Σάββατο 2 Ιουλίου 2011

Θα ξεμείνει από τραγούδια το ΠΑΣΟΚ ! Τέλος και το «Θα σε ξανάβρω στους Μπαξέδες» για την κυβερνητική παράταξη, έπειτα από ανακοίνωση του Ηλία Ανδριόπουλου !



Μετά την απαγόρευση του «Καλημέρα Ήλιε» από την κόρη του Μάνου Λοΐζου, άλλο ένα τραγούδι απαγορεύτηκε να χρησιμοποιείται από την κυβερνητική παράταξη. Ο συνθέτης Ηλίας Ανδριόπουλος με δήλωσή απαγορεύει τη χρήση του τραγουδιού του, «Θα σε Ξανάβρω στους Μπαξέδες».
Στη δήλωσή του, ο συνθέτης αναφέρει:
«Υπάρχουν τραγούδια που καθαγιάζει με τον χρόνο η αγάπη του λαού μας, και τα φυλάσσει σαν ακριβό φυλαχτό μες στην ψυχή του.
Ποτέ ένα καλό τραγούδι, αλλά και κάθε αληθινή τέχνη, δεν εξύμνησε στην ιστορία της ανθρωπότητας, τον τύραννο, τον δήμιο ή τον προδότη. Αντίθετα στάθηκε πάντα δίπλα στους αδύναμους και ταπεινούς , στους μάρτυρες των στρατοπέδων και στους ευγενικούς αγώνες των νέων ανθρώπων.

Έχοντας υπ' όψιν μου αυτά, και ιδιαίτερα μετά τα πρόσφατα θλιβερά γεγονότα, δεν επιτρέπω από εδώ και στο εξής στο σημερινό ΠΑΣΟΚ, να χρησιμοποιεί το τραγούδι μου 'Θα σε ξανάβρω στους μπαξέδες', στίχοι Μ.Ελευθερίου, που γράφτηκε για άλλους λόγους και συγκεκριμένα, για να εξυμνήσει την πιο ανιδιοτελή, την πιο τίμια και αγωνιστική μορφή του Ελληνισμού και του '21, τον Μακρυγιάννη».
Ευτυχώς δηλαδή που δεν ζει ο Carl Orff για να απαγορεύσει τη χρήση του Κάρμινα Μπουράνα διότι το ΠΑΣΟΚ θα ξέμενε από τα ιστορικά του τραγούδια.

ΠΗΓΗ: WWW.ELLISPOINT.GR

Δεν υπάρχουν σχόλια: