Τετάρτη 26 Οκτωβρίου 2011

O OHE υιοθέτησε σήμερα, σχεδόν ομόφωνα και για 20ή συνεχόμενη χρονιά, ψήφισμα με το οποίο καταδικάζεται το εμπάργκο που έχουν επιβάλει οι ΗΠΑ στην Κούβα.

Το κείμενο υιοθετήθηκε με 186 ψήφους υπέρ, δύο κατά (ΗΠΑ και Ισραήλ) και τρεις αποχές.
Το εμπάργκο κατά της Κούβας που ισχύει από τον Φεβρουάριο του 1962 απαγορεύει την εισαγωγή κάθε προϊόντος που περιέχει υλικά αμερικανικής προέλευσης, ακόμη και μέσω τρίτων χωρών.
Η Κούβα εξέφρασε την ικανοποίηση της για την "σαρωτική νίκη" που πέτυχε στη Γενική Συνέλευση του ΟΗΕ.

"Συντριπτική νίκη της Κούβας στα Ηνωμένα Έθνη, 186 χώρες ψήφισαν κατά του βάναυσου αποκλεισμού των ΗΠΑ ενάντια στο νησί", τονίστηκε στο μεσημβρινό δελτίο ειδήσεων όπου παρουσιάστηκε όλη η ομιλία του κουβανού Υπουργού Εξωτερικών Μπρούνο Ροντρίγκεζ ο οποίος τάχθηκε στη Νέα Υόρκη υπέρ του ψηφίσματος.
Η ιστοσελίδα της εφημερίδας του Κομμουνιστικού Κόμματος της Κούβας (PCC) Granma χαιρέτισε την ψηφοφορία, τονίζοντας ότι η διεθνής κοινότητα ζήτησε έτσι από τον αμερικανό πρόεδρο Μπαράκ Ομπάμα "να θέσει τέρμα σε μια πολιτική που χρονολογείται από τον Ψυχρό Πόλεμο".
Λίγο πριν την ψηφοφορία, ο πατέρας της Κουβανικής Επανάστασης Φιντέλ Κάστρο βγήκε από τη "συνταξιοδότησή" του για να δηλώσει ότι η υιοθέτηση του ψηφίσματος θα καταδείξει "για άλλη μια φορά την ανάγκη να τεθεί τέλος όχι μόνο στον αποκλεισμό, αλλά και στο σύστημα που παράγει αδικία στον πλανήτη μας, κατασπαταλά τους φυσικούς πόρους και θέτει σε κίνδυνο την επιβίωση του ανθρώπου".

ΠΗΓΗ-WWW.ENET.GR

Δεν υπάρχουν σχόλια: