Δευτέρα 7 Νοεμβρίου 2011

Καμιά νομιμοποίηση των αστικών κυβερνητικών εναλλαγών!


ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΤΥΠΟΥ
Η μόνη πραγματική λύση για το λαό είναι η κλιμάκωση
της αντίστασής του, η ανατροπή της βάρβαρης πολιτικής!
Δευτέρα 7 Νοέμβρη 2011
Οι εξελίξεις που δρομολογούνται για να βρεθεί λύση πολιτικής διαχείρισης για το ντόπιο αστικό μπλοκ εξουσίας, και η συμφωνία ΠΑΣΟΚ-ΝΔ για κυβέρνηση «συνεργασίας» μόνο νέα δεινά προοιωνίζονται για το λαό και τους εργαζόμενους.
Όποιος και αν είναι ο νέος πρωθυπουργός, όποια και να είναι η σύνθεση αυτής της κυβέρνησης, με πρόθυμους κολαούζους ή χωρίς, το βέβαιο είναι ότι θα πρόκειται για μία κυβέρνηση υπαγορευμένη από το ιμπεριαλιστικό κεφάλαιο και τα όργανά του με στόχο να εξυπηρετηθούν πρώτα κα κύρια ΤΑ ΔΙΚΑ ΤΟΥ συμφέροντα. Συμφέροντα που μαζί με αυτά του ντόπιου κεφάλαιου περνούν μέσα από την πλήρη ισοπέδωση λαϊκών δικαιωμάτων και κατακτήσεων, μέσα από την επιβολή ενός εργασιακού και κοινωνικού μεσαίωνα, φτώχειας, ανεργίας, ανασφάλειας για τις πλατιές λαϊκές μάζες.
Η νέα αυτή κυβέρνηση είναι η τραγική επιβεβαίωση των όρων με τους οποίους οι δυνάμεις του ιμπεριαλισμού έχουν αλυσοδέσει τη χώρα, αλλά και των δραματικών συνεπειών που επιφυλάσσει για το λαό η πολιτική της εξάρτησης και της υποτέλειας που με «πίστη» στηρίζουν και εφαρμόζουν εδώ και δεκαετίες τα αστικά κόμματα, μεγαλύτερα και μικρότερα. Συνέπειες που γίνονται ακόμη δραματικότερες από την ένταση του ανταγωνισμού των ιμπεριαλιστών ΗΠΑ-ΕΕ για το ποιος θα κυριαρχήσει στα ντόπια πολιτικά πράγματα.
Η νέα αυτή κυβέρνηση δεν προέκυψε κάτω από την πίεση του δημοψηφίσματος. Προέκυψε από τη ραγδαία εισβολή των λαϊκών μαζών στο πολιτικό προσκήνιο, τη μαζική αντίσταση στην πολιτική αυτή και την αδυναμία των αστικών κομμάτων να διαχειριστούν την ογκούμενη οργή. Προέκυψε κάτω από την ωμή επέμβαση -και με όρους που αγγίζουν τα όρια της εκτροπής- των ευρωπαίων ιμπεριαλιστών, προκειμένου να διασωθεί η επαίσχυντη συμφωνία της 26ης Οκτώβρη, η ευρωζώνη και όλο το  αντιδραστικό οικοδόμημα της ΕΕ.
Η κυβέρνηση αυτή δεν μπορεί να διαγράψει τις πολιτικές ευθύνες ΠΑΣΟΚ και ΝΔ για τα δεινά που βιώνει ο λαός της χώρας. Η συναίνεση του αστικού μπλοκ δεν πρόκειται να βρει τη συγκατάθεση του ελληνικού λαού. Το αγωνιστικό του φρόνημα που εκφράστηκε με μεγαλειώδη τρόπο όλο το προηγούμενο διάστημα πρέπει να βρει τη συνέχειά του. Ενάντια στις κοινοβουλευτικές αυταπάτες και την εκλογολαγνεία! Για την ανατροπή αυτής της βάρβαρης πολιτικής. Για να πάρει ο λαός την υπόθεση στα δικά του χέρια. Για να γίνει αυτός ο πραγματικός αφέντης στον τόπο του.
·       Καμιά νομιμοποίηση των αστικών κυβερνητικών εναλλαγών!
·   Με τους αγώνες μας θα ανατρέψουμε την πολιτική της υποδούλωσης και της βαρβαρότητας!

Δεν υπάρχουν σχόλια: