Δευτέρα 5 Δεκεμβρίου 2011

Νεολαία Συνασπισμού : Νίκη στον αγώνα των απεργών εργατών της ελληνικής Χαλυβουργίας.



Για πάνω από ένα μήνα οι απεργοί εργάτες στην Ελληνική Χαλυβουργία,δίνουν παράδειγμα ανυποχώρητου αγώνα υπερασπιζόμενοι τα κεκτημένα τους αρνούμενοι να δεχτούν τα σχέδια της εργοδοσίας για εκ περιτροπής εργασία και μείωση 40% στους μισθούς τους.
Η εργοδοσία Μάνεση,απαντά με απειλές και απολύσεις.Στους 34 απολυμένους της Χαλυβουργίας,προστίθενται ακόμα 16 δείχνοντας το πραγματικό πρόσωπο του κεφαλαίου που δε διστάζει να καταδικάσει στη φτώχεια και την ανεργία δεκάδες οικογένειες προς όφελος της κερδοφορίας του.

Ο υπουργός Εργασίας,αν και λαλίστατος στα κηρύγματα του προς τους εργαζόμενους ζητώντας νέες θυσίες και προωθώντας νέα μέτρα που συρρικνώνουν το εργατικό εισόδημα και διαλύουν την κοινωνική ασφάλιση,δεν λέει κουβέντα για το όργιο εργοδοτικής τρομοκρατίας στη Χαλυβουργική.
Ο κύριος Κουτρουμάνης δεν έχασε ξαφνικά τη μιλιά του.Γνωρίζει ότι για να εξυπηρετηθεί ο «εθνικός» στόχος της ανταγωνιστικότητας που τέθηκε από στόματος Παπαδήμου,χρειάζονται νέες απολύσεις,νέο τσάκισμα των εργασιακών δικαιωμάτων και περαιτέρω διεύρυνση της εργασιακής ανασφάλειας.Αυτό το στόχο υπηρετούν από κοινού η συγκυβέρνηση ΠΑΣΟΚ-ΝΔ-ΛΑΟΣ και το ελληνικό κεφάλαιο.
Απαιτούμε να ανακληθούν άμεσα οι απολύσεις στην Ελληνική Χαλυβουργία και να σταματήσει το όργιο εργοδοτικής τρομοκρατίας σε βάρος των απεργών.Ο αγώνας των εργατών στη Χαλυβουργία,είναι αγώνας όλης της κοινωνίας.

Δεν υπάρχουν σχόλια: