Τετάρτη 7 Σεπτεμβρίου 2011

Δηλώσεις του Προέδρου της Κ.Ο. Αλέξη Τσίπρα, μετά τη συνάντηση με την Εκτελεστική Επιτροπή της ΑΔΕΔΥ και του Προέδρου της ΑΔΕΔΥ κ. Τσικρικα.


Ο πρόεδρος της Κ.Ο. του ΣΥΡΙΖΑ, Αλέξης Τσίπρας επικεφαλής αντιπροσωπείας του ΣΥΡΙΖΑ, συναντήθηκε σήμερα με την Εκτελεστική Επιτροπή της ΑΔΕΔΥ.
Μετά το τέλος της συνάντησης έγιναν δηλώσεις:

ΑΛ. ΤΣΙΠΡΑΣ: Τον τελευταίο ενάμισι χρόνο έχει  εξαπολυθεί  μια πρωτοφανής εκστρατεία προπαγάνδας και παραπληροφόρησης ενάντια στο δημόσιο χώρο, ενάντια στο κοινωνικό κράτος, με αιχμή του δόρατος στους δημόσιους υπαλλήλους.
Εμείς δεν θα υπερασπιστούμε τις παθογένειες του δημοσίου τις οποίες δημιούργησαν τα δύο κόμματα εξουσίας, αξιοποιώντας το δημόσιο ως μέσο ρουσφετολογικών προσλήψεων.
Έχουμε όμως έντονη αντίθεση μ’ αυτή την προπαγάνδα, κυρίως γιατί στόχο έχει να χρησιμοποιήσει την επίθεση στο δημόσιο ως μοχλό πίεσης για την επίθεση σε ολόκληρη την κοινωνία.
Ακόμα και σήμερα έγκριτοι δημοσιογράφοι της διαπλοκής, και μερίδα των ΜΜΕ αναφέρονται σε ένα εκατομμύριο δημόσιους υπαλλήλους, πράγμα που είναι υπερβολικά μεγάλο και χρειάζεται να πάμε στη θεσμοθέτηση της εφεδρείας.  Η πραγματικότητα είναι ότι οι δημόσιοι υπάλληλοι στη χώρα μας είναι περίπου 450.000, όπως αποδείχτηκε μετά την απογραφή του ΔΝΤ και της τρόικας. Αυτό σημαίνει ότι έχουμε το μικρότερο δημόσιο τομέα ή έναν από τους τρεις χαμηλότερους σε όλη την ευρωζώνη.
Ποιος ήταν λοιπόν ο στόχος τους; Ο στόχος ήταν, πίσω από την επίθεση στο δημόσιο τομέα, να κρύψουν τις πραγματικές αιτίες της κρίσης. Να κρύψουν τα υπέρογκα εξοπλιστικά προγράμματα, να κρύψουν τις μίζες κάτω από το τραπέζι, να κρύψουν την υπερχρηματοδότηση δημόσιων έργων για την Ολυμπιάδα που στοίχισαν στον ελληνικό λαό τρεις φορές παραπάνω, να κρύψουν τη σπατάλη της διαπλοκής, τη σπατάλη της εξουσίας.
Σήμερα η κυβέρνηση Παπανδρέου-Βενιζέλου έχει αφήσει κάθε πρόσχημα και ουσιαστικά θέτει υπό καθεστώς εφεδρείας τους Έλληνες και υπό καθεστώς εκποίησης ολόκληρη τη χώρα.
Οι εργαζόμενοι, η νεολαία, ο δημοκρατικός ελληνικός λαός έχει χρέος απέναντι στις επόμενες γενιές, απέναντι στην αξιοπρέπειά του να θέσει αυτή την κυβέρνηση σε εφεδρεία και όχι να τεθεί ο ίδιος υπό καθεστώς εφεδρείας και εκποίησης.  Όσο πιο γρήγορα δοθεί απάντηση στην κυβέρνηση και στην τρόικα, τόσο το καλύτερο για το μέλλον αυτού του τόπου.
Το μεγαλύτερο έγκλημα είναι η εκποίηση του δημόσιου πλούτου. Ας έχουν υπόψη τους όσοι ετοιμάζουν με διαδικασίες fast track να εκποιήσουν σ’ αυτές τις ευτελείς χρηματιστηριακές τιμές το δημόσιο πλούτο, ότι με αυτές τους τις πράξεις θα ασχοληθούν για την επόμενη δεκαετία τουλάχιστον τόσο τα ποινικά όσο και τα ειδικά δικαστήρια που θα στηθούν για να κρίνουν αυτές τις πράξεις εκποίησης, αυτές τις πράξεις απάτης.
Ο ελληνικός λαός θα δώσει σύντομα την απάντησή του.
Κ. ΤΣΙΚΡΙΚΑΣ (Πρόεδρος ΑΔΕΔΥ):  Εμείς συνεχίζουμε τον αγώνα για την προάσπιση δικαιωμάτων και κατακτήσεων που αποκτήθηκαν ολόκληρο τον προηγούμενο αιώνα. Πρώτο σταθμό τη Θεσσαλονίκη. Στη συνέχεια έχουμε σύσκεψη με τους προέδρους των Ομοσπονδιών για να χαράξουμε την παραπέρα πορεία.
Εκείνο που απαιτούμε και αξιώνουμε και το μήνυμα που στέλνουμε είναι: Φτάνει πια, ως εδώ. Οι εργαζόμενοι στη χώρα μας έχουν πληγεί τα μέγιστα από την κρίση. Να πληρώσουν επιτέλους και οι έχοντες και κατέχοντες τον πλούτο.
Απαιτούμε δίκαιη κατανομή των βαρών, δίκαιη αναδιανομή του εθνικού εισοδήματος γιατί παράγεται πλούτος στη χώρα. Δίκαιο φορολογικό σύστημα. Πάταξη  της φοροκλοπής και της  φοροδιαφυγής.
Αυτές είναι οι θέσεις μας και μ’ αυτές τις θέσεις βγαίνουμε προς το λαό και την κοινωνία.

Δεν υπάρχουν σχόλια: