Τρίτη 16 Αυγούστου 2011

Επιστολή ΠΑΜΕ προς τις Πρεσβείες της Χιλής στην Ευρώπη-Αθήνα 16 Αυγούστου 2011


Αθήνα 16 Αυγούστου 2011
ΕΠΙΣΤΟΛΗ ΤΟΥ ΠΑΜΕ
ΠΡΟΣ ΤΙΣ ΠΡΕΣΒΕΙΕΣ ΤΗΣ ΧΙΛΗΣ ΣΤΗΝ ΕΥΡΩΠΗ



Η εκπαιδευτική κοινότητα  της Χιλής βρίσκεται εδώ και 3 μήνες σε κινητοποιήσεις για το εξαιρετικά  ταξικό και “δυο ταχυτήτων “ εκπαιδευτικό σύστημα της χώρας τους,  καθώς υπό χρηματοδοτείται εδώ και 20 χρόνια από όλες τις κυβερνήσεις σοσιαλδημοκρατικές και φιλελεύθερες, με αποτέλεσμα ο λαός της Χιλής να πληρώνει χιλιάδες ευρώ κάθε χρόνο από την τσέπη του.
Το οργανωμένο κίνημα των γονιών, των σπουδαστών μαζί με τα συνδικάτα  απορρίπτουν  την αντιεκπαιδευτική πολιτική που προωθεί η κυβέρνηση της Χιλής.

 Μαζικές λαϊκές  κινητοποιήσεις συγκλονίζουν όλες τις μεγάλες πόλεις της Χιλής, οι οποίες αντιμετωπίζονται από την κυβέρνηση με τις δυνάμεις καταστολής.
 Την ίδια περίοδο η κυβέρνηση της Χιλής προχωρά στην ιδιωτικοποίηση των ορυχείων χαλκού και της κρατικής εταιρείας εξόρυξης και εμπορίας χαλκού, CODELCO, που είναι η μεγαλύτερη στο είδος της σε όλο τον πλανήτη και η μεγαλύτερη εξαγωγική εταιρεία της χώρας.
Το ΠΑΜΕ που εκπροσωπεί το ταξικό κίνημα της Ελλάδας εκφράζει την αλληλεγγύη στην εργατική τάξη και τους φοιτητές της Χιλής που αγωνίζονται για αποκλειστικά δημόσια δωρεάν Παιδεία για όλους. Καταγγέλλει την προσπάθεια της κυβέρνησης να ξεπουλήσει τον ορυκτό πλούτο της Χιλής στις πολυεθνικές.
Συμπαραστεκόμαστε στον αγώνα των εργατών στα ορυχεία ενάντια στην ιδιωτικοποίηση.

Δεν υπάρχουν σχόλια: