Παρασκευή 17 Ιουνίου 2011

Ανακοίνωση του KKE για τη σύλληψη στελεχών του ΚΚ των Λαών της Ισπανίας



Το ΚΚΕ καταγγέλλει την προκλητική και ιδιαίτερα επικίνδυνη επιχείρηση ασφαλιτών στα γραφεία του Κομμουνιστικού Κόμματος των Λαών της Ισπανίας, που έγινε την Τρίτη (14/6) και τη σύλληψη δυο στελεχών του με χαλκευμένες και κατασκευασμένες κατηγορίες.
Αναδεικνύεται και με αυτό το παράδειγμα ότι η αστική δημοκρατία δεν είναι τίποτα άλλο από δικτατορία των μονοπωλίων. Σήμερα οι εργαζόμενοι μπορούν να προβληματιστούν και να βγάλουν συμπεράσματα γιατί η αντιλαϊκή επίθεση της πλουτοκρατίας, των κυβερνήσεων της και της ΕΕ είναι συγχρονισμένη με τον αντικομουνισμό. Το αληθινό και επίκαιρο ερώτημα είναι: Ποια τάξη βρίσκεται στην εξουσία; Δημοκρατία για ποια τάξη;
Τα εργατικά λαϊκά και δημοκρατικά δικαιώματα μπορούν να διασφαλιστούν μόνο στη λαϊκή εξουσία που κουμάντο θα κάνει ο λαός στον πλούτο που παράγει, στο σοσιαλισμό.
Το ΚΚΕ στέκεται αλληλέγγυο με τους δυο διωκόμενους συντρόφους του Κομμουνιστικού Κόμματος των Λαών της Ισπανίας και απαιτεί την άμεση απελευθέρωσή του και να σταματήσει κάθε δίωξή τους. Η επιχείρηση εκφοβισμού των κομμουνιστών θα πέσει στο κενό!

Δεν υπάρχουν σχόλια: