Τετάρτη 7 Σεπτεμβρίου 2011

ΑΝΤ.ΑΡ.ΣΥ.Α : Η κυβέρνηση τα σαρώνει όλα, οι αγώνες θα σαρώσουν την κυβέρνηση και την πολιτική της.


Ποτέ άλλοτε τόσοι λίγοι άνθρωποι, δεν πήραν τόσο καταστροφικές αποφάσεις για τη ζωή τόσων πολλών μέσα σε τόση λίγη ώρα! Κυβέρνηση fast track εξυπηρέτησης των συμφερόντων του κεφαλαίου και των επιταγών της τρόικας είναι η κυβέρνηση του όλου ΠΑΣΟΚ, όπως χαρακτηριστικά αναδείχθηκε με τις χθεσινές αποφάσεις του υπουργικού συμβουλίου, που παρουσίασε ο …αναπληρωτής πρωθυπουργός Β. Βενιζέλος. Μετά τη δήθεν αντίσταση στην τρόικα, η κυβέρνηση Παπανδρέου εξήγγειλε την υλοποίηση ολόκληρου του κανιβαλικού Μεσοπρόθεσμου μέσα σε ένα μήνα! 
Με κυνική ψυχραιμία ο Β. Βενιζέλος ανακοίνωσε το πέρασμα δεκάδων χιλιάδων εργαζομένων στο δημόσιο τομέα στην «εργασιακή εφεδρεία» για να ακολουθήσουν οι απολύσεις, ενώ σε όσους μείνουν επιβάλλεται ενιαίο φτωχολόγιο και συνθήκες εργασιακής γαλέρας.
Δεν πρόκειται να ωφεληθούν οι εργαζόμενοι στον ιδιωτικό τομέα (όπως διαδίδουν τα παπαγαλάκια των ΜΜΕ), απεναντίας θα πληγούν σοβαρά από τη διάλυση των δημόσιων υπηρεσιών, όπως γίνεται τώρα με την πρωτοφανή και απαράδεκτη έναρξη των σχολείων χωρίς βιβλία. Εξάλλου και στον ιδιωτικό τομέα επιβάλλεται η κατάργηση των συλλογικών συμβάσεων μέσω των επιχειρησιακών ή μέσω της ασυδοσίας των αφεντικών (με 20% ανεργία), που έχουν καρατομήσει τους πραγματικούς μισθούς. Οι επιθυμίες του ΣΕΒ γίνονται πραγματικότητα, μια νέα γενιά των 500 ευρώ ή της ανεργίας έρχεται.

Δεν υπάρχουν σχόλια: