Σάββατο 2 Ιουλίου 2011

Σιγά μην άδειαζε!

(αναδημοσίευση από το "Αντισταση στις γειτονιές" της Πέμπτης το βράδυ)
Γεμάτη από κόσμο ήταν και σήμερα η πλατεία Συντάγματος, το όργιο καταστολής τις δύο προηγούμενες μέρες μπορεί να κυριαρχούσε στις συζητήσεις αλλά αυτό που είναι κοινή απόφαση όλων είναι η συνέχιση του αγώνα για να πάρουν πίσω το μεσοπρόθεσμο. Το θετικό είναι ότι στις συζητήσεις βασικό θέμα ήταν πως αυτό το κίνημα, που από τη μια αποτελεί διέξοδο για πολύ κόσμο στο να εκφράσει την ανάγκη του να αγωνιστεί κατά της επίθεσης του συστήματος, από την άλλη όμως θα απλωθεί στους χώρους δουλειάς. Αρχίζει σιγά σιγά να γίνεται κατανοητό ότι χωρίς απεργίες, χωρίς το σταμάτημα της παραγωγής, χωρίς οργάνωση, το κίνημα κατά των μέτρων δύσκολα θα αποκτήσει εκείνα τα χαρακτηριστικά που θα το οδηγήσει μέχρι τη νίκη. Απόψεις που ακούστηκαν και στη συνέλευση από ομιλητές που επικαλούμενοι την εμπειρία του τελευταίου μήνα οδηγήθηκαν σε παρόμοια συμπεράσματα.

Όχι ότι δεν εξακολουθούν να υπάρχουν οι αντίθετες απόψεις και οι ανάλογες αντιπαραθέσεις, αλλά η ανάγκη καλύτερης συγκρότησης του κινήματος και σύνδεσής του με το εργατικό κίνημα, η ίδια η εμπειρία του κόσμου, οδηγούν όλο και περισσότερο στην εξαγωγή θετικών συμπερασμάτων.
Δυστυχώς δεν έλειψε και σήμερα η ..."αντικομματική" προσπάθεια όταν ακροδεξιοί, γνωστοί πια, στράφηκαν με ιδιαίτερα βίαιο τρόπο κατά του πανό του Μ-Λ ΚΚΕ. Η αντίδραση όμως της πλειοψηφίας του κόσμου, μαζί με μέλη και φίλους άλλων οργανώσεων, με συνθήματα και έμπρακτη υπεράσπιση των συντρόφων και του δικαιώματος να βρίσκονται εκεί τους ανάγκασε τους προβοκάτορες να τα μαζέψουν σύντομα.  








Δεν υπάρχουν σχόλια: