Τετάρτη 21 Μαρτίου 2012

ΓΕΡΜΑΝΙΑ : Συνεχίζονται οι απεργίες στο δημόσιο τομέα.


Απεργούν και διαδηλώνουν οι δημόσιοι υπάλληλοι στην Γερμανία.

Συνεχίζονται για δεύτερη εβδομάδα οι προειδοποιητικές απεργίες στο δημόσιο τομέα με τους εργαζόμενους να διεκδικούν ουσιαστικές αυξήσεις στις αποδοχές τους μετά από μία δεκαετία λιτότητας, στασιμότητας, ακόμη και μείωσης των αποδοχών τους, απώλειας θέσεων εργασίας και απλήρωτων υπερωριών.
Λιτότητα και συρρίκνωση αποδοχών και δικαιωμάτων, που έχει συμβάλλει στη διεύρυνση της ανισότητας, της φτώχειας και της εξαθλίωσης προκειμένου να καταστεί η «Γερμανία παγκόσμια οικονομική υπερδύναμη», δηλαδή το κεφάλαιο, και η οποία επιβλήθηκε με τη συνέργεια των εργοδοτικών συνδικάτων.

Οι εργαζόμενοι έχουν απορρίψει κατηγορηματικά την αύξηση της τάξης του 3,3% που προσφέρει η εργοδοτική πλευρά που ουσιαστικά σημαίνει μείωση των αποδοχών τους, κι επιμένει σε αύξηση των αποδοχών τους κατά 6,5% ή περίπου 200 ευρώ σε μεικτές αποδοχές. Το μεγαλύτερο συνδικάτο «Ver.di» που εκπροσωπεί τουλάχιστον 2 εκατομμύρια εργαζόμενους, έχει ουσιαστικά εξαναγκαστεί, εξαιτίας της πίεσης των εργαζομένων, να υιοθετήσει την κλιμάκωση του αγώνα. Ο αριθμός των εργαζομένων στο δημόσιο τομέα έχει μειωθεί πάνω από 40% την τελευταία 20ετία, από 5,7 εκατομμύρια σε 3,1 εκατομμύρια, ενώ την ίδια στιγμή ο αριθμός των μερικά απασχολούμενων αυξήθηκε περισσότερο από ένα εκατομμύριο.

Πηγές : Άρθρο :www.rizospastis.gr - Φωτογραφία :www.avgi.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: