Κυριακή 11 Δεκεμβρίου 2011

Αντιφασιστική Κινητοποίηση τη Δευτέρα 12 Δεκέμβρη στην Ευελπίδων


Από το σάιτ της Νεολαίας Ενάντια στο Ρατσισμό στην Ευρώπη, YRE

Τη Δευτέρα 12 Δεκέμβρη 2011, δικάζονται 3 μέλη φασιστικής συμμορίας που στις 18 Σεπτέμβρη 2011 στην περιοχή του Αγίου Παντελεήμονα, μαχαίρωσαν Αφγανό πρόσφυγα κοντά στην καρδιά και στο στομάχι. Ο άτυχος Αφγανός ευτυχώς επέζησε και θα είναι μάρτυρας κατηγορίας στο δικαστήριο μαζί με συμπατριώτες του που την ώρα της επίθεσης βρίσκονταν μαζί του.


Μεταξύ των κατηγορουμένων και η "τηλεαστέρας-κάτοικος" της Χρυσής Αυγής, Θέμις Σκορδέλη, που κατηγορείται και για άλλες επιθέσεις.
Πρόκειται για μία μόνο από τις εκατοντάδες επιθέσεις των τελευταίων μηνών που φτάνει στα δικαστήρια, παρά τις αλλεπάλληλες καταγγελίες για νεοναζιστικά εγκλήματα από το κέντρο της Αθήνας ως τον Ασπρόπυργο και από το Περιστέρι ως την Πετρούπολη.


Το ρατσιστικό μίσος δεν έχει καμιά θέση ανάμεσά μας, την ώρα που ντόπιοι και μετανάστες εργαζόμενοι παλεύουμε μαζί ενάντια στα χαράτσια, τα μνημόνια και τα μέτρα βαρβαρότητας. Η κυβέρνηση Παπαδήμου με υπουργοποιημένους τους θαυμαστές της χούντας των συνταγματαρχών και του Μεταξά βουλευτές του ΛΑ.Ο.Σ., κάνει ότι μπορεί για να αποπροσανατολίσει τον κόσμο από τους πραγματικούς υπεύθυνους της φτώχειας και της ανεργίας.....

Στις 12 Δεκέμβρη, καλούμε κάθε εργαζόμενο και νέο-α, ντόπιο και μετανάστη-τρια να ενώσουν τη φωνή τους μαζί μας σταΔικαστήρια της Ευελπίδων.



Διεκδικούμε και παλεύουμε για:

Να καταδικαστούν οι μαχαιροβγάλτες δολοφόνοι.

Όχι στην κρατική συγκάλυψη των ρατσιστικών εγκλημάτων.

Διάλυση των φασιστικών συμμοριών.


Έξω οι φασίστες από τα υπουργεία.


Γειτονιές αλληλεγγύης, όχι ρατσιστικού μίσους.



Στην κινητοποίηση της 12 Δεκέμβρη, μέχρι στιγμής καλούν:
Αντιφασιστική Πρωτοβουλία «ΠΟΤΕ ΞΑΝΑ» (Κάτοικοι κέντρου Αθήνας, Δίκτυο Κοινωνικής Υποστήριξης Προσφύγων και Μεταναστών, YRE, Κίνηση «Απελάστε το Ρατσισμό», Δημοτική Κίνηση «Ανοιχτή Πόλη») 
Επιτροπή Αφγανών Προσφύγων, Μεταναστευτική Συμμαχία (Action Congo,KASAPI-Φιλιππίνες,Ένωση Αφρικανών Γυναικών, ASANTE)
Δίκτυο για τα Πολιτικά και Κοινωνικά δικαιώματα

Την κινητοποίηση στηρίζουν:
ΑΚΟΑ, ΔΕΑ, Κόκκινο, ΞΕΚΙΝΗΜΑ, Νεολαία ΣΥΝ, Οικολόγοι-Πράσινοι, ΟΚΔΕ-Σπάρτακος

ΠΗΓΗ-WWW.XEKINIMA.ORG

Δεν υπάρχουν σχόλια: