Παρασκευή 30 Σεπτεμβρίου 2011

Χριστόφια εμπρός, μαζί σου ο λαός !

Βροντερή απάντηση πως το ΑΚΕΛ ήταν, είναι και θα παραμείνει πρωταγωνιστική δύναμη και ισχυρό ανάχωμα σε όσους επιχειρούν να προκαλέσουν αποσταθεροποίηση και νέες περιπέτειες στον τόπο, έστειλαν χθες βράδυ από το ασφυκτικά κατάμεστο στάδιο "ΕΛΕΥΘΕΡΙΑ" στη Λευκωσία, οι χιλιάδες πολίτες που συγκεντρώθηκαν εκεί για να τιμήσουν τη μέρα της Κυπριακής Ανεξαρτησίας. Μαζικό και μαχητικότατο ήταν το «παρών» που έδωσαν οι ΑΚΕΛιστές, η νεολαία, οι εργαζόμενοι, φίλοι και ανένταχτοι πολίτες στην πρόσκληση του ΑΚΕΛ για υπεράσπιση των θεσμών και στήριξης του Προέδρου Χριστόφια. 
Στην έκκληση του κόσμου «Πρόεδρε κράτα γερά -ο λαός είναι μαζί σου» ο Πρόεδρος Χριστόφιας απάντησε: «Δεν λυγίζουμε κρατούμε γερά, γιατί αυτός ο λαός το αξίζει, γιατί αυτός ο λαός έχει μέλλον και θα αγωνιστούμε για τη δικαίωση και την προκοπή του».

Παράλληλα, η μαχητική εκδήλωση έστειλε μηνύματα ενότητας, αγωνιστικότητας, προάσπισης της δημοκρατίας και των θεσμών του κράτους. Το στάδιο “Ελευθερία” αποδείχτηκε στην κυριολεξία πολύ μικρό για να χωρέσει τον κόσμο που με μια φωνή βροντοφώναξε “Χριστόφια εμπρός, μαζί σου ο λαός” και υποδέχτηκε τον εκλεγμένο Πρόεδρο της Δημοκρατίας Δημήτρη Χριστόφια, ο οποίος αποθεώθηκε από τις χιλιάδες του κόσμου.

Η μεγαλειώδης εκδήλωση έστειλε το μήνυμα ότι η Αριστερά θα παραμείνει πιστή στην ιδεολογία και την ιστορία της, θα αγωνιστεί για προάσπιση της νομιμότητας και της δημοκρατίας στην Κύπρο.

Κύριος ομιλητής στην εκδήλωση ήταν ο Γ.Γ. του ΑΚΕΛ Αντρος Κυπριανού, ενώ χαιρετισμό απηύθυνε ο Πρόεδρος Χριστόφιας. Και οι δύο ομιλητές πρόταξαν για ακόμα μια φορά την ανάγκη για ενότητα του λαού σε αυτές τις δύσκολες στιγμές που περνά η Κύπρος στέλνοντας το μήνυμα ότι ενωμένοι θα αντιμετωπίσουμε τις προκλήσεις.

Συγκινητική ήταν η προσπάθεια κόσμου που ήθελε να σφίξει το χέρι του Προέδρου Χριστόφια και να του εκφράσει με αυτό τον τρόπο την υποστήριξή του. Σε κάποιο σημείο της ομιλίας του ο Πρόεδρος ανέφερε πως ο κόσμος όταν τον συναντά του λέει “κράτα γερά, είμαστε μαζί σου”. “Μα ποιος σας είπε πως θα λυγίσω”, απάντησε στον κόσμο που φώναζε ρυθμικά “άξιος ηγέτης”.

Στην εκδήλωση παρευρέθηκαν σύσσωμη η ηγεσία του ΑΚΕΛ και του λαϊκού κινήματος, Υπουργοί, Δήμαρχοι, νυν και πρώην βουλευτές του ΑΚΕΛ, πρέσβεις χωρών, κρατικοί αξιωματούχοι, άνθρωποι του πολιτισμού, συγγενείς ηρώων του πραξικοπήματος και της εισβολής. Συντονιστής της εκδήλωσης ήταν ο ηθοποιός Χάρης Κκολός. 

Μεγαλειώδης παρουσία της νεολαίας

Μαζικότατη και δυνατή σε παλμό ήταν η παρουσία της νεολαίας, η οποία έστειλε τα δικά της μηνύματα ενάντια σε αυτούς που σπέρνουν και συντηρούν τη διχόνοια ανάμεσα στο λαό και ειδικά ανάμεσα στους νέους ανθρώπους. Η νεολαία της Αριστεράς βροντοφώναξε το σύνθημα “Λαός ενωμένος ποτέ νικημένος” που αποτελεί την υπεύθυνη και διακηρυγμένη πολιτική της Αριστεράς, η οποία παρόλες τις προκλήσεις δεν έβαψε ποτέ τα χέρια της με αίμα. Ο ΓΓ του ΑΚΕΛ έκανε λόγο για μεγαλειώδη παρουσία της ΕΔΟΝ στην εκδήλωση σημειώνοντας πως με τέτοια νεολαία “και τώρα και πάντα το ΑΚΕΛ θα είναι πρωταγωνιστική δύναμη της πολιτικής ζωής του τόπου”.
Πριν την έναρξη της εκδήλωσης η ΕΔΟΝ διοργάνωσε μεγαλειώδη πορεία νέων -παρόμοια σε όγκο και παλμό με αυτή της 19ης Ιουλίου για την καταδίκη του πραξικοπήματος και της εισβολής- από το Απολλώνειο Νοσοκομείο προς το στάδιο “Ελευθερία”

Πηγή:www.haravgi.com.cy

Δεν υπάρχουν σχόλια: