Παρασκευή 11 Νοεμβρίου 2011

Στον Πειραιά όπου ιδρύθηκε το τιμημένο ΚΚΕ.Την Κυριακή 20 Νοέμβρη θα γίνει ο δεύτερος ιστορικός περίπατος της ΚΝΕ για μαθητές Γυμνασίου.


Το κτίριο που ιδρύθηκε το ΚΚΕ στον Πειραιά
Αφιερωμένος στην Οχτωβριανή Επανάσταση και την ίδρυση του ΚΚΕ είναι ο δεύτερος ιστορικός περίπατος της ΚΝΕ που θα γίνει την Κυριακή 20 Νοέμβρη στον Πειραιά. «Μελετάμε την Ιστορία μας, γινόμαστε πιο ικανοί στην πάλη για το σοσιαλισμό», τονίζει η ΚΝΕ και οι ιστορικοί περίπατοι που διοργανώνει έρχονται να στηρίξουν ακριβώς αυτό, να φέρουν μικρότερες ηλικίες σε επαφή με την Ιστορία και τους αγώνες του λαού. Οι περίπατοι που απευθύνονται σε μαθητές Γυμνασίου κυρίως, ξεκίνησαν με την επίσκεψη στα κρατητήρια της Γκεστάπο στην οδό Κοραή στα τέλη Οκτώβρη, μία εκδήλωση που άφησε τις καλύτερες εντυπώσεις.
Το ραντεβού για όσους προσέλθουν στον επόμενο περίπατο είναι στις 10.30 π.μ. στο σταθμό ΗΣΑΠ του Πειραιά. Πρώτη στάση θα γίνει στα Γραφεία της Κομματικής Οργάνωσης Πειραιά, όπου θα γίνει εκδήλωση για την Οχτωβριανή Επανάσταση.
Δεύτερος σταθμός είναι το κτίριο όπου ιδρύθηκε το ΚΚΕ στον Πειραιά. Θα ακολουθήσει επίσκεψη στο μνημείο τωνΠεσόντων Εργατών στο Πασαλιμάνι, όπου στις 22 του Αυγούστου 1923 στην κεντρική απεργιακή συγκέντρωση έπεσαν νεκροί μετά την επίθεση που δέχτηκαν από το στρατό και την αστυνομία 11 διαδηλωτές.
Για τη μελέτη των γεγονότων, στα οποία είναι αφιερωμένος ο ιστορικός περίπατος, από την ΚΝΕ προτείνεται η εξής βιβλιογραφία: «Οι δύο δρόμοι» του Κ. Παρορίτη, «Τα συντροφικά τραγούδια» του Γ. Ρίτσου, «Πώς δενότανε τ' ατσάλι» του Νικ. Οστρόφσκι, «Ο πρώτος δάσκαλος» του Τζ. Αϊτμάτοφ, «Δέκα μέρες που συγκλόνισαν τον κόσμο» του Τζ. Ρηντ.

Πηγή:www.rizospastis.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: