Παρασκευή 2 Σεπτεμβρίου 2011

ΝΑ ΣΤΕΙΛΟΥΜΕ ΜΗΝΥΜΑ ΑΝΤΙΣΤΑΣΗΣ ΚΑΙ ΑΝΥΠΑΚΟΗΣ ΣΤΗ ΔΕΘ


  • Στις 10 Σεπτεμβρίου διαδηλώνουμε  ενάντια στο μνημόνιο,  στο  μεσοπρόθεσμο και στα κυβερνητικά αντεργατικά μέτρα.
  • Στις 10 Σεπτεμβρίου παίρνουμε την κατάσταση στα χέρια μας.

ΤΑ ΘΕΛΟΥΜΕ ΟΛΑ ΠΙΣΩ

Εργαζόμενοι, εργαζόμενες, άνεργοι, συνταξιούχοι, νέοι και νέες
Το ναυάγιο των επιλογών κυβέρνησης - αστικού πολιτικού κατεστημένου - τρόικας αφήνει πίσω του κυριολεκτικά οικονομικά και κοινωνικά συντρίμμια και ερείπια.
Το μεσοπρόθεσμο μνημονιακό πρόγραμμα ρημάζει τα πάντα. Η ύφεση έχει πάρει ιστορικά πρωτοφανείς εφιαλτικές διαστάσεις. Η ανεργία έσπασε στη χώρα μας όλα τα μεταπολεμικά ρεκόρ και καλπάζει σε δυσθεώρητα ύψη! Οι μαζικές απολύσεις εργαζομένων έχουν γενικευτεί. Χιλιάδες νέοι και νέες με πτυχία και μεταπτυχιακά διπλώματα αναζητούν εργασία ως μετανάστες στο εξωτερικό. Οι μισθοί μειώνονται δραστικά και στο δημόσιο και στον ιδιωτικό τομέα. Οι συντάξεις με συνεχείς περικοπές μετατρέπονται σε απλά φιλοδωρήματα.
Οι εργασιακές σχέσεις γίνονται λάστιχο. Το κοινωνικό κράτος έχει εξαερωθεί. Οι πολύ μικρές επιχειρήσεις βάζουν μαζικά λουκέτο! Εκατοντάδες χιλιάδες δανειολήπτες πνίγονται! Ο δημόσιος και κοινωνικός πλούτος της χώρας ξεπουλιέται αντί πινακίου φακής. Ο προϋπολογισμός παρά τα σκληρά μέτρα και εξαιτίας τους, για άλλη μια φορά έχει εκτροχιαστεί και βρίσκεται εκτός των επίσημων στόχων! Νέα επαχθή μέτρα, στο πλαίσιο ενός μακάβριου φαύλου κύκλου «μέτρα – ύφεση – μέτρα», προετοιμάζονται ενόψει ΔΕΘ!
            Την ίδια ώρα ακόμα και αυτές οι απαράδεκτες αποφάσεις της έκτακτης συνόδου της 21ης Ιούλη βρίσκονται στον αέρα, αφού η μια μετά την άλλη οι πλούσιες χώρες της ΕΕ ζητούν εγγυήσεις για να συμμετάσχουν στο δεύτερο πακέτο  δανειοδότησης της χώρας μας, προεξοφλώντας και επιβεβαιώνοντας, έτσι, την αποτυχία των μνημονιακών προγραμμάτων και την βέβαιη επικείμενη "κηδεμονευόμενη" χρεοκοπία της χώρας .
            Η Ελλάδα, έχει παραδοθεί  προς γενική λεηλασία, ληστεία και διάλυση και μετατρέπεται σε χώρα εξαρτημένη από το χρηματοπιστωτικό κεφάλαιο, το οποίο ζητά μάλιστα, για να επενδύσεί σε αυτή, μεγάλες γεωγραφικές ζώνες μηδενικής φορολογίας και μισθών πείνας και Κίνας.
Οι άνεργοι, οι εργαζόμενοι, οι συνταξιούχοι, οι νέοι και οι νέες όχι μόνο δεν μπορούν να τα βγάλουν πέρα με τις προσωπικές και οικογενειακές υποχρεώσεις τους αλλά η κυβέρνηση και η τρόικα τους στερούν την ελπίδα για ένα καλύτερο μέλλον στη χώρα μας.
Η κυβέρνηση για να αντιμετωπίσει τις κοινωνικές αντιστάσεις έχει εξαπολύσει ένα τσουνάμι αυταρχισμού με αποκορύφωμα τη βάρβαρη καταστολή στο Σύνταγμα κατά τη διάρκεια της 48ωρης απεργίας 28/29 Ιούνη. Ποινικοποιεί τους κοινωνικούς εργατικούς αγώνες, και στοχοποιεί το ΣΥΡΙΖΑ και τα κινήματα κοινωνικής αντίστασης (διόδια, εισιτήρια, κλπ). Επίσης με την υπονόμευση των κλαδικών συλλογικών συμβάσεων και την γενίκευση των ατομικών συμβάσεων εργασίας όχι μόνο πετσοκόβει τους μισθούς, αλλά και οδηγεί σε περιθωριοποίηση και απαξίωση το εργατικό-συνδικαλιστικό κίνημα.
Εργαζόμενοι, εργαζόμενες, άνεργοι και συνταξιούχοι,
Με τη μαζική συμμετοχή μας στις κινητοποιήσεις στη ΔΕΘ στις 10 Σεπτέμβρη, που πρέπει να συνοδευτούν με συγκεκριμένο σχέδιο κλιμάκωσής τους, πρέπει να δείξουμε στο κεφάλαιο, την Τρόικα, την  κυβέρνηση και στις άλλες αστικές πολιτικές δυνάμεις που συναινούν επί της ουσίας μαζί τους και ετοιμάζονται να συγκυβερνήσουν είτε πριν είτε μετά από εκλογές, ότι δεν θα τους επιτρέψουμε να μας γυρίσουν πίσω σε εργασιακό καθεστώς δουλείας και ανασφάλειας. Πρέπει να τους απαντήσουμε με την πιο πλατιά εργατική ενότητα, με λαϊκή - εργατική εξέγερση. 
Να αμφισβητήσουμε το δημόσιο χρέος ως χρέος του ελληνικού λαού, με κριτήριο την υπεράσπιση των λαϊκών συμφερόντων, να κάνουμε σαφές πως η εξυπηρέτηση των κοινωνικών αναγκών (μισθοί, συντάξεις, κοινωνικά δικαιώματα κλπ) είναι το πρώτο καθήκον μιας προοδευτικής διακυβέρνησης και όχι η εξυπηρέτηση των τοκογλύφων, να διεκδικήσουμε τη διαγραφή ενός μεγάλου μέρους του, αξιοποιώντας όλα τα όπλα αποφασιστικής και σκληρής διαπραγμάτευσης (λογιστικό έλεγχο, αμφισβήτηση, αθέτηση πληρωμών κ .α.), την εθνικοποίηση – κοινωνικοποίηση των τραπεζών, την αναπτυξιακή παραγωγική ανασυγκρότηση της χώρας μας, τη διέξοδο από την κρίση και τη σοσιαλιστική προοπτική.
Μπορούμε να ξεπεράσουμε την συμβιβαστική στάση της πλειοψηφίας της ΓΣΕΕ (ΠΑΣΚΕ-ΔΑΚΕ) και την πολιτική περιχαράκωσης του ΠΑΜΕ με  την οργάνωση, συσπείρωση, ενότητα και κινητοποίηση της εργατικής βάσης.
Η κυβέρνηση δεν έχει καμία δημοκρατική νομιμοποίηση να σύρει τους εργαζόμενους σε διαρκή λιτότητα και να εκποιήσει το δημόσιο πλούτο. Δεν εκλέχτηκε με βάση τέτοια προγραμματική δέσμευση και ο χρονικός ορίζοντας εφαρμογής του μεσοπρόθεσμου προγράμματος αλλά και των νέων αντικοινωνικών μέτρων που ετοιμάζονται υπερβαίνουν την κυβερνητική θητεία της.
Η κυβέρνηση του Γ. Παπανδρέου είναι η πιο επικίνδυνη για τους εργαζόμενους και τα δικαιώματα τους κυβέρνηση της χώρας μετά το 1974. Πρέπει να φύγει με τους αγώνες του λαού το συντομότερο δυνατό μαζί με την τρόικα και τα μνημόνιά τους πριν μετατρέψει τη χώρα μας σε κοινωνικό και παραγωγικό νεκροταφείο.
Είναι επίσης αναγκαία η συγκρότηση μία νέας κοινωνικής και πολιτικής πλειοψηφίας με πυρήνα της τις ενωμένες δυνάμεις της Αριστεράς, που θα προωθήσει μία άλλη πολιτική διεξόδου, σωτηρίας, επιβίωσης και τελικά προοδευτικής και σοσιαλιστικής αναγέννησης της χώρας και του λαού, που εκ των πραγμάτων θα είναι σε ρήξη   με την σημερινή δομή της Ευρωζώνης και θα απαιτεί την ανατροπή της.
Η φετινή κινητοποίηση των εργατικών συνδικάτων και κοινωνικών κινημάτων στη ΔΕΘ στις 10 Σεπτέμβρη πρέπει να είναι η αγωνιστική αφετηρία του εργατικού κινήματος για ένα νέο γύρο νικηφόρας αντιπαράθεσης με την κυβέρνηση την τρόικα, το δικομματικό πολιτικό κατεστημένο και τις αντικοινωνικές πολιτικές τους. 
ΟΛΟΙ ΚΑΙ ΟΛΕΣ στην κινητοποίηση των συνδικάτων και των κοινωνικών κινημάτων στη ΔΕΘ στις 10 Σεπτέμβρη.
Αγωνιζόμαστε για:
•    την μη εφαρμογή του μεσοπρόθεσμου προγράμματος και του νέου μνημονίου,
•    την αποδέσμευση της χώρας μας από την Τρόικα και το μνημόνιο,
•    την διαγραφή του μεγαλύτερου μέρους του χρέους,
•    να ξαναπάρουμε πίσω ότι χάσαμε σε μισθούς, συντάξεις, δικαιώματα στον ένα χρόνο του μνημονίου,
•    την υπεράσπιση και επανάκτηση της δημόσιας περιουσίας,
•    τη στήριξη με όλα τα μέσα της Δημόσιας Υγείας, της Δημόσιας Παιδείας και της Κοινωνικής Ασφάλισης.
•    την απόκρουση του κυβερνητικού αυταρχισμού.

ΔΕΝ ΧΡΩΣΤΑΜΕ, ΔΕΝ ΠΟΥΛΑΜΕ, ΔΕΝ ΠΛΗΡΩΝΟΥΜΕ

Σάββατο 10 Σεπτέμβρη 6μμ συγκέντρωση στο άγαλμα Βενιζέλου

Δεν υπάρχουν σχόλια: