Τετάρτη 26 Οκτωβρίου 2011

ΚΝΕ : Ιστορικός περίπατος για μαθητές Γυμνασίου .Το Σάββατο 29 Οκτώβρη, στην οδό Κοραή



Αφιερωμένος στα 70 χρόνια από την ίδρυση του ΕΑΜ είναι ο πρώτος από μια σειρά «ιστορικούς περιπάτους» για μαθητές Γυμνασίου, που διοργανώνει η Οργάνωση Αττικής της ΚΝΕ.
Ο περίπατος, που είχε προγραμματιστεί για το περασμένο Σάββατο, θα γίνει τελικά το Σάββατο 29 Οκτώβρη.
Οι νέοι που θα συμμετάσχουν θα συγκεντρωθούν στο σταθμό του μετρό «Πανεπιστήμιο» (έξοδος Κοραή) στις 10.30 π.μ. και θα επισκεφτούν το κτίριο της Κοραή 4, όπου ήταν τα κρατητήρια της Γκεστάπο, και, μετά την απελευθέρωση, μέχρι το Δεκέμβρη του '44, στεγάστηκαν τα γραφεία του ΕΑΜ.

Η ΕΑΜική Αντίσταση και η Απελευθέρωση θα βρεθεί στο επίκεντρο της εκδήλωσης, ενώ θα γίνει συζήτηση για την καπιταλιστική οικονομική κρίση του 1929 και το πώς φτάσαμε στον Β' Παγκόσμιο Πόλεμο, για όλη την περίοδο 1940 - '44, την Αντίσταση και την απελευθέρωση.
Επισκέφτηκαν το Επιμορφωτικό Κέντρο
Ο χώρος του Επιμορφωτικού Κέντρου «Χαρίλαος Φλωράκης» φιλοξένησε το περασμένο Σάββατο νέους από τις περιοχές Χαλάνδρι, Αγ. Παρασκευή, Χολαργό και Παπάγου που ανταποκρίθηκαν στο κάλεσμα των αντίστοιχων οργανώσεων της ΚΝΕ για μια γνωριμία με τα 70 χρόνια του ΕΑΜ, αλλά και με το χώρο του Επιμορφωτικού Κέντρου.
Κυρίως μαθητές οι επισκέπτες, συζήτησαν με στελέχη της ΚΝΕ και του Κέντρου για το τι διδάσκονται σήμερα, παρατήρησαν ότι στα σχολεία δεν τους μιλούν για το ΕΑΜ, συζήτησαν για πρωτοβουλίες που μπορούν να αναλάβουν οι ίδιοι οι μαθητές μέσα από τα πενταμελή και δεκαπενταμελή μαθητικά συμβούλια για να αναδείξουν πλευρές της Ιστορίας.
Εκδήλωση στην Πάτρα
Εκδήλωση με θέμα «Εμπνεόμαστε από τους αγώνες του λαού μας, συνεχίζουμε στο δρόμο της ανατροπής» πραγματοποιεί η ΤΟ Μαθητών Πάτρας της ΚΝΕ την Παρασκευή 28 Οκτώβρη, στις 7 μ.μ. στην αίθουσα εκδηλώσεων των γραφείων της ΕΠ Πελοποννήσου του ΚΚΕ (12ου Συντάγματος 34).
Θα μιλήσει ο Θωμάς Κρούσαρλης, μέλος του Συμβουλίου Περιοχής Πελοποννήσου της ΚΝΕ, θα προβληθεί οπτικοακουστικό υλικό και θα γίνει μουσικό αφιέρωμα από το μαθητικό συγκρότημα της ΚΝΕ.

Πηγή:www.rizospastis.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: