Τετάρτη 26 Οκτωβρίου 2011

ΝΕΑ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ :Δεσμεύεται για εφαρμογή του νέου μνημονίου.



Απορρίπτει την ψήφιση με 180 και προαλείφεται για πρωταγωνιστής στην υλοποίηση των μέτρων που θα περιλαμβάνει
Την ίδια, βαθιά υποκριτική και δημαγωγική, τακτική που ακολούθησε στο μνημόνιο, θα εφαρμόσει και στο «νέο μνημόνιο» η ηγεσία της ΝΔ: Θα αρνηθεί να το υπερψηφίσει, αλλά θα στηρίξει στην πράξη με όλες τις δυνάμεις την υλοποίηση των βάρβαρων μέτρων που εξαθλιώνουν το λαό και εξοντώνουν τα δικαιώματά του. Η ηγεσία της ΝΔ αποσαφήνισε ότι δεν πρόκειται να αποδεχθεί την πρόταση της κυβέρνησης για ψήφιση της νέας δανειακής σύμβασης και του νέου μνημονίου με 180 ψήφους, αλλά την ίδια στιγμή δεσμεύεται ότι ως κυβέρνηση θα σεβαστεί το νόμο αν ψηφιστεί από την κυβέρνηση (ή και άλλους).

Αποκαλυπτική από την άποψη αυτή είναι η χτεσινή δήλωση (στο «Βήμα Fm») του γραμματέα της ΝΔ Α. Λυκουρέντζου ότι «δεν είναι πρόβλημα για τη χώρα εάν μια σύμβαση αποσπά απλή πλειοψηφία ή ενισχυμένη», συμπληρώνοντας μάλιστα με νόημα ότι «και το μνημόνιο έτυχε ευρύτερης αποδοχής» (!). Ο ίδιος μάλιστα υπέδειξε στον πρωθυπουργό τον τρόπο για να γίνει πιο επιθετική η συναίνεση σε βάρος του λαού: «Χρειάζεται να συνεννοηθεί εντίμως με τους πολιτικούς αρχηγούς, να μας πει να συμφωνήσουμε επιτέλους επί της εθνικής γραμμής και τότε να αντιμετωπίσουμε τα πράγματα», τόνισε.
Την ίδια στιγμή ο εκπρόσωπος Τύπου διαβεβαίωνε ότι η ηγεσία της ΝΔ αποδέχεται πλήρως τη «νέα συμφωνία» μεταξύ κυβέρνησης και τρόικας «να αναλάβουν τη διαχείριση του ελληνικού χρέους οι Ευρωπαίοι και το ΔΝΤ και οι Ελληνες τη διαχείριση του ελλείμματος». ΟΓ. Μιχελάκης επικρότησε το γεγονός ότι «αναλαμβάνουμε τη δέσμευση να μηδενίσουμε το πρωτογενές πλεόνασμα και να παράξουμε πρωτογενή πλεονάσματα, τη δέσμευση δηλαδή να έχουμε πλεονασματικούς προϋπολογισμούς», σαν όχημα για μόνιμη λιτότητα και αντιλαϊκές ανατροπές. Ο ίδιος ο Α. Σαμαράς έγκαιρα έχει τοποθετηθεί υπέρ των πρωτογενών πλεονασμάτων.
Σχολιάζοντας την πρόταση κυβερνητικών στελεχών για αυξημένη πλειοψηφία 180 ψήφων στην ψηφοφορία για τη νέα συμφωνία, ο Γ. Μιχελάκης επανέλαβε ότι δείχνει πως«αποφάσισαν να αποδράσουν και ψάχνουν προφάσεις και προσχήματα». Οσο για τη στάση της ΝΔ, παρέπεμψε σε παλιότερη δήλωση του Α. Σαμαρά πως «εμείς "ναι" στο λάθος δεν πρόκειται να πούμε». Εξίσου υποκριτική είναι η στάση της ηγεσίας της ΝΔ στο ζήτημα της εκχώρησης κυριαρχικών δικαιωμάτων. «Εκχώρηση εθνικής κυριαρχίας στο πλαίσιο των συμφωνιών για την αντιμετώπιση του χρέους δεν συζητάμε, δεν δεχόμαστε», διακήρυξε ο εκπρόσωπος, ξεχνώντας βέβαια ότι η ΝΔ, μαζί με το ΠΑΣΟΚ, έχουν υπογράψει τις συνθήκες της ΕΕ που εκχωρούν κυριαρχικά δικαιώματα για χάρη των συμφερόντων της πλουτοκρατίας.
Την ίδια στιγμή η ηγεσία της ΝΔ διαμηνύει σε όλους τους τόνους ότι δεν πρόκειται να συμμετάσχει σε κυβέρνηση συνεργασίας με το ΠΑΣΟΚ πριν τις εκλογές. «Συγκυβέρνηση ΠΑΣΟΚ - ΝΔ αυτή τη στιγμή συνιστά κοινοβουλευτική χούντα», δήλωσε χαρακτηριστικά ο σύμβουλος του προέδρου της ΝΔ, Δ. Σταμάτης.

Πηγή:www.rizospastis.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: