Πέμπτη 29 Δεκεμβρίου 2011

ΡΩΣΙΑ :Συνεχίζονται οι κινητοποιήσεις κατά της νοθείας.



Δεκάδες χιλιάδες Ρώσοι συμμετείχαν το περασμένο Σάββατο σε μαζικές κινητοποιήσεις ενάντια στη νοθεία των πρόσφατων εκλογών και στην πολιτική και κοινωνική αυθαιρεσία των σημερινών ρωσικών αρχών. Στην κεντρική συγκέντρωση της Μόσχας, που ήταν μεγαλύτερη από αυτήν που είχε γίνει πριν μια βδομάδα, συμμετείχαν πάνω από 100 χιλιάδες άνθρωποι.
Στους συγκεντρωμένους απευθύνθηκαν εκπρόσωποι όλων των πολιτικών χώρων, μεταξύ αυτών, με βίντεο σε γιγαντοοθόνη, προβλήθηκε και η ομιλία του φυλακισμένου αγωνιστή, Σεργκέι Ουνταλτσόφ, συντονιστή του «Ενιαίου Μετώπου των Εργαζομένων της Ρωσίας», που έχει συγκροτήσει το Κομμουνιστικό Εργατικό Κόμμα Ρωσίας (ΚΕΚΡ-ΕΚΚ) με άλλες μικρότερες αντιιμπεριαλιστικές δυνάμεις και συνδικάτα.

 Ο Σ. Ουνταλτσόφ κρατείται με την κατηγορία της «αντίστασης κατά των αρχών» και όπως φαίνεται θα απελευθερωθεί μετά τις γιορτές της Πρωτοχρονιάς.

Στο ψήφισμα της συγκέντρωσης ζητείται η απελευθέρωση όλων των πολιτικών κρατουμένων και άδικα καταδικασμένων, η ακύρωση των αποτελεσμάτων των εκλογών, η τιμωρία όσων εμπλέκονται στη νοθεία του εκλογικού αποτελέσματος, η απρόσκοπτη λειτουργία όλων των πολιτικών κομμάτων και η προκήρυξη νέων εκλογών.
Να σημειωθεί πως την ίδια μέρα και ώρα στη Μόσχα πραγματοποιήθηκε συγκέντρωση μερικών χιλιάδων ανθρώπων, που διοργάνωσε το κίνημα «Η ουσία της εποχής μας», που έχει φιλο-σοβιετικές αναφορές. Βασική τοποθέτηση των συγκεντρωμένων ήταν να μην επιτραπεί μια «πορτοκαλί επανάσταση», που σύμφωνα με τον κεντρικό ομιλητή, Σ. Κουργκινιάν, μπορεί να οδηγήσει στην παραπέρα διάλυση της Ρωσίας, που θα μπορούσε να ακολουθήσει την τύχη της ΕΣΣΔ. Μιλώντας στην εκδήλωση, ο Α. Μπάτοφ, Γραμματέας της ΚΟ του ΚΕΚΡ-ΕΚΚ, σημείωσε πως οι σημερινές ρωσικές αρχές και η λεγόμενη «πορτοκαλί» ή «φιλελεύθερη αντιπολίτευση» βρίσκονται στην ίδια πλευρά κι εκπροσωπούν τα ίδια ταξικά συμφέροντα, καλώντας τους συγκεντρωμένους στην πάλη για τη ρήξη με το σύστημα και όχι με επιμέρους εκπροσώπους του.
Να σημειωθεί, τέλος, πως ο πρωθυπουργός Β. Πούτιν, σχολιάζοντας τις κινητοποιήσεις της αντιπολίτευσης, τόνισε πως αποκλείει την επανάληψη των πρόσφατων βουλευτικών εκλογών.
  • Να εγκαταλείψει άμεσα την εξουσία συμβούλευσε τον Βλαντιμίρ Πούτιν την Κυριακή ο πρώην πρόεδρος της ΕΣΣΔ, Μιχαήλ Γκορμπατσόφ, που πρωτοστάτησε στην ανατροπή του σοσιαλισμού και την παλινόρθωση του καπιταλισμού. Σήμερα χωρίς καμία υπόληψη και «πολιτικό βάρος» στη Ρωσία (στο εξωτερικό προβάλλεται δεόντως) επιδίδεται σε «διαλέξεις» για τον ...ανθρώπινο καπιταλισμό, όταν δε διαφημίζει από πίτσες και τσάντες της υψηλής κοινωνίας μέχρι ...προφυλακτικά.

Πηγή:www.rizospastis.gr
Ι. Π.

Δεν υπάρχουν σχόλια: