Δευτέρα 7 Νοεμβρίου 2011

ΠΑΜΕ - ΠΑΣΕΒΕ - ΠΑΣΥ - ΜΑΣ - ΟΓΕ. Κινητοποιήσεις ενάντια στο σύνολο της αντιλαϊκής επίθεσης


  • Συλλαλητήρια την Πέμπτη για την υπεράσπιση της εργατικής λαϊκής οικογένειας
  • Στις 6 μ.μ. στην Ομόνοια το συλλαλητήριο της Αθήνας

Motion Team
Δεκαπέντε μέρες μετά τις μεγάλες απεργιακές κινητοποιήσεις στις 19 και 20 του Οκτώβρη, τις μεγαλειώδεις εργατικές συγκεντρώσεις σε όλη τη χώρα, με την ανεξίτηλη σφραγίδα που έβαλαν οι ταξικές δυνάμεις, οι εξελίξεις που ακολούθησαν κάνουν ακόμα πιο επιβεβλημένη την παρέμβαση του λαϊκού παράγοντα. Υπογραμμίζουν την ανάγκη, η εργατική τάξη και τα λαϊκά στρώματα, να παλέψουν ακόμα πιο αποφασιστικά για να μπλοκάρουν στην αντιλαϊκή πολιτική, να βάλουν εμπόδια στα αντεργατικά μέτρα που ψηφίστηκαν με το πολυνομοσχέδιο, αλλά και στα νέα, που φέρνουν κυβέρνηση, ΝΔ και τρόικα με ευθύνη και των κομμάτων του ευρωμονόδρομου, με το λεγόμενο «πακέτο» της δανειακής σύμβασης.
Στην κατεύθυνση αυτή το Πανεργατικό Αγωνιστικό Μέτωπο συνεχίζει καθημερινά τη δράση του για την οργάνωση της πάλης, τη συσπείρωση κάθε ζωντανής και μάχιμης δύναμης για να μη ρίξουν την εργατική οικογένεια στη βαρβαρότητα.
Το δυνάμωμα αυτής της πάλης υπηρετούν τα συλλαλητήρια που έγιναν από τις ταξικές δυνάμεις την προηγούμενη βδομάδα σε πολλές πόλεις της χώρας μας, αλλά και τα συλλαλητήρια που οργανώνονται από ΠΑΜΕ, ΠΑΣΕΒΕ, ΠΑΣΥ, ΜΑΣ και ΟΓΕ την Πέμπτη 10 Νοέμβρη σε διάφορες πόλεις και στην Αθήνα, στην Ομόνοια στις 6 το απόγευμα.
Εργατικές λαϊκές κινητοποιήσεις που αποκτούν ακόμα μεγαλύτερη σημασία με δεδομένες τις τελευταίες πολιτικές εξελίξεις. Το επόμενο διάστημα θα ενταθεί ακόμα περισσότερο η επίθεση στα εργατικά λαϊκά δικαιώματα με τη νέα δανειακή σύμβαση - θηλιά στο λαό, θα μεγαλώσουν τα εκβιαστικά διλήμματα και η τρομοκρατία από την άρχουσα τάξη, τα μονοπώλια και τους μηχανισμούς τους. Οι εργαζόμενοι, οι άνεργοι, οι αυτοαπασχολούμενοι, οι γυναίκες, οι νέοι, οι συνταξιούχοι καλούνται με την οργανωμένη πάλη τους να ορθώσουν εμπόδια στην υλοποίηση αυτής της πολιτικής. Η εργατική τάξη και τα άλλα λαϊκά στρώματα δεν έχουν να κερδίσουν τίποτα από την όποια κυβέρνηση δημιουργηθεί ή από τις όποιες αλλαγές στα αστικά κόμματα. Η ζωή των εργατών είτε με το ευρώ είτε με τη δραχμή - όπως βάζουν το εκβιαστικό δίλημμα - θα είναι μαύρη.
Η αλληλεγγύη είναι το όπλο μας
Καθώς χιλιάδες εργάτες χάνουν τη δουλειά τους είτε δεν λαμβάνουν τους μισθούς τους, καθώς η επιβίωση της εργατικής λαϊκής οικογένειας γίνεται αβάσταχτο καθημερινό βάσανο, η εργατική τάξη πρέπει να αναδείξει ως βασικό στοιχείο της πάλης της την ταξική αλληλεγγύη.
Αλληλεγγύη και στήριξη με κάθε μέσο και τρόπο, στο διπλανό μας που δεν μπορεί να πληρώσει τα χαράτσια, στο γείτονα που δεν έχει να πληρώσει το νοίκι, στο συνάδελφο που δεν τον πληρώνουν. Αλληλεγγύη στον εργάτη που απεργεί, στο σωματείο που παλεύει, στο φοιτητικό σύλλογο που διεκδικεί. Αλληλεγγύη ανάμεσα στους εργάτες αλλά και αλληλεγγύη ανάμεσα στα λαϊκά στρώματα απέναντι στην επίθεση των μονοπωλίων που σαρώνουν τα δικαιώματα της συντριπτικής πλειοψηφίας του λαού μας. Δεν πρέπει να επιτρέψουμε να κόβουν το ρεύμα στα νοικοκυριά που δεν πληρώνουν το χαράτσι της ΔΕΗ. Δεν μπορούμε να ανεχτούμε να μένουν χωρίς ένα πιάτο φαΐ οι παιδικοί σταθμοί, χωρίς θέρμανση τα σχολεία, χωρίς επίδομα ο άνεργος. Τα συνδικάτα μπορούν και πρέπει να γίνουν κέντρα άμεσης και αποφασιστικής παρέμβασης, για να στηριχτεί η εργατική λαϊκή οικογένεια. Κανένας άνεργος χωρίς Υγεία και περίθαλψη, χωρίς τα αναγκαία μέσα επιβίωσης. Κανένας εργαζόμενος μόνος του στην επίθεση των εργοδοτών, στις απολύσεις, στην εφεδρεία - απόλυση στο Δημόσιο. Ενας για όλους και όλοι για έναν. Αυτή είναι η σημαία μας. Και αυτή τη σημαία πρέπει να τη σηκώσουμε ακόμα πιο ψηλά. Να την κρατήσουν χιλιάδες και εκατοντάδες χιλιάδες εργατικά χέρια.
Να υπερασπίσουμε την περιουσία των Ταμείων
Ζήτημα αιχμής και άμεσης δράσης για τους εργαζόμενους, τους αγρότες, τους επιστήμονες και τους αυτοαπασχολούμενους, τους συνταξιούχους η υπεράσπιση της περιουσίας των Ταμείων που σχεδιάζουν να λεηλατήσουν μέχρι το τελευταίο ευρώ. Η απόφαση κυβέρνησης και τρόικας για τη νέα δανειακή σύμβαση, το λεγόμενο «κούρεμα» των κρατικών ομολόγων θα οδηγήσει σε απώλειες 11 έως 12 δισ. ευρώ στα αποθεματικά του.
Πρόκειται για μια νέα βάρβαρη ληστεία του ιδρώτα των εργαζομένων που έρχεται να προστεθεί στη λεηλασία:
  • Των 58 δισ. ευρώ την 25ετία 1951-1975, που άτοκα αξιοποιούνταν από το καπιταλιστικό κράτος σε όφελος του κεφαλαίου.
  • Των 3,5 δισ. ευρώ στο χρηματιστήριο την περίοδο 1999 - 2002.
  • Στο 1 δισ. ευρώ από την κομπίνα των «δομημένων» ομολόγων.
  • Των 3,5 δισ. ευρώ στο χρηματιστηριακό τζόγο μόνο μέσα στο 2008. Απώλειες που συνεχίζονται μέχρι σήμερα και ουσιαστικά έχουν εξαϋλώσει τα κεφάλαια των Ταμείων από την κατακρήμνιση των μετοχών τους στο χρηματιστήριο.
  • Των 5 δισ. ευρώ που κλάπησαν από τα Ταμεία των τραπεζοϋπαλλήλων με την περίφημη «ενοποίηση» τα οποία μπήκαν στα παγκάρια των τραπεζιτών, τους οποίους απάλλαξε από τις υποχρεώσεις τους η κυβέρνηση της ΝΔ.
  • Των νομοθετημένων πόρων που δεν αποδίδονται από το κράτος και που σήμερα ξεπερνούν τα 10 δισ. ευρώ.
  • Των 30 δισ. ευρώ περίπου από την εισφοροδιαφυγή σε βάρος του ΙΚΑ μόνο την τελευταία δεκαετία.
  • Των 6 δισ. ευρώ από τις βεβαιωμένες οφειλές των επιχειρήσεων προς το ΙΚΑ τα οποία δεν εισπράττονται από την κυβέρνηση του ΠΑΣΟΚ.
Μετά απ' αυτή την αναίσχυντη λεηλασία, η κυβέρνηση του ΠΑΣΟΚ με τη στήριξη της ΝΔ, σε συνεργασία με τους εκπροσώπους του διεθνούς κεφαλαίου και των διεθνών τοκογλύφων βάζει χέρι και σε ό,τι έχει απομείνει από τις εισφορές των εργαζομένων.
Σύμβαση - θηλιά
Η ληστεία αυτή γίνεται ακόμα πιο προκλητική στο φόντο των δηλώσεων της κυβέρνησης για το μέγεθος της δανειακής σύμβασης. Για το μεγαλύτερο δάνειο που έχει πάρει ποτέ χώρα έκανε λόγο ο πρωθυπουργός, για «πακέτο» που φτάνει τα 460 δισ. ευρώ υπερθεμάτισε ο υπουργός Οικονομικών. Αλλά αν, πράγματι, η οικονομική «βοήθεια» είναι τέτοια και τόσο μεγάλη, γιατί η κυβέρνηση αφαιρεί από τα Ταμεία την περιουσία τους; Αν πράγματι η χώρα λάβει όλα αυτά τα εκατοντάδες δισεκατομμύρια ευρώ, γιατί έχει ανάγκη να ληστέψει και το τελευταίο ευρώ που έχει απομείνει στα Ταμεία; Μα γιατί στην πραγματικότητα όλα αυτά τα κεφάλαια που μας παρουσιάζει η κυβέρνηση, ούτε βοήθεια είναι, ούτε κατευθύνονται προς όφελος του λαού. Είναι άλλη μια δανειακή σύμβαση, για να πληρωθούν οι διεθνείς τοκογλύφοι, για να ενισχυθούν οι τράπεζες, να εξασφαλιστούν τα χρηματοπιστωτικά ιδρύματα, να στηριχτεί το κεφάλαιο να ξεπεράσει την κρίση και όλα αυτά θα τα πληρώσει αδρά ο λαός, υποθηκεύοντας τα δικαιώματά του, ολόκληρο το είναι του, και μαζί το μέλλον των επόμενων γενιών. Να γιατί, παρά τον πακτωλό κεφαλαίων που καμώνονται ότι εξασφάλισαν για να «σώσουν» τη χώρα, αρπάζουν και το τελευταίο ευρώ που προορίζονταν για τη σύνταξη των γερόντων, τα φάρμακα των αρρώστων, την προστασία των ανήμπορων.
Να γιατί, στους εκβιασμούς και στην τρομοκρατία της κυβέρνησης, στις απροκάλυπτες απειλές ότι χωρίς τη σύμβαση θα πτωχεύσει η χώρα, οι εργαζόμενοι πρέπει να απαντήσουν: «Κάτω τα χέρια από τα Ταμεία». Δε χρωστάμε μας χρωστάνε. Να πληρώσουν κράτος και πλουτοκρατία. Δικά τους είναι τα χρέη, όπως τόσα χρόνια δικά τους ήταν τα κέρδη από τον ιδρώτα του λαού.
Η διάσωση του λαού δε θα γίνει ούτε με τα πακέτα, ούτε με τις δανειακές συμβάσεις. Το σωσίβιο που του προσφέρουν τρόικα και κυβέρνηση, είναι η θηλιά που θα τον σφίξει μέχρι εξόντωσης. Ο λαός θα σωθεί, μόνο αν απορρίψει τη «σωτηρία» που του προσφέρουν αυτοί που ανακηρύχτηκαν σε σωτήρες του. Αν ματαιώσει το «νέο Μνημόνιο» που του φέρνουν μαζί με τη σύμβαση, όποια κυβέρνηση και αν βρίσκεται στην εξουσία. Αν αντιπαλέψει με σθένος την πολιτική των μονοπωλίων και των εκπροσώπων τους και χαράξει πορεία για την ανατροπή τους.

Πηγή:www.rizospastis.gr-Γ. Ζαχ.

Δεν υπάρχουν σχόλια: