Σάββατο 9 Ιουλίου 2011

ΚΕΝΥΑ: Επίθεση αστυνομικών κατά διαδηλωτών.

TOM MARUKO|AFRICA REVIEW |
Χρήση δακρυγόνων έκανε η Αστυνομία της Κένυας για να διαλύσει εκατοντάδες διαδηλωτές που είχαν συγκεντρωθεί στην πρωτεύουσα Ναϊρόμπι για να διαμαρτυρηθούν κατά των αυξήσεων των τιμών των τροφίμων (όπως καλαμποκάλευρο, ζάχαρη, ρύζι) και των καυσίμων, καθώς και την έλλειψη αραβοσίτου. Οι διαδηλωτές είχαν συγκεντρωθεί στο κέντρο της πρωτεύουσας για να κατευθυνθούν στη συνέχεια στο προεδρικό μέγαρο ώστε να εκφράσουν τη δυσαρέσκειά τους, ωστόσο εμποδίστηκαν από ισχυρές αστυνομικές δυνάμεις, οι οποίες κατάφεραν να τους διαλύσουν.
Η Αστυνομία προχώρησε και σε αρκετές συλλήψεις, κυρίως φοιτητών και μελών οργανώσεων ανθρωπίνων δικαιωμάτων υποστηρίζοντας πως δεν είχαν λάβει προηγούμενα άδεια για να πραγματοποιήσουν την συγκεκριμένη διαδήλωση.
Ο πληθωρισμός στην Κένυα έφθασε το 14,5% τον Ιούνη, καθώς τα κόστη των εισαγωγών εξαιτίας της αυξημένης καταναλωτικής ζήτησης αυξήθηκαν, ενώ η ξηρασία και η υποτίμηση του εγχώριου νομίσματος - πάνω από 10% έναντι του δολαρίου φέτος - επιδείνωσαν την κατάσταση.

Πηγή:www.rizospastis.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: