Τετάρτη 12 Οκτωβρίου 2011

Ανακοίνωση του K.K.E σχετικά με τις δήθεν διαφωνίες βουλευτών και συνδικαλιστών του ΠΑΣΟΚ για τα εξοντωτικά μέτρα της κυβέρνησης.

 
Οι εμφανιζόμενες και πάλι ως σφοδρές διαφωνίες βουλευτών του ΠΑΣΟΚ δεν είναι μόνο ψεύτικες και υποκριτικές αλλά χρήσιμες για τους εκτελεστές των λαϊκών δικαιωμάτων. Με την κριτική τους κάποιοι απαιτούν την επιτάχυνση των αντιλαϊκών μέτρων, άλλοι θέλουν να δείξουν ότι δήθεν η κυβέρνηση πιέζεται από την τρόικα και άλλοι φιλοδοξούν να έχουν πρωταγωνιστικό ρόλο στην επιδιωκόμενη συγκυβέρνηση.
Τα δήθεν οργισμένα ηγετικά συνδικαλιστικά στελέχη του ΠΑΣΟΚ, όπως χθες, έτσι και τώρα  ούτε λένε την αλήθεια στους εργαζόμενους, ούτε τους ενδιαφέρει η οργάνωση του πραγματικού ταξικού αγώνα.
Άλλα λένε στα κανάλια, άλλα στους εργαζόμενους και άλλα κάνουν.  Αποκαλυπτικό είναι το ιδεολόγημά τους ότι τα βάρβαρα εξοντωτικά για τους εργαζόμενους μέτρα είναι ξένα προς την ψυχή του ΠΑΣΟΚ, δεν είναι στο πρόγραμμά του και ότι του επιβλήθηκαν. Το ΠΑΣΟΚ είχε πουλήσει την ψυχή στο κεφάλαιο πολύ πριν ψηφίσει το Μάαστριχ μαζί με τη ΝΔ και τον ΣΥΝ. Τα αντιλαϊκά μέτρα και τις αντιδραστικές αναδιαρθρώσεις τις είχε ξεκινήσει μαζί με τη ΝΔ πολύ πριν το μνημόνιο και μάλιστα με τη στήριξη αυτών των συνδικαλιστών. Αυτά τα μέτρα έφεραν τη μεγάλη κερδοφορία του κεφαλαίου και συνέβαλαν στην κρίση. Αυτή τη στρατηγική υπηρέτησαν και συνεχίζουν να υπηρετούν, είτε παριστάνουν τους εχθρούς του μνημονίου είτε όχι, αποδεικνύοντας ότι το ΠΑΣΟΚ είναι σάπιο ως το μεδούλι, όπως και το σύστημα που υπηρετεί.
          Οι εργαζόμενοι, τα μέχρι τώρα μέλη και ψηφοφόροι του ΠΑΣΟΚ πρέπει να βγάλουν σωστά συμπεράσματα. Να εγκαταλείψουν τις αυταπάτες. Το ΠΑΣΟΚ, όπως και η ΝΔ, δεν αλλάζουν. Έχουν αποκρυσταλλωθεί ως κόμματα του γερασμένου καπιταλιστικού συστήματος, της λυκοσυμμαχίας της ΕΕ. Όσο υπάρχουν αυτά θα υπηρετούν. Έχουν ευθύνη και πρέπει να συμβάλουν, με τη δράση τους, υπέρ των εργατικών λαϊκών αγώνων, υπέρ της λαϊκής συμμαχίας που έχει στόχο την παρεμπόδιση και την ανατροπή της πολιτικής που τσακίζει το λαό, για να προστατεύσει την πλουτοκρατία, την ΕΕ, τον καπιταλισμό. 
          Η εμπιστοσύνη, η συμπόρευση με το ΚΚΕ σήμερα είναι αναγκαία για κάθε συνειδητό εργαζόμενο ακόμα και αν δεν συμφωνεί σε όλα μαζί του, για να διαμορφωθεί η ελπιδοφόρα λαϊκή συμμαχία και αντεπίθεση για ριζικές αλλαγές παντού, για τη λαϊκή εξουσία, την αποδέσμευση από την ΕΕ.

Δεν υπάρχουν σχόλια: