Σάββατο 2 Ιουλίου 2011

ΚΛΙΜΑ ΣΚΟΤΕΙΝΩΝ ΕΠΟΧΩΝ ΣΤΗ ΒΟΥΛΗ ΕΝΑΝΤΙΟΝ ΤΗΣ ΑΡΙΣΤΕΡΑΣ!


ΑΝΑΔΗΜΟΣΙΕΥΣΗ ΑΠΟ IKSRA.GR
ΣΥΚΟΦΑΝΤΙΕΣ, ΥΒΡΕΙΣ ΚΑΙ ΑΠΕΙΛΕΣ ΣΕ ΒΑΡΟΣ ΒΟΥΛΕΥΤΩΝ ΤΟΥ ΣΥΡΙΖΑ!
ΣΕ ΠΑΝΙΚΟ ΚΑΙ ΕΚΤΟΣ ΕΑΥΤΟΥ ΒΟΥΛΕΥΤΕΣ ΤΟΥ ΠΑΣΟΚ!
ΔΕΙΤΕ ΤΑ ΣΧΕΤΙΚΑ ΒΙΝΤΕΟ ΕΔΩ ΚΑΙ ΕΔΩ!
Με αφορμή ανακοίνωση του ΣΥΡΙΖΑ του νομού Μαγνησίας που εστρέφετο κατά δύο βουλευτών του ΠΑΣΟΚ, στήθηκε σήμερα στη Βουλή, κατά παράβαση του Κανονισμού, και ενώ η αίθουσα είχε εισέλθει σε διαδικασία ψηφοφορίας για την υπόθεση Α. Τσοχατζόπουλου, ένα πρωτοφανές αντιαριστερό καιαντικομμουνιστικό σκηνικό, που θύμιζε άλλες σκοτεινές εποχές, εναντίον των παριστάμενων βουλευτών του ΣΥΡΙΖΑ Παναγ. Λαφαζάνη, Θ. Δρίτσα, Μιχ. Κριτσωτάκη και Λ. Αμανατίδου.
Το λόγο κατ' αρχήν πήρε αυθαίρετα ο Απ. Κακλαμάνης, ο οποίος εξαπέλυσε μια άνευ προηγουμένου επίθεση στον ΣΥΡΙΖΑ, με πρωτοφανείς χαρακτηρισμούς, συκοφαντίες και απόδοση στον ΣΥΡΙΖΑ προθέσεων για απειλές.

Την ώρα της ομιλίας του Απ. Κακλαμάνη, αρκετοί βουλευτές του ΠΑΣΟΚ εξαπέλυσαν ένα χυδαίο υβρεολόγιο σε βάρος της πτέρυγας του ΣΥΡΙΖΑ, ανάλογο με εκείνο που προσομοίαζε στα μετεμφυλιακά χρόνια τους αριστερούς και τους κομμουνιστές ως "σφαγείς με κονσερβοκούτια"!

Σε εκείνη τη φάση σύσσωμο το αστικό μπλοκ της Βουλής, ΠΑΣΟΚ, ΝΔ, ΛΑΟΣ) σηκώθηκε και χειροκροτούσε δήθεν ψήφισμα που στην ουσία καταδίκαζε τον ΣΥΡΙΖΑ! Δεν εγέρθηκαν οι βουλευτές όχι μόνο του ΣΥΡΙΖΑ αλλά και προς τιμήν τους και οι βουλευτές του ΚΚΕ και της ΔΗΜΑΡ!
Με χίλιες δυσκολίες και αφού ζητούσε επίμονα το λόγο ο Πρόεδρος της Βουλής κ. Φ. Πετσάλνικος έδωσε τη δυνατότητα στον Παναγ. Λαφαζάνη κοινοβουλευτικό εκπρόσωπο του ΣΥΡΙΖΑ, να κάνει μια πολύ σύντομη παρέμβαση, στην οποία τόνισε:
"κ. Πρόεδρε, παρακολουθώ τη Βουλή από παιδάκι και αυτήν την ατμόσφαιρα δεν την έχω ξαναδεί. Σέβομαι όλες τις απόψεις. Σέβομαι και τη διαφωνία και την αντιπαράθεση και την οξύτητα, τα πάντα σέβομαι. Από εκεί και πέρα, λοιπόν, θα σας κάνω μια έκκληση. Αυτό το κλίμα, αν συνεχιστεί θα οδηγήσει σε ένα πράγμα και μόνο, στην πολιτική ανωμαλία. Ίσως, ορισμένοι να μην έχουν ιστορική μνήμη. Να μην θυμούνται την ιστορία και να μην ξέρουν τι μπορεί να συμβεί στο μέλλον, όταν επαναλαμβάνονται καταστάσεις οι οποίες οδήγησαν σε ανώμαλες περιόδους.
Εμείς, κ. Πρόεδρε το έχουμε δηλώσει σε όλους τους τόνους και σε κάθε περίπτωση ότι είμαστε κατά οποιασδήποτε βίας από οπουδήποτε και αν προέρχεται, από οποιονδήποτε και οποιοδήποτε στόχο υποτίθεται ότι θέλει να υπηρετήσει. Αυτή είναι μια σαφής, κατηγορηματική θέση, την οποία σε όλους τους τόνους την έχουμε καταστήσει σαφή και την έχουμε κάνει πράξη ζωής από τα χρόνια της δικτατορίας μέχρι σήμερα. Επομένως, αυτοί οι οποίοι ζητούν να δώσουμε πιστοποιητικά μη βίας και εξετάσεις μη βίας χτυπούν λάθος πόρτα. Από εκεί και πέρα, δεν θέλω να ηλεκτρίσω περαιτέρω την ατμόσφαιρα. Λυπάμαι, όμως, πάρα πολύ για τις ύβρεις και τις κατηγορίες που ακούστηκαν και εκστομίστηκαν από εδώ γύρω σε βάρος μου και οι οποίες δεν μπορούν ούτε καν να κατονομαστούν. Καλώ όλους να σκεφτούν τις περιστάσεις και τις στιγμές. Η χώρα πρέπει να έχει μέλλον".
Οι σημερινές πρωτοφανείς καταστάσεις στη Βουλή όχι μόνο δεν προμηνύουν τίποτα θετικό για τη χώρα αλλά μπορεί και να είναι για κάποια κέντρα, μέσα και έξω από την κυβέρνηση αλλά και μέσα και έξωαπό τη χώρα, μια αρχή για να δυναμιτίσουν περαιτέρω τις ομαλές πολιτικές εξελίξεις και να φαλκιδεύσουν δημοκρατικά δικαιώματα.
Είναι θετικό ότι σε αυτό το επικίνδυνο νοσηρό κλίμα ανωμαλίας δεν μετείχαν ούτε όλοι οι βουλευτές του ΠΑΣΟΚ και του αστικού μπλοκ αλλά και ούτε όλα τα κυβερνητικα στελέχη, ορισμένα εκ των οποίων δενέκρυβαν τη δυσφορία τους για το υστερικό αντιαριστερό και αντικομμουνιστικό κλίμα!
Φαίνεται, όμως, πως τον τόνο στη διαγραφόμενη κυβερνητική πορεία δεν τον δίνουν οι πιο νηφάλιοικαι διαθέτοντες στοιχειώδη ιστορική επίγνωση αλλά οι πλέον έξαλλοι και μισαλλόδοξοι κύκλοι!

Με σκοπό την σφαιρικότερη ενημέρωσή σας παραθέτουμε ολόκληρη την ανακοίνωση του ΣΥΡΙΖΑ Μαγνησίας:

Η κυβέρνηση του ΠΑΣΟΚ, κυβέρνηση της χούντας των αγορών μετά τις απειλές περί τανκς προχώρησε χτες σε όργιο καταστολής εξαπολύοντας ένα χημικό πόλεμο στις χιλιάδες λαού που διαδήλωναν ενάντια στην πολιτική του μεσοπρόθεσμου προγράμματος, ενάντια στα μνημόνια, ενάντια στις πολιτικές επιλογές του κεφαλαίου, της Ε.Ε και του ΔΝΤ.
Προσπάθησε με χρήση ωμής βίας και τόνων δακρυγόνων να εκκενώσει την πλατεία Συντάγματος, τη πλατεία της οργής, όπου εδώ και 35 ημέρες αποτελεί το κέντρο αντίστασης της εργαζόμενης πλειοψηφίας και του λαού. Προσπάθησε να διαλύσει τα μαζικά μπλοκ εργαζόμενων και σωματείων μέσα και γύρω από την πλατεία, να τρομοκρατήσει τον κάθε απλό πολίτη για να επιβάλλει την πολιτική της λεηλασίας του κοινωνικού πλούτου.
Κατάφερε τελικά να ψηφίσει το μεσοπρόθεσμο, όμως δεν θα καταφέρει να το εφαρμόσει. Θα βρεθεί αντιμέτωπη με μεγάλες κοινωνικές αντιδράσεις. Οι αγώνες του λαού δεν θα το επιτρέψουν.
Η κ. Ροδούλα Ζήση και ο κ. Κώστας Καρτάλης είναι οι δύο βουλευτές της Μαγνησίας που εγκλημάτησαν χτες σε βάρος του Ελληνικού λαού.
Είναι και οι δύο συνυπεύθυνοι για τη φτώχεια, την ανεργία, τη διάλυση της δημόσιας υγείας και τη συνεπακόλουθη αύξηση της εγκληματικότητας που θα προκύψουν.
Ευθύνονται για κάθε σπίτι που δεν θα έχει ρεύμα μια και δεν θα μπορεί να πληρώσει τα αστρονομικά ανεβασμένα τιμολόγια της ιδιωτικοποιημένης ΔΕΗ.
Έχουν βάλει την υπογραφή τους πίσω από κάθε λουκέτο που δημιουργούν τα φορολογικά χαράτσια και ο θάνατος που θα επέλθει στην εμπορική αγορά.
Η κ. Ρ. Ζήση και ο κ. Κ. Καρτάλης είναι δύο από τους μοιραίους ανθρώπους που οδηγούν τη νεολαία στον αφανισμό της ανεργίας και όλους τους υπόλοιπους στην εξαθλίωση της ακραίας φτώχειας.
Οι ευθύνες που επωμίστηκαν και οι δύο ψηφίζοντας, για να πραγματοποιηθεί αυτό το έγκλημα σε βάρος του λαού της Μαγνησίας αλλά και όλης της Ελλάδας είναι τεράστιες. Με ποιο δικαίωμα με ποια λαϊκή εντολή προχώρησαν στην άθλια ενέργειά τους, ευτελίζοντας κάθε έννοια κοινοβουλευτισμού, κάθε έννοια αντιπροσωπευτικής δημοκρατίας, λαϊκής κυριαρχίας. Υπάρχει έστω και μία γραμμή από την αθλιότητα του μεσοπρόθεσμου που είχαν αναφέρει στις προεκλογικές τους τοποθετήσεις ; Αν διαθέτουν στοιχειώδη αξιοπρέπεια οφείλουν αυτή τη στιγμή να καταθέσουν την παραίτησή τους.
Εμείς θα συνεχίσουμε αταλάντευτα τον αγώνα για την ανατροπή της πολιτικής της κυβέρνησης, Ε.Ε, ΔΝΤ, EKT, για την ανατροπή της πολιτικής του μνημονίου και του μεσοπρόθεσμου προγράμματος, για την ανατροπή οποιουδήποτε τωρινού ή επίδοξου διαχειριστή αυτής ή παρόμοιας πολιτικής.
Καλούμε τους εργαζόμενους να πλημμυρίσουν τους δρόμους του αγώνα, δηλώνοντας ότι θα συνεχίσουμε αταλάντευτα να παλεύουμε για την ανατροπή αυτής της πολιτικής .
Διακηρύσσουμε πως :
ΔΕΝ ΧΡΩΣΤΑΜΕ - ΔΕΝ ΠΟΥΛΑΜΕ - ΔΕΝ ΠΛΗΡΩΝΟΥΜΕ
 
ΔΕ ΦΟΒΟΜΑΣΤΕ
 
Όλοι στους δρόμους και τις πλατείες μέχρι την ανατροπή

Βόλος 30 Ιουνίου 2011

ΠΗΓΗ-WWW.ISKRA.GR

Δεν υπάρχουν σχόλια: