Σάββατο 3 Σεπτεμβρίου 2011

ΓΑΛΛΙΑ: Απεργοσπάστες με μηνιαίο μπόνους !



Τη σύσταση μιας «ευέλικτης» ολιγομελούς ομάδας εργαζομένων, που θα εκπαιδευτούν έτσι ώστε να μπορούν να καλύψουν την οποιαδήποτε θέση, και κυρίως εκείνες των οδηγών, όταν γίνεται απεργία, φαίνεται ότι προωθεί η διοίκηση του δικτύου μέσων μεταφοράς της περιφέρειας του Παρισιού - RATP (σταθερής τροχιάς και λεωφορεία). Εννοείται με αντάλλαγμα: 100 ευρώ επιπλέον το μήνα.
Με άλλα λόγια, η διοίκηση του γαλλικού οργανισμού μέσων μαζικής μεταφοράς της περιφέρειας του Παρισιού φτιάχνει μια ομάδα απεργοσπαστών, που θα αμείβονται για την «ετοιμότητά τους», ασχέτως αν θα χρειαστεί όντως να σπάσουν κάποια απεργία, με 1.200 ευρώ το χρόνο περισσότερα από τους συναδέλφους τους.
Η ομάδα αυτή, σύμφωνα με τις υπάρχουσες πληροφορίες, δεν θα ξεπερνά τα 150 άτομα, τα οποία, όπως διαρρεόταν, «θα επιλεγούν με κριτήρια τις ικανότητές τους» (!), χωρίς να διευκρινίζεται τι ικανότητες ακριβώς.
Προφανώς, η πληροφορία έχει προκαλέσει αναστάτωση στις γραμμές των συνδικαλιστικών οργανώσεων όλων των κλάδων, καθώς, εφόσον εφαρμοστεί, θα αποτελέσει ένα ακόμη πλήγμα κατά του δικαιώματος της απεργίας, αφού ουσιαστικά αποτελεί μέσο εκβιασμού και διχασμού των εργαζομένων σε μια ιδιαίτερα δύσκολη περίοδο, που το ποσοστό της φτώχειας στη Γαλλία αυξάνεται. Η διοίκηση του δικτύου, πάντως, προς το παρόν, αρκέστηκε να επιβεβαιώσει ότι «θα εφαρμόσει κάθε τρόπο, προκειμένου οι απεργίες να μην προκαλούν τεράστια προβλήματα στους επιβάτες». Αξίζει να υπενθυμιστεί ότι οι εργαζόμενοι στα ΜΜΜ είναι από τους πλέον μαχητικούς κλάδους, γνωστοί για τα μεγάλα ποσοστά συμμετοχής σε εργατικές κινητοποιήσεις και απεργίες.

Πηγή:www.rizospastis.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: