Πέμπτη 22 Σεπτεμβρίου 2011

ΜΕΓΑΛΕΙΩΔΕΣ ΣΥΛΛΑΛΗΤΗΡΙΟ ΣΤΟ ΣΥΝΤΑΓΜΑ- Μπορούμε να τους σταματήσουμε!

Η πλατιά λαϊκή συμμετοχή στα χτεσινά συλλαλητήρια των συνδικάτων σε Αθήνα, Θεσσαλονίκη και πολλές πόλεις της χώρας δείχνει τη δυναμική του κινήματος που μπορεί να εμποδίσει τα άγρια μέτρα
Συνεχής η αναμέτρηση. Κλιμακώνουμε την πάλη.
  • 28 Σεπτέμβρη: Κινητοποιήσεις κόντρα στο φοροχαράτσι της έκτακτης εισφοράς.
  • 5 Οκτώβρη: Απεργία στο Δημόσιο κόντρα σε απολύσεις, μείωση μισθών - συντάξεων.
  • 19 Οκτώβρη: Σε γενική απεργία καλούν ΓΣΕΕ - ΑΔΕΔΥ - ΓΣΕΒΕΕ.
  • Η χτεσινή κινητοποίηση ήταν η αρχή. Η συνέχεια πρέπει να είναι ακόμα πιο μαζική
  • Στη νέα δράση ενάντια στα χαράτσια στις 28 Σεπτέμβρη
  • Στην απεργία σε δημόσιο και ΔΕΚΟ στις 5 Οκτώβρη
  • Στη γενική πανελλαδική απεργία στις 19 Οκτώβρη
Οι διαδηλωτές έξω από τη «Μεγάλη Βρετάνια»
«Μπορούμε να τους σταματήσουμε»!
Το μήνυμα αυτό έστειλε χτες ο εργαζόμενος λαός της Αττικής, άνθρωποι του μόχθου από τις γειτονιές της Αθήνας και του Πειραιά, εργάτες, γυναίκες, αυτοαπασχολούμενοι, συνταξιούχοι άνεργοι και σπουδαστές που κατά χιλιάδες πλημμύρισαν το Σύνταγμα. Σε ένα μεγάλο σε όγκο και παλμό συλλαλητήριο ο λαϊκός κόσμος δήλωσε την ξεκάθαρη και αμετάκλητη απόφασή του: «Δεν χρωστάμε - δεν πληρώνουμε!».
Σε αυτή τη φράση αποτυπώθηκε η θέληση χιλιάδων εργαζομένων, νέων, μικροεπαγγελματιών και των λαϊκών οικογενειών όχι μόνο να αρνηθούν οι ίδιοι τα χαράτσια, αλλά και να παλέψουν οργανωμένα και με κάθε τρόπο για να μην περάσει η ατέλειωτη ληστεία των ανθρώπων του μόχθου.
Εργαζόμενοι από όλους του κλάδους του ιδιωτικού και δημόσιου τομέα μαζί με τα συνδικάτα τους, που ανταποκρίθηκαν στο κάλεσμα του ΠΑΜΕ, αυτοαπασχολούμενοι με την Πανελλήνια Αντιμονοπωλιακή Συσπείρωση των ΕΒΕ, σπουδαστές με το Μέτωπο Αγώνα Σπουδαστών, σύλλογοι, γυναίκες με την Ομοσπονδία Γυναικών Ελλάδας και πλήθος εργαζομένων που βρήκαν σε αυτή την πρωτοβουλία την «πλάτη να ακουμπήσουν», άνθρωποι από πολλές γειτονιές της Αττικής που έμαθαν για την κινητοποίηση και θέλησαν να αντισταθούν οργανωμένα, συγκεντρώθηκαν στο Σύνταγμα.
«Βούλιαξε» η πλατεία Συντάγματος
Μια συμμετοχή που πρέπει να γίνει ακόμα πιο μαζική μέσα από συγκεκριμένες πρωτοβουλίες συνδικάτων και μαζικών φορέων σε επιχειρήσεις και γειτονιές. Που πρέπει να κλιμακωθεί με τη νέα κινητοποίηση στις 28 Σεπτέμβρη και παραπέρα στην απεργία σε δημόσιο και ΔΕΚΟ στις 5 Οκτώβρη, με σταθμό τη γενική πανελλαδική απεργία στις 19 Οκτώβρη.
Το κάλεσμα του ΠΑΜΕ στο λαό της Αθήνας
Από νωρίς το απόγευμα το κάλεσμα του ΠΑΜΕ προς το λαό της Αθήνας αντηχούσε γύρω από το Σύνταγμα:
«Δεν θα δεχτούμε καμιά συνέπεια. Οπως παλιά στις γειτονιές, όταν έχτιζαν παράνομα τα φτωχόσπιτα και όλη η γειτονιά έμπαινε μπροστά στις μπουλντόζες που πήγαιναν να τα γκρεμίσουν, έτσι και σήμερα τα συνδικάτα θα μπουν μπροστά σε κάθε προσπάθεια κατάσχεσης λαϊκής κατοικίας. Είναι ζήτημα αλληλεγγύης να εμποδίσουμε την άσκηση βίας στο λαό». Καθώς τα μπλοκ κατέφθαναν από τις προσυγκεντρώσεις στην πλατεία, από τους γύρω δρόμους, ακουγόταν παντού: «Χωρίς εσένα γρανάζι δε γυρνά, εργάτη μπορείς χωρίς αφεντικά». Από την οδό Σταδίου οι διαδηλωτές ανεβαίνουν και οι άνθρωποι που κοντοστέκονται στα γύρω πεζοδρόμια χειροκροτούν.
Στη συγκέντρωση παραβρέθηκε πολυμελής αντιπροσωπεία της ΚΕ του ΚΚΕ, με επικεφαλής τη ΓΓ της ΚΕ του Κόμματος, Αλέκα Παπαρήγα. Επίσης, διαβάστηκε ανακοίνωση της συνδικαλιστικής ομάδας της ΠΣΟ της Κολομβίας, η οποία ανακήρυξε τις 22 Σεπτέμβρη Μέρα Αλληλεγγύης στον αγώνα που δίνει το ΠΑΜΕ και οι Ελληνες εργαζόμενοι. Στο κάλεσμα αυτό ανταποκρίθηκαν η Γενική Ενωση Εργατών Βραζιλίας, η Γενική Ενωση Παλαιστινίων Εργατών, η Συνδικαλιστική Ενωση Εργατών του Ιράν, το Εθνικό Αυτόνομο Συνδικάτο Εκπαιδευτικών Δευτεροβάθμιας και τεχνικής Εκπαίδευσης της Αλγερίας, η Συνεταιριστική Ενωση εργαζομένων στις μεταφορές Ουρουγουάης, 10 συνδικάτα της Ισπανίας και η Πακιστανική Συνδικαλιστική Ομοσπονδία.

ΠΗΓΗ-ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ

Δεν υπάρχουν σχόλια: