Δευτέρα 10 Οκτωβρίου 2011

Ανακοίνωση του Γραφείου Τύπου του ΣΥΝ για τα σενάρια περί κυβέρνησης εθνικής σωτηρίας


Η δήθεν αναγκαιότητα μιας κυβέρνησης συνεργασίας για τη «σωτηρία» της χώρας, όπως παρουσιάζεται από το μπλοκ των πολιτικών δυνάμεων του μνημονίου (ΠΑΣΟΚ, ΛΑΟΣ, ΔΗΣΥ), αλλά και εξωθεσμικών κέντρων, δεν είναι παρά μια μάταιη προσπάθεια διάσωσής τους, με παράλληλη συνέχιση της καταστροφικής πολιτικής που μας έχει οδηγήσει μέχρι εδώ.
Το δε ενδεχόμενο συμμετοχής πρώην πρωθυπουργών και εξωθεσμικών προσωπικοτήτων με εντολή της παρούσας Βουλής  θα συνιστούσε μια άνευ προηγουμένου αντιδημοκρατική εκτροπή που στερείται κάθε κοινωνικής νομιμοποίησης και νοθεύει τη λαϊκή εντολή.
Την ίδια στιγμή, η συναίνεση της Ν.Δ. είναι δεδομένη, όσο και αν η ίδια, για επικοινωνιακούς κατά βάση λόγους, δεν το παραδέχεται, στο βαθμό που συμφωνεί με την ουσία της ασκούμενης πολιτικής  παρά τις αντιπολιτευτικές κορόνες.
Η παραίτηση της κυβέρνησης  του ΠΑΣΟΚ και η άμεση προκήρυξη εκλογών είναι η αυτονόητη δημοκρατική επιλογή, την οποία τόσο σθεναρά προσπαθούν να αποφύγουν η κυβέρνηση και οι σύμμαχοί της, γιατί φοβούνται την ανάδειξη στο προσκήνιο μιας πλατιάς αντιμνημονιακής και αντινεοφιλελεύθερης συμμαχίας κοινωνικών και πολιτικών δυνάμεων, που θα διεκδικήσει την έξοδο της χώρας από την κρίση, προς όφελος των εργαζομένων και της νεολαίας.

Δεν υπάρχουν σχόλια: