Τετάρτη 13 Ιουλίου 2011

ΚΟΜΜΟΥΝΙΣΤΙΚΟ ΚΟΜΜΑ ΕΛΛΑΔΑΣ- Συλλυπητήριο μήνυμα προς το ΚΚΡΟ και το ΚΕΚΡ - ΕΚΚ

Το Τμήμα Διεθνών Σχέσεων της ΚΕ του ΚΚΕ απέστειλε χτες το παρακάτω συλλυπητήριο μήνυμα στο Κομμουνιστικό Κόμμα Ρωσικής Ομοσπονδίας (ΚΚΡΟ) και στο Κομμουνιστικό Εργατικό Κόμμα Ρωσίας (ΚΕΚΡ - ΕΚΚ):

«Αγαπητοί σύντροφοι, οι κομμουνιστές της Ελλάδας εκφράζουμε τα βαθιά μας συλλυπητήρια για την τραγωδία που εκτυλίχθηκε στον ποταμό Βόλγα, που οδήγησε στο θάνατο δεκάδες αθώους ανθρώπους, δεκάδες μικρά παιδιά.
Οι αιτίες αυτής της τραγωδίας βρίσκονται στις ίδιες τις ρίζες της καπιταλιστικής κοινωνίας, στην καπιταλιστική κερδοφορία, που δε διστάζει μπροστά σε τίποτα για να εξασφαλίσει το μέγιστο δυνατό κέρδος.

Το τελευταίο αυτό καπιταλιστικό έγκλημα αποτελεί μια ακόμη "σταγόνα" στο πικρό "ποτήρι" των διδαγμάτων, από ανάλογα εγκλήματα, που γεύεται ο ρωσικός λαός τα τελευταία 20 χρόνια από την καπιταλιστική παλινόρθωση και τη διάλυση της ΕΣΣΔ, ως τα σήμερα. Μόνον η ανατροπή της καπιταλιστικής βαρβαρότητας και εγκαθίδρυση της σοσιαλιστικής εξουσίας μπορεί να εγγυηθεί πως οι λαοί δε θα ξαναγίνουν μάρτυρες τέτοιων μαζικών εγκλημάτων του κεφαλαίου».

ΠΗΓΗ-ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ

Δεν υπάρχουν σχόλια: