Παρασκευή 11 Νοεμβρίου 2011

Η «μαύρη σκιά» της κυβέρνησης Παπαδήμου

Η συμμετοχή του κόμματος του κυρίου Καρατζαφέρη στη νέα ελληνική κυβέρνηση, συγκέντρωσε το ενδιαφέρον των ξένων δημοσιογράφων με την γερμανική Bild να αφιερώνει τον περισσότερο χώρο αλλά και τους πιο βαρείς χαρακτηρισμούς. Η BILD στο άρθρο με τίτλο «Η Σκοτεινή σκιά στην κυβέρνηση Παπαδήμου- ο αντισημίτης Καρατζαφέρης» αναφέρει ότι η κυβέρνηση υποστηρίζεται από τους Σοσιαλιστές (ΠΑΣΟΚ), τους Συντηρητικούς  (ΝΔ) και το αμφιλεγόμενο κόμμα ΛΑΟΣ. «Είναι η πρώτη φορά,-επισημαίνει η εφημερίδα-  μετά το τέλος της στρατιωτικής δικτατορίας το 1974, που  ένα δεξιό εθνικιστικό κόμμα συμμετέχει στην εξουσία.  
Magnify Image
Ειδική αναφορά γίνεται στην υπουργοποίηση του Μάκη Βορίδη για τον οποίο σημειώνει ότι κατάγεται από την οργάνωση νεολαίας της στρατιωτικής χούντας και μακροχρόνια συντάσσεται με το ακροδεξιό Εθνικό Μέτωπο του Ζαν Μαρί Λεπέν στη Γαλλία. Χαρακτηριστική δε, είναι η κεντρική φωτό του θέματος με τον καλοχτενισμένο κύριο Βορίδη.


Magnify Image
 Αναφορά γίνεται και στον Άδωνι Γεωργιάδη για τον οποίο σημειώνει ότι εκδίδει ένα αντισημιτικό φυλλάδιο.

Δεν παραλείπει ακόμη η Bild να θυμίσει μια παλιότερη δήλωση του Καρατζαφέρη, όταν κατά την ίδρυση του «διαβόητου για τις ξενοφοβικές του αντιδράσεις» κόμματος του είχε πει: «Είμαστε οι μόνοι αληθινοί Έλληνες. Δεν είμαστε ομοφυλόφιλοι, Εβραίοι και κομμουνιστές».

Τον χαρακτηρίζει ακόμη ως «εκατομμυριούχο ιδιοκτήτη μέσων ενημέρωσης που εκφράζει το αντισημιτικό μίσος του με εξυβριστικές δηλώσεις».

Ήδη-σημειώνει η εφημερίδα- το Κεντρικό Ισραηλιτικό Συμβούλιο στη Γερμανία αντέδρασε στη συμμετοχή του ΛΑΟΣ στην κυβέρνηση. Ο πρόεδρος του, Dieter Graumann είπε στην BILD ότι αυτό που συμβαίνει είναι πολύ λυπηρό.  "Νομίζω ότι θα είναι σκληρό για τη γερμανική κυβέρνηση να διαπραγματευτεί με αυτή την  ελληνική κυβέρνηση».

Magnify Image
Η Bild δεν είναι η μόνη που ασχολείται και επικεντρώνει στον κ. Καρατζαφέρη και το κόμμα του. Το ίδιο κάνουν και δυο γαλλικές εφημερίδες η Monde και η Liberation που χαρακτηρίζουν ακροδεξιό το ΛΑΟΣ, παρότι ο κ. Καρατζαφέρης ούτε που θέλει να ακούσει αυτό το χαρακτηρισμό (μάλιστα στο παρελθόν είχε απειλήσει να οδηγήσει στα δικαστήρια όποιον χαρακτήριζε έτσι το κόμμα του). Η Monde επισημαίνει και αυτή, ότι είναι η πρώτη φορά από την πτώση της χούντας των συνταγματαρχών που ένα ακροδεξιό κόμμα ανεβαίνει στην εξουσία εκμεταλλευόμενο τα ξενοφοβικά ένστικτα, όπως και η Liberation. Kαι οι δυο εφημερίδες εντυπωσιάζονται βέβαια -εκτός από το δημιούργημα του κυρίου Καρατζαφέρη-, και από την παρουσία ιερέων στην ορκωμοσία της κυβέρνησης και η Liberation σπεύδει να γνωστοποιήσει στους γάλλους αναγνώστες της ότι οι Έλληνες δεν έχουν διαχωρίσει ακόμη το κράτος από την εκκλησία. Εκεί βλέπετε για αυτά τα θέματα έχει φροντίσει νωρίς-νωρίς η Γαλλική επανάσταση. Αναφορά στο ποιόν του ΛΑΟΣ κάνει και το BBC χαρακτηρίζοντας το «ξενοφοβικό» ενώ δεν αναφέρεται  στην παρουσία της ορθόδοξης εκκλησίας σε μια καθαρά πολιτική τελετή, της αφιερώνει όμως την κεντρική φωτογραφία.

Πηγή: www.lifo.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: