Σάββατο 9 Ιουλίου 2011

ΚΥΚΛΟΦΟΡΕΙ Η ΠΡΟΛΕΤΑΡΙΑΚΗ ΣΗΜΑΙΑ-Νέα κύματα επίθεσης έρχονται!


Νέα κύματα επίθεσης έρχονται!
Μαθαίνουμε να αντιστεκόμαστε
Να μάθουμε και να νικάμε




Μετά την ψήφιση του μεσοπρόθεσμου και όσα συνόδευσαν το διήμερο 28-29 Ιούνη, διαμορφώνονται καινούργια πολιτικά δεδομένα στον τόπο, ενώ οι πολιτικές εξελίξεις που δρομολογήθηκαν μετά τον κυβερνητικό ανασχηματισμό δεν αναμένεται ν’ ανακοπούν. Χωρίς καμία διάθεση δραματοποίησης των καταστάσεων, η ψήφιση του μεσοπρόθεσμου (έστω και όπως έγινε) αποτελεί αναμφισβήτητη επιτυχία του συστήματος, που κατάφερε ν’ ανατρέψει, παραμονή της ψήφισης, το κλίμα, κυρίως μέσα στο ΠΑΣΟΚ, αναδεικνύοντας μια κυβέρνηση που μπόρεσε να περάσει τον κάβο, έστω και με αρκετό πολιτικό κόστος.
Κατάφεραν βασικά οι ξένοι ιμπεριαλιστές, συμβιβαζόμενοι μέσα στους ανταγωνισμούς τους, να ξαναποκαταστήσουν έστω προσωρινές ισορροπίες, να ξανασταθεροποιήσουν (μέχρι νεωτέρας) τον συμβιβασμό του ’74 και να αναδείξουν μια κυβέρνηση πειθήνια και πρόθυμη να πάει μέχρι τέλους(;) τη βρόμικη δουλειά.
Αυτή η εξέλιξη δεν είναι φυσικά ό,τι καλύτερο για τον λαό μας, ο οποίος παρ’ όλο που «ξεπέρασε» τον εαυτό του και έδωσε τη μεγάλη μάχη, δεν κατάφερε για μία ακόμη φορά να πετύχει ανατροπή της επίθεσης. Φυσικά πέτυχε μια σειρά σημαντικές ανατροπές στο πολιτικό κλίμα και στην ατμόσφαιρα, κατάφερε να στριμώξει την αντίδραση και το κατεστημένο και κυρίως αφήνει πολλές παρακαταθήκες για τις μάχες που έρχονται, για τις ταξικές αναμετρήσεις που δρομολογούνται άμεσα. Το πέρασμα του μεσοπρόθεσμου ανέδειξε για τη φάση που διανύουμε τα όρια της ταξικής πάλης και αντίστασης, έστω και αν σε αυτή την αναμέτρηση ο λαός «ανακάλυψε» και ένα ακόμη όπλο, το ΣΥΝΤΑΓΜΑ. 
(Από το κύριο άρθρο της εφημερίδας)


ΠΗΓΗ-http://kkeml.blogspot.com/

Δεν υπάρχουν σχόλια: