Παρασκευή 14 Οκτωβρίου 2011

ΚΑΛΠΑΖΟΥΣΑ ΑΝΟΔΟΣ ΤΗΣ ΑΡΙΣΤΕΡΑΣ ΣΤΙΣ ΕΚΛΟΓΕΣ ΤΩΝ ΕΦΟΡΙΑΚΩΝ!


ΜΙΑ ΝΕΑ ΠΛΕΙΟΨΗΦΙΑ ΑΓΩΝΑ ΚΑΙ ΑΝΑΤΡΟΠΗΣ ΕΙΝΑΙ ΕΦΙΚΤΗ!


Ολοκληρώθηκαν απόψε οι εκλογές του συλλόγου εργαζομένων στις Δημόσιες Οικονομικές Υπηρεσίες (ΔΟY) Αττικής και Κυκλάδων, με τη συμμετοχή, περίπου 4.000 εργαζομένων, προκειμένου να αναδειχθούν οι αντιπρόσωποι ενόψει του Πανελλαδικού Συνεδρίου των εργαζομένων στις ΔΟΥ.
Η θριαμβευτική άνοδος των συνδικαλιστικών δυνάμεων της Αριστεράς με την ταυτόχρονη μεγάλη μείωση των συνδικαλιστικών δυνάμεων του δικομματισμού και του μνημονίου αποτελούν ένα ελπιδοφόρο μήνυμα με γενικότερες θετικές προεκτάσεις για την πορεία της χώρας.


Τα αποτελέσματα αναλυτικά έχουν ως εξής :

ΠΑΣΚΕ  36,49% (Από 56% και απόλυτη αυτοδυναμία)
ΑΣΚΙ     21,52 % (πρόσκειται στον ΣΥΡΙΖΑ και ανένταχτοι - από 7,6 % )
ΔΑΚΕ     20,86 %  (από 29,4 % )
ΔΑΣ       13,44 % ( πρόσκειται στο ΚΚΕ- από 6,94 %)
 
ΠΡΩΤΟΒΟΥΛΙΑ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΩΝ 3,63 %  (ανεξάρτητοι αριστεροί)
Η μεγάλη αυτή άνοδος των συνδικαλιστικών δυνάμεων όλης της Αριστεράς καταδεικνύει ότι έχει αρχίσει μια σημαντική και ελπιδοφόρα μεταστροφή προς τα Αριστερά των εργαζομένων, στην οποία βαρύνοντα ρόλο παίζει η νέα εργαζόμενη γενιά.
Αυτή η συνδικαλιστική αλλά και πολιτική μεταστροφή προς τα αριστερά, που υποδηλώνουν οι εκλογές στους εφοριακούς αλλά και σε σειρά άλλων σωματείων (χαρακτηριστικό πρόσφατο παράδειγμα οι εκλογές στην ΕΑΒ με πρώτη δύναμη την Αριστερά) μπορεί να πάρει μορφή χιονοστιβάδας το επόμενο διάστημα.
Καταλύτης για τέτοιου είδους ανατρεπτικές εξελίξεις είναι βέβαιο ότι μπορεί να γίνει η συμπαράταξη των αριστερών δυνάμεων πάνω σε ένα ριζοσπαστικό προοδευτικό πρόγραμμα  σοσιαλιστικής προοπτικής με αφετηρία την άμεση διακοπή αποπληρωμής του χρέους!

ΠΗΓΗ-WWW.ISKRA.GR

Δεν υπάρχουν σχόλια: