Τετάρτη 26 Οκτωβρίου 2011

Οι αντικυβερνητικές αντιδράσεις στα ποδοσφαιρικά γήπεδα της Ελλάδας.



Ανάρτηση πανό, υβριστικά συνθήματα, διαιτητές σε ρόλο... προστάτη των κανονισμών και αστυνομικές πρακτικές που θυμίζουν άλλες εποχές στιγμάτισαν την 7η αγωνιστική της Σούπερ Λίγκας.
Σε 4 από 6 γήπεδα του πρωταθλήματος της Σούπερ Λίγκας το Σαββατοκύριακο (ΟΑΚΑ, Περιστέρι, Ηράκλειο, Ν. Σμύρνη) υπήρξαν αντιδράσεις για τις σημερινές συνθήκες σε πολιτικό και και οικονομικό επίπεδο.
Στο ΟΑΚΑ οι οπαδοί του Παναθηναϊκού ανάρτησαν πανό με το σύνθημα «Πολιτικοί λαμόγια. Βουλή βολεμένων. Θα σας πνίξει η οργή των εξεγερμένων». Ο διαιτητής Χρήστος Μήτσιος διέκοψε το παιχνίδι στο 36ο λεπτό, απαιτώντας να κατέβει το πανό για να συνεχιστεί το ματς.
Τελικώς, μετά από 9 λεπτά διαβουλεύσεων δόθηκε συνέχεια στο ματς, χωρίς όμως να κατέβει το πανό.
Πάντως αυτό που δημιουργεί αρκετά ερωτήματα ήταν τα περιστατικά που έλαβαν χώρα μετά το τέλος του παιχνιδιού, αφού οι φίλοι του Παναθηναϊκού έγιναν μάρτυρες καταστάσεων που παραπέμπουν σε άλλες εποχές. Αστυνομικοί και άνδρες των MΑΤ έστησαν μπλόκα στον περιβάλλοντα χώρο κι έκαναν ελέγχους (!) στα αυτοκίνητα στις εξόδους για να βρουν το πανό! Οι διαμαρτυρίες οπαδών του Παναθηναϊκού οδήγησαν σε συγκρούσεις με την αστυνομία. Τελικά βρέθηκε το πανό, δυο οπαδοί του Παναθηναϊκού οδηγήθηκαν στη ΓΑΔΑ και αργά το βράδυ έμειναν ελεύθεροι.
Στη Ν. Σμύρνη το απόγευμα της Κυριακής και στον αγώνα Πανιώνιος - Ολυμπιακός, πανό των οργανωμένων του Πανιωνίου στη θύρα 3 ανέφερε «Κάτω η χούντα του ΜΠΑΤΣΟΚ», ενώ δεν έλειψαν και τα υβριστικά συνθήματα κατά του πρωθυπουργού. Ο διαιτητής Ηλίας Σπάθας ζήτησε να σταματήσουν τα υβριστικά συνθήματα και έγιναν συστάσεις από τα μεγάφωνα.
Στο Ηράκλειο οπαδοί του ΟΦΗ σήκωσαν πανό στη θύρα 4 που έγραφε «Δεν σε θέλει ο λαός, παρ' την τρόικα και μπρος», ακούστηκαν υβριστικά συνθήματα (με στόχο τη Βουλή) και ο διαιτητής Στυλιάρας διέκοψε το ματς για δύο λεπτά, απαιτώντας να κατέβει το πανό.

Πηγή:www.rizospastis.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: