Σάββατο 24 Δεκεμβρίου 2011

Νέα χρονιά με νέους αγώνες! Ανακοίνωση της Κεντρικής Συντονιστικής Επιτροπής της ΑΝΤΑΡΣΥΑ.


Ανακοίνωση της Κεντρικής Συντονιστικής Επιτροπής της ΑΝΤΑΡΣΥΑ

Νέα χρονιά με νέους αγώνες!
Με δυνατή Αντικαπιταλιστική Αριστερά, με μαζικό Αγωνιστικό Μέτωπο Ρήξης και Ανατροπής! 
Ελάχιστες μέρες πριν τις γιορτές και την αλλαγή του χρόνου, η καθημερινότητα στη χώρα μας έχει γίνει εφιαλτική για την τεράστια πλειοψηφία του κόσμου της εργασίας, της νεολαίας και των συνταξιούχων. Η πραξικοπηματική κυβέρνηση Παπαδήμου, κυβέρνηση σωτηρίας της αστικής τάξης και των τραπεζών, του ΔΝΤ και της ΕΕ, κυβέρνηση στην οποία  για πρώτη φορά μετά τη Μεταπολίτευση συμμετέχουν ανοιχτά δηλωμένοι φασίστες, οδηγεί στην εξαθλίωση ολοένα και μεγαλύτερες στρατιές εργαζομένων, εξακοντίζοντας την ανεργία και τη φτώχεια σε πρωτοφανή ύψη.
Η “νέα δανειακή σύμβαση” που ετοιμάζουν με τους ντόπιους και διεθνείς τοκογλύφους θα σημάνει νέα τρισχειρότερη καταβύθιση του βιοτικού επιπέδου της τεράστιας λαϊκής πλειονότητας.
Ενάντια στις επιθέσεις της κυβέρνησης του “μαύρου μετώπου”, η εργατική αντίσταση όχι μόνο δεν κοπάζει αλλά δυναμώνει. Το δείχνουν οι εργαζόμενοι στην Ελληνική Χαλυβουργία και στον ALTER που απεργούν ολόκληρες βδομάδες, στην Ελευθεροτυπία που ξεκινάνε 24ωρες επαναλαμβανόμενες απεργίες για να μη χάσουν τις δουλειές τους, οι σιδηροδρομικοί, οι εφοριακοί, οι εργαζόμενοι στα νοσοκομεία (Γενικό Πατησίων κλπ.) που ξεσηκώνονται ενάντια στα κλεισίματα και τις απολύσεις, τις μειώσεις μισθών, τις περικοπές και τα χαράτσια.
Μέσα στις σημερινές συνθήκες πόλωσης, όλο και περισσότερος κόσμος ψάχνει τις ελπίδες του προς τα αριστερά. Το δείχνουν τα αποτελέσματα των εκλογών στα σωματεία, φαίνεται ακόμα και στα στημένα γκάλοπ που δείχνουν ανεβασμένα τα ποσοστά της Αριστεράς.

Δεν υπάρχουν σχόλια: