαών και όχι των Τραπεζιτών, του Ευρώ και των Αγορών. Μιλάμε για άμεση γνήσια  περιεκτική δημοκρατία και όχι την    καπιταλιστική-ολιγαρχική, που δεν έχει σχέση με την δημοκρατία που οραματίζεται ο λαός. Ζητάνε απεγνωσμένα  καπιταλιστικές, νεοφιλελεύθερες, μονεταριστικές αυτοδυναμίες, για να μας «αποτελειώσουν». Αυτές όμως δεν είναι που μας έφεραν ως εδώ; 
Με διλλήματα , με ενισχυμένο αντιδημοκρατικό εκλογικό σύστημα, με τα ΜΜΕ δικά τους, πάντα απειλούσαν και τρομοκρατούσαν τον λαό , όπως το ίδιο κάνουν και σήμερα.΄Οσο βλέπουν ότι δεν βγαίνουν τα ποσοστά, που να δίνουν «αυτοδύναμη δικομματική κυβέρνηση» τόσο λυσσάνε με απρόβλεπτες ενέργειες και προσχεδιασμένες προβοκάτσιες που μπορεί να προκαλέσουν ανά πάσα στιγμή. Θέλουν πάση θυσία να εμφανισθούν ως «υπεύθυνοι» και όλοι  εμείς της Αριστεράς ως «ανεύθυνοι». Ο λαός όμως με την στροφή που θα κάνει στις 6 Μαϊου θα αποδείξει πόσο υπεύθυνοι είναι οι «ανεύθυνοι» και πόσο άθλιοι και ανεύθυνοι είναι οι «υπεύθυνοι».
Αυτοί οι «υπεύθυνοι» μας λέγανε και ψέματα , για να μας ξεγελάσουν όπως «λεφτά υπάρχουν», «το ευρώ θα μας φέρει ευημερία» και την είδαμε. Λεφτά βεβαίως υπάρχουν αλλά δεν τα αγγίζουν, γιατί δεν θέλουν να θίξουν το μεγάλο συσσωρευμένο πλούτο και το κεφάλαιο, αφού αυτά υπηρετούν. Για το ευρώ , όταν κάποιοι μιλούσαμε ότι δεν συμφέρει την χώρα μας και το λαό μας , αλλά μόνο τους τραπεζίτες, τις πολυεθνικές  και τα  μονοπώλια εγχώρια και ξένα , μας περιέλουζαν με κοσμητικά επίθετα ότι είμαστε γραφικοί και περιθωριακοί. ΄Ετσι έχοντας και τα ΜΜΕ δικά τους, με τα  πληρωμένα «παπαγαλάκια», κατάφεραν να  βγάλουν ένα κόμμα που έλεγε την αλήθεια εκτός Βουλής,  το ΔΗΚΚΙ, γιατί ήταν το κόμμα που θεμελίωσε την πολιτική του συνειδητά  εναντίον της συνθήκης του Μάαστριχ, που μας έφερε στο ευρώ και στην εξαθλίωση. Ελπίζω όμως ότι τώρα  ο λαός θα επανορθώσει και θα μας ξαναστείλει στη Βουλή με κάποιους βουλευτές , μέσα από την συνεργασία μας με το ΣΥΡΙΖΑ , που είναι η μόνη ειλικρινής, αντιμνημονιακή και αντινεοφιλελεύθερη δύναμη. Οι υποψήφιοί μας, που έχουν ανάγκη την υποστήριξή μας και   δίνουν την μάχη  σε εκλόγιμες περιοχές με πολλές πιθανότητες εκλογής, είναι οι εξής:  Αττική: Πάντζας Γεώργιος,  Β΄Αθηνών: α)Αντωνάκη-Μπελογιάννη Παναγιώτα και β)Κούκα Μαρίνα, Β΄Πειραιά: Βαμβακά Ευγενία,  Αιτωλοακαρνανία: Ζαρέντης Γεώργιος,  Λάρισα: Μπατσίλας Γιάννης, Σάμος- Ικαρία: Καλογερή Αγνή, Φωκίδα: Κουτσούκος Νίκος, Ρέθυμνο:Λουλούδης Ηλίας και  Β΄Θεσ/νίκης: Ασβεστόπουλος Μπάμπης.
΄Ολοι αυτοί  και πολλοί άλλοι με συνέπεια συνεχίζουμε τον αγώνα της τιμής και των αρχών της Διακήρυξης της 3ης του Σεπτέμβρη, που άλλοι ξεχάσανε. Από την ίδρυσή μας είχαμε την πρόθεση της ενότητας με τα άλλα κόμματα της Αριστεράς , με σκοπό την εξουσία με μια σοσιαλιστική κυβέρνηση και αυτό το αποδεικνύουμε με την στενή συνεργασία μας με τις δυνάμεις του ΣΥΡΙΖΑ, καλώντας διαρκώς και τα υπόλοιπα κόμματα της Αριστεράς να συνεργασθούμε.
Η πρωτοβουλία μας αυτή δεν απέδωσε προεκλογικά, αλλά ελπίζουμε ότι, αν ο λαός δώσει στις δυνάμεις του ΣΥΡΙΖΑ δύναμη, για να πάρει εντολή σχηματισμού κυβέρνησης, θα ανταποκριθούν μετεκλογικά στο κάλεσμά μας. Είναι η μοναδική ευκαιρία να χαμογελάσει επιτέλους ο χειμαζόμενος ελληνικός λαός. Να διώξουμε πρώτα τους «βαρβάρους» και να βάλουμε τα θεμέλια μιας ανάπτυξης από τον λαό για τον λαό. Και όταν λέμε «λαό» δεν συμπεριλαμβάνουμε βεβαίως τους τραπεζίτες, τις πολυεθνικές , τα μονοπώλια , τους μεγαλοκατασκευαστές και τους μεγαλοεκδότες.
Αυτές οι εκλογές της 6ης Μαϊου να αποτελέσουν την αφετηρία θετικών εξελίξεων για την χώρα και τον λαό μας. Να είναι η αρχή του τέλους της νεοφιλελεύθερης και ακραίας μονεταριστικής  και αντιλαϊκής πολιτικής και να μην τους αφήσουμε  να «ξαναρχίσουν» για να μας «αποτελειώσουν». ΄Ηλθε λοιπόν η ώρα να απαντήσουμε. ΄Η με την Αυτοδυναμία του Ευρώ ή με την Αυτοδυναμία του Λαού.

                                                       Νίκος  Μπουζάνης (φοροτεχνικός)
                                Γραμματέας Σοσιαλ. Αριστεράς  (ΔΗΚΚΙ)
                                Μέλος Εκτελεστικής Γραμμετείας ΣΥΡΙΖΑ


Δεν υπάρχουν σχόλια: