Παρασκευή 10 Ιουνίου 2011

Να πουν ''όχι'' «σ΄ αυτό το νέο έγκλημα σε βάρος του λαού και της πατρίδας» κάλεσε τους βουλευτές ο Μίκης Θεοδωράκης από το βήμα της συγκέντρωσης της «Σπίθας» στην πλατεία Αριστοτέλους, αναφερόμενος στο Μεσοπρόθεσμο Πρόγραμμα.



Να πουν ''όχι'' «σ΄ αυτό το νέο έγκλημα σε βάρος του λαού και της πατρίδας» κάλεσε τους βουλευτές ο Μίκης Θεοδωράκης από το βήμα της συγκέντρωσης της «Σπίθας» στην πλατεία Αριστοτέλους, αναφερόμενος στο Μεσοπρόθεσμο Πρόγραμμα.
«Ήρθε η ώρα του λαού. Πρώτα στα Προπύλαια στην Αθήνα με τους 50.000 Αθηναίους και τώρα στην Πλατεία Αριστοτέλους, στην λαομάνα Θεσσαλονίκη. Έτσι κι εμείς, όπως ως τώρα φωνάζαμε ''ΟΧΙ στο Μνημόνιο'', ας βροντοφωνάξουμε σήμερα ''ΟΧΙ και στο Νέο Μνημόνιο'', που θα βάλει το μαχαίρι ακόμα πιο βαθιά στις σάρκες του λαού και που αυτή τη στιγμή φέρνει το σχετικό νομοσχέδιο στη Βουλή η ξυβέρνηση για να ψηφιστεί», τόνισε.

Ο κ. Θεοδωράκης κατηγόρησε την κυβέρνηση για ενδοτικότητα στα εθνικά θέματα και υποχωρητικότητα απέναντι στην Τουρκία και τους εθνικιστικούς κύκλους της ΠΓΔΜ και της Αλβανίας.
Έστρεψε τα πυρά και κατά του πρωθυπουργού σημειώνοντας: «Ο ταχυδακτυλουργός Γιώργος Παπανδρέου τα κατάφερε να αναποδογυρίσει όλες τις αξίες, δηλαδή να παρουσιάζει την τρόικα ως Ελευθερία. Το Μνημόνιο ως λύτρωση. Την ύφεση ως ανάπτυξη. Την απόγνωση ως ευτυχία. Την ανεργία ως κοινωνική επιτυχία. Την φτώχια ως πλούτο. Και την υποδούλωση ως απελευθέρωση. Και έτσι κατόρθωσε για ένα ολόκληρο χρόνο να μας εγχειρίζει χωρίς αναισθητικό!»
ΠΗΓΕΣ: WWW.NAFTEMPORIKI.GR-ΑΠΕ - ΜΠΕ

Δεν υπάρχουν σχόλια: