Κυριακή 16 Οκτωβρίου 2011

19-20 Οκτώβρη ΚΑΝΕΙΣ ΓΙΑ ΜΑΘΗΜΑ!ΚΑΝΕΙΣ ΓΙΑ ΔΟΥΛΕΙΑ! ΟΛΟΙ ΣΤΗΝ ΑΠΕΡΓΙΑ! Στις 19/10 όλοι στην Ομόνοια 11:00! Στις 20/10 όλοι στην περικύκλωση της Βουλής!



Συνάδελφε-ισσα, 
Κάτω η κυβέρνηση και τα κόμματα της πλουτοκρατίας!
Αποδέσμευση από την ΕΕ με εξουσία στα χέρια του λαού
Ως τώρα έχουν γονατίσει εμάς και τις οικογένειές μας με την ανεργία να φτάνει στη νεολαία το 35%, τη δραστική μείωση μισθών, το ξήλωμα των συλλογικών συμβάσεων, ενώ με το νέο αντιλαϊκό τερατούργημα, φέρνουν τη συρρίκνωση του αφορολόγητου ορίου, μισθωτών συνταξιούχων αυτοαπασχολούμενων, αγροτών στα 5.000 ευρώ (από 12.000 ευρώ).
Έρχονται τώρα να σμπαραλιάσουν και τις όποιες «φοροελαφρύνσεις» για τις κάθε είδους δαπάνες των λαϊκών νοικοκυριών. 
Μαζί έχουμε προχωρήσει σε φοιτητικά συλλαλητήρια, σε κινητοποιήσεις μαζί με τους μαθητές, στους αγώνες των ταξικών συνδικάτων ενάντια στα φοροχαράτσια, στη μεγάλη απεργία των εργαζόμενων στο δημόσιο και στις πρώην ΔΕΚΟ.
Πρωτοστατήσαμε στις καταλήψεις των σχολών, προχωρήσαμε σε καταλήψεις υπουργείων με το ΠΑΜΕ. Συνεχίζουμε τις καταλήψεις στις πρυτανείες, στους ειδικούς λογαριασμούς των ιδρυμάτων, σε εστιατόρια-λέσχες σίτισης όπου έκοψαν την δωρεάν σίτιση. Προχωρήσαμε σε κινητοποίηση στα καταστήματα ΓΕΡΜΑΝΟΣ και στις διοικήσεις των ιδρυμάτων, σε συλλογή υπογραφών για να πάρουμε τα πάσο δωρεάν. 
Ούτε έχουμε-ούτε θέλουμε να πληρώσουμε για την πλουτοκρατία
και τις σπουδές μας! Ένας για όλους και όλοι για έναν!
Ως εδώ! Τέρμα οι θυσίες για τη σωτηρία της ΕΕ και τα κέρδη των δανειστών. Την κρίση να πληρώσει η πλουτοκρατία.Δεν αναγνωρίζουμε το χρέος! Διαγραφή όλου του χρέους!
  • Δε θα δεχτούμε καμιά απόλυση γονιών ή εργαζόμενων συναδέλφων μας. Οργανωμένη, συλλογική αλληλεγγύη σε κάθε απολυμένο, σε κάθε άνεργο συμφοιτητή μας.
  • Άρνηση πληρωμών σε όλα τα χαράτσια -συλλογικά και οργανωμένα-  γιατί πολύ απλά δεν έχουμε, δεν μπορούμε να πληρώσουμε! Ήδη σωματεία, συνδικάτα και λαϊκές οργανώσεις παίρνουν αποφάσεις για οργάνωση της άρνησης πληρωμών. Συμμετέχουμε στο λαϊκό αγώνα. Δεν πληρώνουμε φράγκο για πάσο, σίτιση, στέγαση, μετακίνηση, σημειώσεις, βιβλία, αναλώσιμα.
  • Να πληρωθούν τώρα όλοι οι πρακτικάριοι που είναι απλήρωτοι και οι φοιτητές που δούλεψαν στην απογραφή, να μην παραιτηθούν από τα δεδουλευμένα τους, διότι απ' ότι φαίνεται αυτό έχουν βάλει στόχο.
  • Δε θα περάσει η δημιουργία πτυχίων πολλών ταχυτήτων-διαβατήριων για την ανεργία, η ενίσχυση της επιχειρηματικής λειτουργίας. Θα πολλαπλασιάσουν οι επικαλύψεις, φαινομενικές ή πραγματικές, μεταξύ αποφοίτων ΤΕΙ-ΙΕΚ. Θεσμοθετούν τους 3 κύκλους σπουδών. Αποσυνδέουν πλήρως το πτυχίο από το επάγγελμα.
  • Θα σταματήσουμε την προσπάθεια για κατάργηση του ασύλου, την κρατική καταστολή, την αντιδραστική παρέμβαση στο φοιτητικό κίνημα.
Κάθε μέρα που περνάει αποδεικνύεται στη ζωή, πως κανένας δεν μπορεί να αντιμετωπίσει μόνος του την επίθεση, καμία ατομική στάση δεν μπορεί να δώσει λύση.
Στον ολομέτωπο και άγριο πόλεμο που μας έχουν κηρύξει, χρειάζεται συντονισμένη, οργανωμένη, συλλογική απάντηση. Οι θυσίες που καλείται ο καθένας μας να κάνει μπαίνοντας στη μάχη είναι μικρότερες από τις  θυσίες για να πλουτίζει εις βάρος του μια χούφτα άνθρωποι και επιχειρήσεις.
Έχει έρθει η ώρα να εγκαταλείψουμε το ΠΑΣΟΚ, τη ΝΔ, τους εργατοπατέρες των ΓΣΕΕ-ΑΔΕΔΥ, τα στηρίγματα τους μέσα και έξω από τις σχολές
Ο αγώνας ο δικός σου, των γονιών σου δεν μπορεί να έχει αποτέλεσμα αν δεν ξεμπερδεύουμε μια και έξω με τις δυνάμεις του ΠΑΣΟΚ και της ΝΔ στο εργατικό και το φοιτητικό κίνημα. Καιρό τώρα διαπραγματεύονται και παραδίδουν τα δικαιώματα των εργαζομένων στην κερδοφορία των βιομηχάνων. Είναι επικίνδυνοι για τη ζωή και τα δικαιώματα των εργαζομένων.
Σκέψου ότι οι ξεπουλημένες ηγεσίες των ΓΣΕΕ-ΑΔΕΔΥ είναι αυτοί που:
·                     ζητούσαν 10% μερική απασχόληση, γιατί θα έσωζε τη σταθερή δουλειά.
·                     Έλεγαν «ναι» στις απολύσεις αρκεί να εξηγούνται στους απολυμένους ο λόγος.
·                     Υπογράφουν Συμβάσεις Εργασίας με μειωμένες αποδοχές (πχ. ΟΤΕ -11%) στο όνομα του να μη γίνουν απολύσεις!
Κανείς με τις δήθεν «κινήσεις αγανακτισμένων φοιτητών» που διαφημίζουν τα συγκροτήματα SKAI και ΝΕΑ (Αλαφούζου-Λαμπράκη). Η αγωνία τους είναι να στηθεί κίνημα υπεράσπισης της αντιλαϊκής πολιτικής, που από τη μία θα σκούζει «έξω τα κόμματα» και από την άλλη θα ζητά την εφαρμογή του νόμου.
Η ηγεσία της ΠΑΣΠ επιδιώκει να εγκλωβίσει τη δυσαρέσκεια των λαϊκών παιδιών λέγοντας ψέματα για μέτρα εκτός της ιδεολογίας και προγράμματος του ΠΑΣΟΚ. Χρόνια τώρα σου πολυλάει παραμύθι για «καλό και κακό» ΠΑΣΟΚ
Η ηγεσία της ΔΑΠ κάνει ότι τάχα την ενδιαφέρει το «καλό του φοιτητή και του πανεπιστημίου», ενώ το μόνο που τη νοιάζει είναι να βγει η ΝΔ κυβέρνηση για να συνεχίσει την ίδια βάρβαρη πολιτική
Όχι άλλος χαμένος χρόνος! Ούτε αυτοί, ούτε το σύστημα που υπερασπίζονται διορθώνονται. Να μην τσιμπήσει κανείς στις προσπάθειες αναμόρφωσης του πολιτικού συστήματος. ΤΟ ΠΑΣΟΚ ΚΑΙ Η ΝΔ ΔΕΝ ΑΛΛΑΖΟΥΝ,ΑΛΛΑΞΕ ΕΣΥ!
Γύρνα την πλάτη στις ομάδες ΕΑΑΚ-ΣΥΡΙΖΑ. Καμία εμπιστοσύνη!
·                     έχουν συμβιβαστική γραμμή και σχεδιασμό επικίνδυνο, αδιέξοδο, ήττας για το κίνημα. Η τακτική τους οδήγησε στον τερματισμό του αγώνα από το αντιδραστικό μπλοκ είτε λέγεται ΔΑΠ, είτε ΠΑΣΠ, είτα αγανακτισμένοι-ΣΚΑΙ
·                     υπερασπίζονται το σημερινό αστικό Πανεπιστήμιο που τίποτα δεν έχει να δώσει στο λαό  
·                     αλληλοστηρίζονται με την κυβερνητική ΠΑΣΠ στις μισές σχολές της Αθήνας.
·                     στην απεργία στις 5 Οκτώβρη ήταν αγκαζέ με τις πουλημένες ηγεσίες ΓΣΕΕ-ΑΔΕΔΥ!
Οργανωμένη ανυπακοή, συμμαχία για την ανατροπή!
Επιστήμη στην υπηρεσία του λαού και της εξουσίας του!
Στις 19 και 20 Οκτώβρη απεργούμε όλοι, κανένας εργαζόμενος σπουδαστής δεν πάει στη δουλειά του, κανείς δεν πάει στην πρακτική του, κλείνουμε τις σχολές.
Διαδηλώνουμε, συναντιόμαστε στους δρόμους με το ΠΑΜΕ και τους εργάτες.
Δυναμώνουμε τη συμμαχία με τους μικρούς μαγαζατορες και την ΠΑΣΕΒΕ, τους φτωχούς αγρότες και την ΠΑΣΥ, το ριζοσπαστικό γυναικείο κίημα και την ΟΓΕ, τους μαθητές και τα Συντονιστικά τους Όργανα.
19-20 ΟΚΤΩΒΡΗ ΚΑΝΕΙΣ ΓΙΑ ΜΑΘΗΜΑ ΚΑΙ ΓΙΑ ΔΟΥΛΕΙΑ!
Στις 19/10 όλοι στην Ομόνοια 11:00!
Στις 20/10 όλοι στην περικύκλωση της Βουλής!

Δεν υπάρχουν σχόλια: